Copy

Nieuwsbrief juli 2021

Met de vakantie in zicht ontvangen jullie de 2de nieuwsbrief van Praktijk Verder. De afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen. De wereld opent zich langzaam. Ik geniet van de dingen die weer kunnen en voel ook dat het belangrijk is hierin weer evenwicht te vinden. Zo blijft het leven ons iedere keer opnieuw uitdagen om steeds weer een nieuwe balans te creëren. Ik kijk uit naar augustus wanneer ik met mijn gezin ga genieten van onze vakantie. Ik wens iedereen een mooi zomer!

Liefs Joni

PS Praktijk Verder is ook te vinden op Instagram en Facebook?
https://www.instagram.com/praktijkverder/
https://www.facebook.com/PraktijkVerder

Logicare agenda

We hebben het in de vorige nieuwsbrief al aangegeven: Praktijk Verder gaat verder! Met ingang van 1 september 2021 gaan we werken met de agenda van Logicare. Wanneer jouw afspraak is vastgelegd in de agenda van Praktijk Verder ontvang je automatisch een bevestiging met de locatie en 48 uur voor de afspraak een herinnering in je mailbox.
Gemak dient de mens!

Workshop Verlies in zicht

Nu de versoepelingen van de Covid maatregelen het toelaten, zijn we weer gestart met het geven van workshops. Samen met Yvonne Verweel heb ik, na onze studie tot rouw- en verliesbegeleider, deze workshop opgezet. Uit ons afstudeeronderzoek bleek destijds (2017) dat er behoefte was aan kennis over rouw en verlies onder professionals. Zo ontstond onze missie: "Iedere professional kennis en inzicht geven over de impact van verlies." We hebben deze workshop al mogen verzorgen voor o.a. docenten, GZ-psychologen, huisartsen, arbeidsdeskundigen, Poh-ggz ondersteuners en vrijwilligers. Ben jij of ken jij een professional met interesse voor deze workshop of heb je vragen? Stuur ons dan een bericht.

Les in rouw en verlies

Voor de online ontspanningscursus van mijn vader Piet van der Pluijm mocht ik één les verzorgen in het teken van rouw & verlies. Erg bijzonder want hiervoor namen we samen een vlog op. Wist je dat het niet toestaan van gevoelens en het vechten hiertegen heel veel energie kost? Ontspanning is enorm belangrijk, juist wanneer het niet goed met ons gaat. Ben je nieuwsgierig naar de vlog en deze les, schrijf je hier dan in voor de cursus.

Deelgenotengroep!

We hebben inmiddels een aantal bijeenkomsten gehad met de deelgenotengroep die we in mei zijn gestart. Wat kan de kracht van delen toch groot zijn en wat is het mooi om deze deelgenoten te zien groeien! Heb je ook behoefte om in gesprek te gaan met gelijkgestemden? Laat het ons weten.

Terugkomdag

Samen met collega Mea Willart, rouw- en verlies begeleider in Oosterhout, organiseren we een terugkomdag. We hebben gemerkt dat oud cliënten vaak de behoefte voelen om opnieuw stil te staan, om daarna verder te kunnen. Na een traject bij één van ons vind je het misschien prettig om eens te kijken wat er op dit moment in je leeft.

Op deze dag ontmoet je gelijkgestemden en is er tijd en ruimte om op een hele mooie plek weer stil te staan bij je verlies en herstel.

Kijk- lees - en luistertips

Zachtop lachen

Dit boek gaat over Malou die van het ene op het andere moment ’s-nachts niet durft te gaan slapen en zich overdag niet meer in het verkeer durft te bewegen. De rauwe dialoog tussen psycholoog en patiënt in ontkenning over een allesbepalend geheim, wordt afgewisseld met het verhaal over haar, op het oog, zorgeloze bestaan. Aanrader!

Een doodnormale podcast

Deze podcast gaat over verhalen van jongeren die iemand zijn verloren. Ze vertellen hoe zij dit verlies ervaren hebben. Hoe boos of verdrietig ze zijn (geweest). Waar ze spijt van hebben. Wat ze missen en wat ze in die moeilijke periode van rouw heeft geholpen. Ze hebben hun ziel bloot gelegd om je te laten weten dat je rouwen niet alleen hoeft te doen. Wil je luisteren? Klik dan hier

The call to courage

Met humor en empathie praat René Brown over wat er nodig is om moed boven comfort te stellen in een cultuur die wordt gedefinieerd door schaarste, angst en onzekerheid. Klik hier om de documentaire te kijken.

Tot slot…

Ik hoop dat jullie met plezier deze 2de nieuwsbrief hebben gelezen. In augustus gaan we lekker op vakantie en is Praktijk Verder gesloten. Tot de volgende nieuwsbrief!

Als je iemand kent die het ook leuk vindt om deze nieuwsbrief te ontvangen, mag je hem natuurlijk doorsturen. Graag zelfs!

Facebook iconInstagram iconWebsite icon

Copyright (C) 2021 Praktijk Verder. All rights reserved.

Voorkeuren wijzigen | Afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp