Copy
Indien u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier 

SEASIDES' Mei/Juni Flessenpost 

 
Wat een mooie meimaand hebben we achter de rug. We zijn al helemaal in de stemming voor de zomer. Zonneschijn, blauwe luchten, de strandgasten, wandelaars en fietsers geven een zomergevoel. Hopelijk wordt de laatste voorjaarsmaand juni ook weer zo zonovergoten. In de laatste blogpost 'Zomers' schreef ik over de zomers van toen en nu. En verheug ik me op een mooi zomerseizoen. Daar horen de de witte zeilen van de vele zeilboten zeker ook bij. In teruglezen 'Wind in de zeilen' zie je ze passeren. In de rubriek Moois van de zee deze keer ontwerpen en foto's van Sophie Noens en Ronès Wielinga van ontwerpstudio De Wilde Zeeuw. 
Prachtige tekeningen zie je ook op de zeilen van de tjalk Vrijbuiter. Er is overigens weer heel leuk nieuws van Wiebe en Suzan van dit mooie oude zeilschip. 
Dorpsgenoot Petra Selis heeft haar boek De Qi code, een multidimensionale zoektocht, uitgebracht. Een echte aanrader die ik graag in Boek van de Maand voorstel. En natuurlijk zijn er ook weer mooie foto's van de Seaside in deze flessenpost.  Laat je inspireren! 
 
 
Veel leesplezier
 
Met een zilte groet 
Sabine Verburg 

  BLOGPOST TERUGLEZEN 
 

Wind in de zeilen 


Ze zijn er weer de witte zeilen aan de horizon. Mooi afstekend tegen het blauw van de zee en de lucht. Prachtig om te zien. Zeeland is een echte watersport-provincie met zoveel prachtige watergebieden en biedt alle ruimte voor de avontuurlijke, sportieve, recreatieve maar ook de beginnende zeiler. Op open zee of op een meer. De haven uit. De zeilen omhoog. Genieten van het weidse uitzicht. De mogelijkheden zijn even eindeloos als het uitzicht over het water. In dit blog foto’s, mooie gedichten en weetjes over zeilen in Zeeland.
En nu dan alle zeilen los!

 
LEES VERDER
 

NIEUWS  

Muziek in de Zeilen, Vrachtzeilen of Meezeiltochten met de Vrijbuiter 

In Juni kan er nog meegezeild worden tijdens een leuke muzikale avondtocht of een vrachttrip. 

Donderdag 9 Juni - Muziek in de zeilen met Duffues 18:30 tot 21 uur 
Vrijdag 10 Juni - Vrachtzeiltocht van Zierikzee naar Middelburg van 10:00 tot 17:00 uur 
WYLDE LEREN GROENE KOERS 

Ontdek op een avontuurlijke zeilreis over de Nederlandse binnenwateren wat je bijdrage kan zijn aan een nieuwe tijd!
Nederland heeft altijd een sterke band met het water gehad en juist nu ontstaan overal langs en op het water nieuwe creatieve en duurzame ondernemingen.
Ook dit jaar kunnen scholieren op avontuur aan boord van de Vrijbuiter. 
Wylde Leren: Een Groene Koers voor in September,

Enkele voorbeelden van locaties en activiteiten:
Wildwier plukken in de Grevelingen
Aanmeren bij biologische boeren in Zeeland
Plastic jutten bij Stormkop in Antwerpen
Naar de Floating Farm in Rotterdam
Ervaar de groene revolutie in Amsterdam
Vracht vervoeren naar een festival op Vlieland Alle “Hands” aan Dek!

Deze zomer heeft de Vrijbuiter een wel heel bijzondere vracht. Drie joekels van blauwe handen, gemaakt van vispluis, draadjes die aangespoeld zijn langs de kust, het strand ligt er helaas vol mee…
Op 10 juni brengt de Vrijbuiter de handen eerst van Zierikzee naar Middelburg voor de kunstmanifestatie Façade dat elke vijf jaar wordt georganiseerd door het CBK. Het kunstwerk Pluis is gemaakt door Kianoosh Gerami en verbeeldt de hulproep van de Zee om deze te verlossen van plastic.

LEES MEER

 

NIEUWE BLOGPOST 

   
Zomers 

 

Een blog met foto’s en gedichten over zomerdagen aan zee. Herinneringen aan vroeger en het genieten nu aan de Zeeuwse kust. De strandcabines staan er al weer ruim een maand. In rijen langs het strand keurig naast elkaar of losjes geplaatst in de duinen. Wit, gekleurd, sommige blauw gestreept, met een rieten dakje en soms een passende naam. Wat een leuk gezicht. Samen met de blauwe lucht en de warme zon krijgen we het zomergevoel. En dan komen ook de herinneringen aan de zomers van vroeger. Een blogje met foto’s en gedichten over genieten van zomerdagen toen en nu. Krijgen jullie ook zo’n zin in de zomer?


 
LEES VERDER

Een moment voor jou alleen 

Duinen, zon, strand en zee
Ga wandelen en neem mooie momenten mee

Met je blote voeten door het zand
zoek je een plekje op het strand

Een moment … voor jou alleen
Prachtige uitzicht en even niemand om je heen

Lekker wegdromen seconden,minuten .. nee uren!
zodat dit moment nog lang genoeg kan duren
MOOIS VAN DE SEASIDES  

                       

 
De Wilde Zeeuw Ontwerpers 

Ontwerpers Sophie Noens en Rones Wielinga van De Wilde Zeeuw Ontwerpers maken behalve prachtige ontwerpen ook mooie foto's van het leven en werken aan de Zeeuwse en Vlaamse kust. En de sieraden van Sophie zijn ook geïnspireerd door de natuur van Zeeland. 
Maak kennis met een stel inspirerende Wilde Zeeuwen die van Zeeland houden. Van de wolkenluchten en de bruisende golven. De Wilde Zeeuw staat voor onderscheidende ideeën en bruisende creaties.
 

 

LEES MEER

 BOEK VAN DE MAAND 

De Qi-code, een multidimensionale zoektocht 
Van Petra Selis 

Een zoektocht vol mooie inspirerende verhalen, prachtige aquarellen en mooie foto's van het leven aan de Zeeuwse kust.  
"Een boek met een lach en een traan dat je aan het denken zet!"
Een groot deel van haar boek heeft Petra Selis in de natuur geschreven, tussen de zoemende bijtjes en de knalgele boterbloemen. Achter de heg met de overhangende hondsrozen. De waargebeurde verhalen zijn ook geschreven aan het strand terwijl de zeehondjes voorbij zwommen en de lepelaars met hun snavels het water doorzochten naar voedsel.
Schoonzus Manja heeft prachtige aquarellen en tekeningen gemaakt die de verhalen visueel ondersteunen.
Petra:
"Ik neem jou mee op een multidimensionale reis door de natuur en door levenslessen, met humor en met een traan. Dit boek is het eerste boek dat je leest, luistert, proeft en ervaart." 

 

LEES MEER
Graag tot de volgende flessenpostDe foto's zijn van Jolanda de Leeuw, De Wilde Zeeuw, Sophie Noens, Petra Selis, De Vrijbuiter en uit het Seasides fotoarchief. 
 

TOT ZIENS  
op Facebook, Instagram en Pinterest

REAGEREN?  STUUR EEN BERICHT VIA DE LINK OF DE WEBSITE

DEZE FLESSENPOST DELEN MET ANDEREN? GRAAG! 
 
Seasidesblog
Seasidesblog
E-mail
Pinterest
Instagram
Copyright © 2022 SeasidesBlog, All rights reserved.