Copy

De eerste nieuwsbrief!

Al vanaf het moment dat ik gestart ben met Praktijk Verder was het mijn plan om eens in de 3 maanden een nieuwsbrief uit te brengen. Nieuwtjes die ik je wil melden, interessante dingen die ik regelmatig tegenkom waarvan ik denk: “Dit is leuk om te delen”. Maar zoals dat met zo veel dingen gaat, zijn er altijd zaken die belangrijker zijn en voor gaan. Zo stapelen de werkzaamheden die eigenlijk gedaan “moeten” worden zich op en realiseer je je dat er een oplossing moet komen. En die oplossing heb ik gevonden! Verderop in de nieuwsbrief lees je hier meer over.

En zo komt het dus dat je nu de eerste nieuwsbrief van Praktijk Verder leest. Ik hoop dat je het leuk vindt om op deze manier iets van ons te horen en mocht je vragen hebben over de inhoud dan weet je me te bereiken.

Liefs Joni

PS Wist je dat we ook te vinden zijn op Instagram en Facebook?
https://www.instagram.com/praktijkverder/
https://www.facebook.com/PraktijkVerder

Corona en rouw

De pandemie is net als rouw onvoorzien en zet onze wereld op zijn kop. Of we nu willen of niet, hoe we er ook mee omgaan; we worden allemaal geconfronteerd met verliezen door corona. Dit kan zijn doordat we zelf zijn geraakt, familie of een bekende zijn verloren aan het virus of angst hebben om het te krijgen. Er zijn ook nog andere verliezen; zoals onze dagelijkse routine, fysiek contact met de mensen van wie we houden, financiële problemen, baan verlies enz. "2020 is voor veel mensen een jaar geworden van rouw en verdriet" zei Mark Rutte toen het land opnieuw in lockdown ging.

We zijn dus allemaal in meer of mindere mate geraakt en verlies speelt daarbij een belangrijke rol. Wat ben jij verloren? Mag je hier verdrietig over zijn? Waar verlang jij naar?

Ik hoop dat jouw verdriet er mag zijn en dat je jouw verlangens deelt. Dat je erover mag praten met de mensen om je heen.
Onlangs is er een mooi artikel verschenen in het NRC waar ik graag naar verwijs.
https://www.nrc.nl/nieuws/2021/02/18/nu-rouwen-we-allemaal-a4032212

Maak kennis met...

Mijn naam is Ludy Peeters. Ik ben 51 jaar, getrouwd met Bart en heb twee schatten van dochters, Rimke (24) en Marte (22). Ik heb Joni leren kennen bij Inloophuis Poppy’s, waar we allebei werkten. Met ingang van 1 februari 2021 ben ik voor een paar uur in de week bij haar in dienst gekomen om haar te helpen met allerlei werkzaamheden achter de schermen. Je kunt hierbij denken aan administratieve taken, social media… Eigenlijk kan ze me inzetten daar waar ze hulp nodig heeft. Een soort persoonlijke assistent.😊 Ik ben een echte “regelneef”, doe graag veel verschillende werkzaamheden en ben blij als ik daarmee iemand kan ontlasten. Ik heb super veel zin in deze samenwerking!

We gaan uitbreiden!

Met ingang van 1 april gaat Praktijk Verder ook werken vanaf de Bredaseweg 106-a in Oosterhout! Op ons nieuwe adres in de Gecroonde Bel krijgen we de beschikking over 3 ruimtes. De grootste ruimte gaan we multifunctioneel inrichten. Het wordt onze werkplek maar ook een ruimte waar we workshops kunnen geven en deelgenootgroepen kunnen begeleiden. Het mag ook een plek worden waar de verbinding en samenwerking met andere therapeuten ontstaat. De overige ruimtes zijn te huur. Mocht je interesse hebben neem dan even contact op voor meer informatie.

De onderstaande foto’s geven een impressie van de huidige indeling. De uiteindelijke indeling wordt anders.

Ook per 1-4 te vinden op Bredaseweg 106a: Harmonic Touch Massage

Leuk om mezelf voor te mogen stellen als nieuwe ontspanningsmasseur in de Gecroonde Bel samen met andere bijzondere ondernemers.

Ik ben Jacqueline Tak-Kriek, al 53 jaar een gevoelige, reislustige en ondernemende vrouw. Moeder van 3 mooie kinderen en dit jaar 25 jaar getrouwd met Hans.

Na een zoektocht van jaren kwam ik erachter dat mijn levenservaring jou kan inspireren en mijn warme handen mijn gave zijn waarmee ik je kan masseren, want daar waar je aangeraakt wordt, kan de heling plaatsvinden.

Als jij bewust wil gaan ervaren wat je aankan als je ontspannen bent, jouw innerlijk vuurtje weer wil voelen en de twinkeling weer in je ogen wilt zien, maak dan snel een afspraak. Je bent het waard om het leven te hebben dat jij voor jezelf wenst.

Ik hoop snel met jou kennis te mogen maken in mijn nieuwe praktijk aan de Bredaseweg 106A. Vanaf 1 april ben ik elke donderdag aanwezig om jou te masseren. En dat is geen grap!
https://harmonictouch.nl/

Deelgenotengroep

In mei gaan we weer starten met een deelgenotengroep. Bestemd voor iedereen die gaat scheiden of gescheiden is. Deze groep ga ik samen met Mea Willart (www.meawillart.nl) begeleiden. Heb je interesse of wil je meer informatie? Zie onderstaande flyer!

Ontspanningscursus

Met gepaste trots op onze eerste samenwerking stel ik jullie graag op de hoogte van de online ontspanningscursus van mijn vader. Hij stelt zichzelf voor;

Ik ben Piet van der Pluijm en ik ben al 35 jaar yoga- en ontspanningsdocent. Nu, in deze tijd is het “ontspannen” wel heel actueel geworden door de pandemie waarin we verkeren. Vandaar dat ik vanuit maatschappelijke betrokkenheid een online ontspanningscursus heb opgezet. Voor slechts 20 euro maak je hier 8 maanden lang gebruik van!

Les 1: Wat is stress; in hoeverre bepaalt het jouw leven?
Les 2: Over de adem; hoe kun je de adem gebruiken om méér ontspannen te leven?
Les 3: Over de communicatie met jezelf en de ander! Hier maken we kennis met de geweldloze communicatie.
Les 4: De PRI; hoe interessant kan het zijn om te leren hoe je vanuit het verleden de persoon bent geworden die je nu bent, met alle plussen en minnen. Hier gaan we aan plussen werken!
Les 5: Over rouw en verlies; want daar komen we allemaal mee in aanraking.
Les 6 & 7: Bij de laatste twee lessen gaan we vriendschap sluiten met ons zenuwstelsel. Dat doen we d.m.v. de Polyvagaaltheorie van Dr. Stephen Porges. Deze nieuwe theorie geeft ons inzicht in de biologische systemen die de basis vormen voor het ons veilig voelen en sociaal betrokken zijn. We worden niet door ons brein gestuurd, maar door ons autonome zenuwstelsel.

In elke les zitten ondersteunende filmpjes en een vlog met een professional. Je kunt de online lessen in je eigen tempo doen en op je eigen manier. Natuurlijk is er ondersteuning voor je als je vastloopt of vragen hebt. Wil je meer informatie:

Promo Ontspanningscurus

Lees- en luistertips!

Lees tips

De keuze. Dit boek gaat over de keuze die we altijd hebben tussen angst & liefde en hoe iedereen uiteindelijk voor vrijheid kan kiezen. Ik heb het in een weekend uitgelezen. Zo mooi hoe de schrijfster je meeneemt in haar levensverhaal en hoe zij hierover schrijft.

Natriltijd. Dit boek is recent verschenen en hélemaal van deze tijd. Corona is namelijk al meegenomen in de voorbeelden en omschrijvingen. Een mooi boek als het gaat om verliezen en hoe hiermee om te gaan; het lezen waard!

Podcast tips

Metznallen de podcast. Aflevering 3 met Simon Keizer. Podcast waarin Simon Keizer vertelt over zijn rouw jaren na de dood van zijn vader. Hoe hij verwijderd was geraakt van zijn gevoel (de fijne dingen en de pijnlijke zaken) en was gaan leven vanuit zijn hoofd en de reis terug naar zijn hart. https://podcastluisteren.nl/ep/METZNALLEN-De-Podcast-SIMON-KEIZER-over-MEDITATIE-JOE-DISPENZA-en-TRAUMAS-or-METZNALLEN-DE-PODCAST-S3E3

Eindbazen dokter Juriaan van klacht naar Kans.
Mooi gesprek over de signalen die jouw lijf jou geven. Is het een klacht of kans? https://eindbazen.nl/podcast/211-dokter-juriaan-van-klacht-naar-kans/

Tot slot…

Ik hoop dat jullie met plezier deze 1e nieuwsbrief hebben gelezen. Als je iemand kent die het ook leuk zou vinden om deze nieuwsbrief te ontvangen, mag je hem natuurlijk doorsturen. Graag zelfs!

Facebook iconInstagram iconWebsite icon

Copyright (C) 2021 Praktijk Verder. All rights reserved.

Voorkeuren wijzigen | Afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp