Copy
Inspireer de toekomst. Geef een dagje les aan jongeren!
Dagjelesgeven
Nieuwsbrief 9 - december 2012

Inhoud

 
 

Dagjelesgeven College Tour


Op 15 maart 2013, ter gelegenheid van de Nationale Vrijwilligersdag NLdoet, organiseert Dagjelesgeven in samenwerking met Imaginheroes studenten van het NHTV in Breda een Dagjelesgeven College Tour. Tijdens dit event kunnen 300 leerlingen uit Breda kennismaken met onze gastdocenten, hun profielen en werkgevers.

De leerlingen volgen colleges van verschillende professionals en kunnen een profielroute lopen en netwerken met mensen uit de praktijk  Voor bedrijven is het een mooie gelegenheid om hun medewerkers een dagje vrijwilligerswerk te laten doen en zich te presenteren. 
 

Record aantal aanmeldingen

Sinds de start van dit schooljaar hebben we al meer dan 30 gastdocenten mogen verwelkomen. Een record! Fijn dat steeds meer mensen de toegevoegde waarde inzien van Dagjelesgeven en hieraan belangeloos een bijdrage leveren. We zien ook dat de vraag vanuit de scholen groeit, dus we hopen ook in 2013 een beroep op onze gastdocenten te mogen doen.  
 
Nieuwe geplande evenementen op scholen waarvoor we gastdocenten zoeken worden nu direct gepubliceerd op onze website. Gastdocenten kunnen dus nu van tevoren zelf bij ons aangeven wanneer ze graag ingepland willen worden voor een bepaalde gastles. We hopen hiermee wat meer interactie te krijgen en de planningen voor de diverse evenementen eerder rond te hebben. Uiteraard blijven we zelf ook actief gastdocenten benaderen. 
Bekijk nu onze aankomende evenementen op scholen.
 

Nieuwe coördinator

Danielle Deen
Sinds oktober heb ik, Daniëlle Deen, de taak van coördinator van Dagjelesgeven op me genomen. Dit betekent dat ik de contactpersoon ben voor zowel de scholen als de gastdocenten. Ik beheer de mailbox, zoek gastdocenten, houd de planning bij: kortom, regel veel werk achter de schermen. Het is heel leuk om te doen, heb met veel mensen contact. Soms telefonisch, vaak via de mail. 
 
Mijn werkplek is thuis, in Noord-Holland. Daar woon ik samen met mijn man en twee dochters. Ik werk als zelfstandige office-ondersteuner. Je kunt me inhuren als interim secretaresse of notuliste, maar ook voor alles wat met communicatie te maken heeft. Door mijn achtergrond als docent Nederlands weet ik hoe het er op scholen aan toegaat. Dat vind ik wel een pluspunt. 
Tot mails en wie weet zelfs tot ziens, tijdens Dagjelesgeven in 2013!


Welkom in de Business Class


Om de stijgende vraag van de scholen adequaat te kunnen blijven beantwoorden en het aanbod van gastdocenten inzichtelijker te maken, is Dagjelesgeven op zoek naar nieuwe bedrijfspartners. 
Wil uw organisatie een bijdrage leveren aan het onderwijs en de kloof naar de praktijk overbruggen? 
Dat kan met het  Dagjelesgeven Business Class Partnership. Voor 2.500 euro per jaar staat u garant voor de bemiddeling van minimaal 10 gastdocenten, neemt uw organisatie deel aan de Dagjelesgeven College Tour tijdens NLdoet, staat uw organisatie vermeld op onze website en in perspublicaties en ontvangt u 4x per jaar de Dagjelesgeven Nieuwsbrief. Ook serviceclubs, brancheorganisaties en werkgeversverenigingen zijn van harte welkom in de de Business Class.


Samenwerking VMBO On Stage

VMBO On stage organiseert in verschillende gemeenten ' beroepenfeesten'. On Stage is een Positief (beroeps)Podium voor vmbo leerlingen en faciliteert persoonlijke ontmoetingen tussen leerlingen en professionals. Van automonteur tot advocaat! Hiermee worden de jongeren o.a. geholpen met beroepskeuze en krijgen zij toegang tot een persoonlijk, duurzaam, lokaal en professioneel netwerk in het bedrijfsleven. Oprichtster Corine Korrel begon hier 5 jaar geleden mee in haar woonplaats Delft en heeft het concept inmiddels ook in Almere, Breda, Doetichem en Westland geïntroduceerd. 
 
De data voor de komende VMBO On stage-dagen zijn: 
  • 29 januari in Westland
  • 20 februari in Doetinchem
  • 21 februari in Breda
  • 5 maart in Almere
  • 19 maart Delft 
Een van de voorbereidende activiteiten van On Stage is de ‘gastlessenweek’. Voor haar werk als ambassadeur voor het VMBO ontving Corine dit jaar de Johan van der Sande erepenning van de Stichting Platforms VMBO. Op dit moment onderzoekt Dagjelesgeven of ze met On stage een gezamenlijk programma voor scholen en bedrijven kan aanbieden. Gastdocenten van Dagjelesgeven die interesse hebben om mee te draaien in het On stage-programma kunnen zich opgeven bij corine@onderwijsonstage.nl
Voor meer informatie, zie www.onderwijsonstage.nl
 

Geef jouw mening over Dagjelesgeven!

share on Twitter Volg op Twitter  |  comment on Nieuwsbrief 9 - december 2012 Vriend op Facebook  |  Stuur door  


Briefing nieuwe gastdocenten 


U bent ingeschreven als gastdocent en heeft nog geen dagje lesgegeven op een school? 
Meld uzelf dan nu aan voor de gratis briefing op maandag 14 januari 17.30-20.30 in Amersfoort. U krijgt dan voorrang bij de bemiddeling voor een school. 
N.B. Deze oproep geldt niet voor diegenen die al een keer een briefing hebben gevolgd of ruime leservaring hebben in het primair, voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs.
Nu aanmelden voor de briefing.


Krantenproject Titus Brandsma Lyceum Oss

Hoe maak je een goed interview? Waar moet je allemaal op letten als je een foto maakt? Free lance journalist Astrid van Unen en fotografe Anne Hamers gaven op 11 december 100 HAVO-brugklassers les over journalistiek. De lessen vormden onderdeel van een krantenproject van het Titus Brandsma Lyceum in Oss. Een echte praktijkles dus, met begrippen als de 5 w's, gulden snede en lichtgebruik. Na de uitleg gingen de leerlingen zelf aan de slag met het voorbereiden en maken van een interview. 'Een leuke opdracht, maar wel lastig.' vond een van de leerlingen. 'Ik wist niet dat er zoveel bij komt kijken als je een foto maakt.' 

Docent Nederlands Riekie Hamers die het 'Dagelesgeven'  namens de school organiseerde ontdekte Dagjelesgeven via internet. 'We proberen tijdens onze activiteitenweken iets extra's te bieden. Voor HAVO-leerlingen  hebben we vaak niet zo'n uitgebreid programma omdat ze gebaat zijn bij een strakke structuur. Door mensen van buiten in de school te halen, maak je de lessen toch wat interessanter. Zo'n database van professionals die Dagjelesgeven heeft, is dan erg handig.' 

 
Email Marketing Powered by Mailchimp
 Ik wil de nieuwsbrief niet meer ontvangen. | Pas mailadres aan. 

Copyright © 2012 Stichting Dagjelesgeven, Alle rechten voorbehouden.