Copy
Inspireer de toekomst. Geef een dagje les aan jongeren!
Dagjelesgeven
Nieuwsbrief mei 2015

De onderwerpen in deze nieuwsbrief:

Boek nu een gastdocent en bespaar 25%!


Maak uw lessen interessant en relevant door mensen uit de praktijk uit te nodigen voor een gastles. Met 500 ervaren professionals in ons bestand vindt Dagjelesgeven altijd een geschikte gastdocent voor uw les of project. 


U kunt kiezen uit losse gastlessen of een compleet lesprogramma of LOB-event. Aanvragen ingediend voor 1 augustus 2015 krijgen 25% vroegboekkorting.

> Bekijk ons complete aanbod - of -
> Boek nu uw gastlessen voor komend schooljaar met 25% korting.
 

Ondernemende School ​voor vmbo beroepsgericht​ nieuwe stijl​


foto: clipjesfabriek.nl
Ondernemen wordt steeds belangrijker, zeker voor leerlingen van beroepsgerichte leerwegen. Vandaar dat het een onderdeel wordt van vmbo beroepsgericht nieuwe stijl. Het programma De Ondernemende school sluit hier goed op aan. 

Na de succesvolle pilot van dit lesprogramma voor derde- en vierdejaars vmbo-t, start Dagjelesgeven in september een tweede pilot met leerlingen van vmbo-beroepsgericht om te zien welke aanpassingen nodig zijn voor deze leerweg.. Er is nog plaats voor 2 pilotscholen.

Interesse?
> Lees meer op onze website over de Ondernemende School - of - 
> Neem rechtstreeks contact op met onze adviseur Ondernemende School

 

Marktonderzoek en promotie voor beginners

Dertig leerlingen van Bredero hebben zich grondig voorbereid op de verkoop van hun product of dienst als onderdeel van het programma De Ondernemende School. Na een workshop Marktonderzoek door Babette Kralendonk en een les over promotie waren de leerlingen klaar voor de (vrij)markt.
> Lees hier het blog van Babette Kralendonk
 

Nieuw: Sociaal Ondernemende School


foto: clipjesfabriek.nl
In vervolg op het succes van De Ondernemende School, heeft Dagjelesgeven de Sociaal Ondernemende School ontwikkeld. De Sociaal Ondernemende School richt zich specifiek op het ondernemen van de toekomst: duurzaam en inclusief.

Het doel van de Sociaal Ondernemende School is om leerlingen kennis te laten maken met de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen en deze in praktijk te brengen. Door de inzet van experts (rolmodellen) op het gebied van sociaal en duurzaam ondernemen krijgen de leerlingen ook een idee van de loopbaankansen in dit werkveld.
Meer informatie: 
> Neem rechtstreeks contact op met Femke Zwaal
 

Gastlessen Communicatie

Afgelopen weken heeft Dagjelesgeven op twee scholen verschillende gastlessen over communicatie verzorgd. Workshops reclame maken, marktonderzoek, pitchen, en gastlessen over sociale media. 

In de Businessklas van de Westplas Mavo in Aalsmeer ging oud-reclamedirecteur André Janssens met de leerlingen aan de slag via een rollenspel om de leerlingen bewust te maken van hoe een reclame-uiting tot stand komt. Wie is de opdrachtgever, wat is het doel en wie beheert het creatieve proces? Het einddoel van de workshop was: een campagne voor de schoolmarkt.

Voor dezelfde klas verzorgde ​Henk Tulner verzorgde de gastles Marktonderzoek​. ​A​an de hand van veel praktijk voorbeelden liet ​hij zien waarvoor marktonderzoek zoal ingezet kan worden. De leerlingen gingen in het tweede deel zelf aan de slag met het maken van een enquête. 

Op het Ichthus Lyceum in Driehuis was Dagjelesgeven gevraagd mee te denken over de invulling van de module Communicatie voor de internationaliserings-stroom van het VWO. Als aanvulling op het lesmateriaal hebben we een drietal gastsprekers ingepast. Henk van de Duim heeft als sociale media-specialist verteld over het inzetten van de verschillende sociale media voor zakelijke gebruik. Voor de mediawijze jeugd was het een eye-opener hoe zaken als Facebook, Twitter en Instagram voor zakelijke doeleinden ingezet kunnen worden.

Willemijn Schneyder heeft een inspirerend verhaal verteld over de kracht van communicatie. Haar verhaal was gebaseerd op haar eigen ervaring bij reclamebureaus en ze had veel voorbeelden van haar onlangs gemaakte wereldreis. Het tweede deel van haar gastles kregen de leerlingen een case waarbij ze de verkregen kennis konden toepassen door zelf een communicatieplan op te stellen. 

De derde Dagjelesgeven spreker op het Ichthus was Jaouad Khamkhami. Hij heeft een workshop ‘pitchen’ verzorgd voor alle 3VWO leerlingen Internationalisering
om ze voor te bereiden op hun presentatie van hun eigen ondernemingsplan. Jaouad begeleidt regelmatig nieuwe start-ups en heeft als kandidaat voor de Eerste Kamer veel debating ervaring die hij met de leerlingen kon delen.

 


Email Marketing Powered by Mailchimp
 Ik wil de nieuwsbrief niet meer ontvangen. | Pas mailadres aan. 

Copyright © 2015 Stichting Dagjelesgeven, Alle rechten voorbehouden.