Copy
Hírlevél
2016. II. félév | 1. évfolyam 2. szám.
Legyen közös ügyünk a gyerekek szexuális erőszak elleni védelme!

Alapítványunk is csatlakozott a Hintalovon Alapítvány kezdeményezéséhez. A Kék Vonal alacsony küszöbű szolgáltatásaival tesz a visszaélések prevenciójáért és az áldozatok segítéséért. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a gyermekkori szexuális visszaélések, a szexuális kizsákmányolás, a prostitúció ördögi köréből csak akkor lehet kitörni, ha az áldozatok minden jogi és pszichológia segítséget megkapnak és biztonságuk garantált. Ezért támogatunk minden olyan kezdeményezést, amelynek célja a szexuális visszaélések gyakoriságának és rombolásuk súlyának felismerése, a hatékony prevenció és a valódi áldozatsegítés.
 

Aláírásával Ön is támogathatja a civil kezdeményezést!

Többet szeretnék tudni!
Kommunikációs workshopot tartottunk
Október folyamán, péntek délutánonként estébe nyúlóan tartottak segítő kommunikációs műhelyfoglalkozásokat a Kék Vonal munkatársai. Az öngyilkossági gondolatok, cyberbullying, szexuális visszaélések voltak azok a témakörök, amelyeket 6x45 percben előadással, beszélgetéssel és szituációs feladatokkal dolgoztak fel a résztvevők.
 
Bővebben a foglalkozásokról

Önkénteseink érzékenyítő tréningje


A Kék Vonal munkatársai és önkéntesei is részt vettek október 11-én az Amnesty International Magyarország Emberi Jogi Oktatás Mi lenne ha…? című érzékenyítő óráján.

Az elmúlt időszakban azt tapasztaltuk, hogy egyre több olyan hívásunk érkezik gyerekektől, ahol felmerülnek a menekült-válsággal, a bevándorlással és a terrorizmussal kapcsolatos kérdések.
Mivel fontosnak tartjuk, hogy felkészülten és kellő érzékenységgel fogadhassuk a gyerekek hívásait és kérdéseit, ezért az Amnesty International Magyarország önkéntesekből és emberi jogi szakértőkből álló csapatát kértük fel arra, hogy segítsenek nekünk jobban megérteni a menekült-válság összetett jelenségét.
Számunkra nagyon hasznosnak bizonyult ez a képzés, mely elérhető iskolai osztályok és más közösségek számára is.

Lefutották!

A 31. Budapest Spar Maratonon futóköveteink teljesítették vállalásukat. Teljesítményükhöz ez úton is gratulálunk! A jóügyekért.hu oldalon keresztül követeink támogatásával Ti is a Kék Vonal misszióját segítettétek.

Adományaitokból a hétvégéig több mint 500.000 forint gyűlt össze! Köszönjük a felajánlásokat!

Ebből az összegből fedezni tudjuk, hogy a hozzánk telefonáló gyerekek számára ingyenes legyen a hívás. Ez több mint 260 konzultációs beszélgetést jelent!

A gyerekek nevében is köszönjük, hogy támogatjátok a munkánkat!

Tudjon meg többet arról, hogyan támogathat minket!
Bővebben az Amnesty International Magyarország emberi jogi oktatásáról
A gyerekek gyászáról
 
November első napjaiban, Mindenszentek és halottak napja körül a gyerekek is találkoznak a gyász különböző formáival: szokás ilyenkor virágot vinni, gyertyát gyújtani szeretteink síremlékénél. A veszteségek feldolgozása, a gyász folyamata a gyerekek számára is épp olyan fontos, mint a felnőtteknek. Az előttünk álló napok lehetőséget teremtenek arra, hogy a gyerekekkel őszintén tudjunk beszélgetni mindezekről, persze igazodva a gyerekek életkorához. A halál fogalma és annak visszafordíthatatlansága viszonylag későn, kisiskolás korban (9-10 évesen) alakul ki a gyerekekben. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kisebbekkel nem szabad a témáról beszélgetni. Fontos, hogy a gyerekek gyászának is tere és helye legyen, segítsük őket ebben. Érzelmeik kifejezésére bátorítva és lehetőséget adva arra, hogy a gyerekek a saját maguk módján éljék meg szomorúságukat, hiányérzetüket. Az esetleges bűntudat megfogalmazásakor fontos megerősíteni: a gyermek nem tehet a halálesetről, gondolatai és cselekedetei nem lehettek okozói a halálnak. A családban történt haláleset során a gyász része lehet a búcsúzás is, amely szintén segítheti a gyermekek tovább lepését. Ilyenkor, az emlékezés ünnepekor, az elhunytak emlékeinek felidézésekor is készen kell állni, hogy a veszteség élményéről újra és újra beszélgessünk a gyerekekkel, hogy a történteket korának és érettségének megfelelő módon dolgozhassa fel.
 
 
Miért jó önkéntesnek lenni?

Az önkéntesség nem véletlen örvend világszerte, és ezzel összhangban Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek.  Számos indok teszi vonzóvá az önkéntességet.

Közösséghez tartozás
A legtöbb önkénteseket váró helyen az újonnan belépő önkéntesek egy szervezet vagy csapat szerves részeivé válnak. E közben sok új, valószínűleg hasonló érdeklődésű, értékrendű embert megismerhetnek.

Aktív kiállás egy fontos célért, eszméért
Az önkéntesség lehetőség ad bárki számára, hogy egy általa fontos, szívvel-lélekkel támogatott eszméért, ügyért, célért kiálljon és aktívon hozzájáruljon munkájával.

Fejlődés
Nem csupán új, vagy elmélyültebb tudásra tehet szert, aki önkéntes munkát vállal, de számos finom készségét (úgy nevezett soft-skilleket) is tökéletesítheti. Nem ritka, hogy pályájuk elején álló fiatalok, pályamódosítást fontolgató munkavállalók először önkéntes munka által kóstolnak bele érdeklődési körüknek megfelelő területbe. Szintén sokan pedig aktív munka éveik leteltével szeretnék személyiségük egy másik oldalát is megmutatni, munkahelyzetben is kipróbálni.

Jót tenni, „hasznosnak” lenni
Talán az egyik legkézenfekvőbb és leggyakoribb ok, amiért valaki önkéntes munkára vállalkozik. A kérdés csak az, hogy melyik az a terület, az a szervezet, ahol leginkább úgy érzed, hogy a legtöbb „jót’ teheted, és leginkább passzol az értékrendedhez, személyiségedhez, és jövőbeni terveidhez.
 
Ha úgy érzed, hogy elkötelezett vagy a gyerek irányában, és szívesen beszélgetsz velük, illetve könnyen is szót értesz a kamaszok nyelvén, akkor lehet hogy a Kék Vonal az a hely, amit keresel!
 
Következő önkéntes képzésünk december 2-4-ig tart,
 a jelentkezési határidő november 13.

 
Bővebben a képzésről
Bővebben a jelentkezésről
Copyright © 2016. Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

E-mail címünk:
info@kek-vonal.hu

Támogatná céljainkat?
Adószámunk: 18058118-1-41


This email was sent to <<Email cím>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány · 125 Pf. · Budapest, H 1054 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp