13/07/2016 >> LPB NIEUWSBRIEF >> Editie 04 >> juli 2016
Bekijk deze e-mail in uw browser.

LPB congres in Apeldoorn:
laatste kans, win een overnachting!

Paleis het Loo, Apenheul, Julianatoren, Veluwe... In en om Apeldoorn is er voor iedereen wat te doen. Ideaal voor een weekendje weg dus. Wil jij kans maken op een overnachting in Apeldoorn? Schrijf je dan nu in voor het LPB congres. Iedereen die zich vóór 15 juli inschrijft, maakt kans op een overnachting in ‘de hoofdstad van de Veluwe’. 

MELD JE NU AAN

Deelthema: de leefomgeving is van iedereen

Vluchten kan niet meer’  is de rode lijn door de congresdagen. Door heel Apeldoorn zijn workshops en masterclasses georganiseerd. Er zijn aan dit thema vier deelthema’s gekoppeld. Je kunt één deelthema kiezen waarin je alle masterclasses en workshops meedoet. Wat dacht je bijvoorbeeld van het deelthema: ‘de leefomgeving is van iedereen’. Dit thema gaat over de woonomgeving voor mensen initiatief willen nemen. Hoe kunnen zij bijvoorbeeld hun kansen pakken via de nieuwe Omgevingswet? Bieden de theorie en de praktijk van Jane Jacobs daarbij aanknopingspunten?
Lees meer over dit deelthema

Spreker in beeld: Femmianne neemt je mee naar grenzen participatiesamenleving

Laat je door Femmianne Bredewold meenemen naar de grenzen van de participatiesamenleving! Femmianne is werkzaam als Assistant Professor bij de Universiteit voor Humanistiek. Haar proefschrift ‘Lof der oppervlakkigheid’ onderzoekt de informele aandacht, hulp en zorg tussen mensen met een verstandelijke of psychiatrische beperking en buurtbewoners. Ook werkt ze voor deze universiteit aan het onderzoeksproject ‘De Belofte van Nabijheid’. Hierin wordt onderzocht wat de gevolgen zijn voor burgers (en hun netwerk) die te maken hebben met de decentralisaties. Lukt het om de ‘eigen kracht’ van kwetsbare burgers aan te spreken? Is het netwerk beschikbaar en bereidwillig om professionele ondersteuning over te nemen?
Meer sprekers leren kennen

Congresblog: Debby Engel

In Apeldoorn hebben we er al zin in. We zijn al een aantal maanden druk bezig met de organisatie van het LPB congres en het programma krijgt steeds meer vorm. Zo is afgelopen week het draaiboek voor de excursie ‘transformatie leegstand vastgoed’ gemaakt. Tijdens deze excursie laten we je een aantal creatieve manieren zien om leegstaande panden te transformeren naar eigentijdse en nieuwe, zinvolle bestemmingen. Want ook die trend, toenemende leegstand, kunnen we niet ‘ontvluchten’. Tot2021 is zo’n getransformeerd pand. In deze oude ambachtsschool zitten tegenwoordig allerlei, veelal creatieve, startups.
Lees verder op LPB.nl

Gastblogger: Frans Soeterbroek

Deze maand mogen we de laatste blog van Frans Soeterbroek delen op onze site. Hij beschrijft de plaag van koekoeksklokparticipatie. De overheid die te lang alles binnenskamers houdt en dan als een koekoeksvogel eventjes naar buiten komt om de burger te horen en dan gauw weer naar binnen. Hoe kunnen we daar iets tegenover zetten? 10 tips voor worstelende ambtenaren en politici. 
Lees Frans zijn blog hier

WIL JIJ OOK BLOGGEN VOOR LPB.NL? MAIL ONS!

LPB mee met de hashtag #LPBcongres op alle sociale media als het gaat over het aanstaande congres. 

Op de pagina LPB Life wordt alles wat met onze LPB social media te maken heeft gepubliceerd. Heel handig als je zelf bijvoorbeeld geen Twitter account hebt, maar wel graag op de hoogte wilt blijven van alle publicaties op dit medium. Zo mis je geen enkele informatie.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Website
Website
Copyright © | 2015 | LPB |, All rights reserved.

Je kunt ons mailen op:
webredactie@lpb.nl

Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Je kan hier je voorkeuren veranderen of je uitschrijven voor de nieuwsbrief