Copy
porcupine-letter 13
Μια σύντομη σκέψη: Αγαπητέ υποψήφιε δημοτικέ σύμβουλε,

που στέλνεις email αδιάκριτα προσπαθώντας να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να εκλεγείς, θέλω να σου πω 2-3 πραγματάκια.
 • Αυτό που κάνεις είναι παράνομο. Εφόσον δε με ξέρεις και δε σου έδωσα την έγκρισή μου απαγορεύεται να με εγγράφεις στη λίστα των παραληπτών σου. Δες το νόμο 3471/2006 (αρχείο .pdf).
 • Το να μη μου δίνεις τη δυνατότητα να διαγραφώ με ένα κλικ σε κάνει λίγο πιο παράνομο.
 • Το να μη με διαγράφεις τελικά από τη λίστα σου όπως κι αν προσπαθήσω σε κάνει κουτοπόνηρο και σίγουρα ακόμα πιο παράνομο.
Όλο αυτό είναι γελοίο. Δε θα σε ψηφίσω ποτέ. Θα κοιτάξω να κάνω ό,τι μπορώ να μη σε ψηφίσουν κι άλλοι. 

ΥΓ. Μην υποτιμάς τη δύναμη ενός ανθρώπου. Να δες: αυτές τις λεξούλες τις διαβάζουν πολλοί άνθρωποι τώρα.
Favorites
 
Χιούμορ
Το πιο δύσκολο πράγμα όταν πας να φωτογραφήσεις το παιδί σου είναι να το κάνεις να χαμογελάσει στη σωστή στιγμή. Χάρη στο Look Birdy, λύσαμε και αυτό το κρίσιμο για την ανθρωπότητα θέμα.
 
Φωτογραφία
Πώς είναι τα πράγματα μέσα σε ένα μουσικό όργανο; Λίγες, αλλά καταπληκτικές φωτογραφίες, δίνουν την απάντηση.
 
Design 
 • Project Naptha
  Αυτό νομίζω ότι είναι μια απίθανη καινοτομία: το Project Naptha αν βρει σε μια ιστοσελίδα μια φωτογραφία με γραμμένο κείμενο πάνω της, καταφέρνει και το ξεχωρίζει από την υπόλοιπη φωτογραφία. Το ξέρω ότι δεν το περιγράφω πολύ καλά, οπότε δείτε το και θα καταλάβετε αμέσως τι είναι.
   
 • Improve the payment experience with animations
  Είναι εκπληκτικό το πώς λίγα και διακριτικά, αλλά πολύ καλοφτιαγμένα animations μπορούν ν' αλλάξουν την εικόνα ενός website προς το καλύτερο.
   
 • The User is Drunk
  Αν υποθέσουμε ότι ο χρήστης της ιστοσελίδας μας είναι μεθυσμένος, θα σχεδιάσουμε πιο σωστά κι αποτελεσματικά. Ωραίο, μικρό και πολύ ουσιαστικό video περί User Experience.
   
 • Perfect Icons
  Όποιος έχει δοκιμάσει να βάλουμε social media icons σε μια σελίδα, γνωρίζει τον πόνο που κανένα icon δε στοιχίζεται με τα άλλα, παρά μόνο αφού βρίσκεσαι στα όρια να σπάσεις τον υπολογιστή κι ό,τι άλλο βρίσκεται μπροστά σου. Ευτυχώς τώρα έχουμε το Perfect Icons.
   
 • Unicode & HTML Characters
  Η καλύτερη πηγή που έχω βρει μέχρι σήμερα στο θέμα. Άσε που έχει και πλάκα.
Video
What clients don't know
Δώστε την ευκαιρία (κοστίζει μόνο 54') στον εαυτό σας να αντιληφθεί ότι το design είναι business κι ότι η βλακεία που καταλογίζουμε στους πελάτες μας είναι ασήμαντη μπροστά στη δική μας.
 
Φωτογραφία
Αυτό είναι το Taj Mahal φωτογραφημένο κάτω από δύο διαφορετικές συνθήκες:
1. όπως θα θέλαμε να είναι

2. όπως είναι ενταγμένο στο περιβάλλον του
Υπάρχουν άλλα 14 τέτοια μνημεία και αξιοθέατα που είναι φωτογραφημένα με το ίδιο σκεπτικό. Κάποια αντέχουν και στις δύο λήψεις.

 
Shameless Self Promotion
Φρέσκα κείμενα από το καταπληκτικό blog:
 • Εφαρμόζοντας τις αρχές του User Experience Design σε μεγάλα projects
  Ο πιο ασφαλής τρόπος να επιτύχει ένα μεγάλο project για το Διαδίκτυο είναι να σχεδιαστεί σωστά. Όμως εδώ δε μιλάμε μόνο για το πώς π.χ. φαίνονται τα κείμενα, οι εικόνες και τα κουμπάκια. Μιλάμε για μια ολοκληρωμένη στρατηγική σε επίπεδο User Experience.
   
 • Civilization Revolution για το iPad
  Το Civilization είναι το αγαπημένο μου game. Ε όταν είδα ότι υπάρχει και για το iPad δεν μπορούσα να αντισταθώ.
Μοιραστείτε το porcupine letter

Με ένα κλικ το βλέπει περισσότερος κόσμος κι εσείς γίνεστε πιο διάσημοι αφού το γνωρίζατε και το ευχαριστηθήκατε πρώτοι: win-win.
Share
Tweet
Forward to Friend
Αν βλέπετε αυτό το newsletter μέσω κάποιου link, εγγραφείτε στη λίστα των παραλητπών του και θα είναι για πάντα δικό σας. Αν πάλι έχετε εγγραφεί και δεν το έχετε λάβει, ρίξτε μια ματιά στα spam emails σας. Πιθανόν να είναι εκεί.

Μην ξεχνάτε ότι λάβατε το porcupine letter είτε γιατί εγγραφήκατε στη λίστα των παραληπτών του, είτε γιατί δουλέψαμε μαζί, είτε γιατί είμαστε φίλοι. Μπορείτε πάντοτε να διαγραφείτε από τη λίστα και να συνεχίσουμε να είμαστε φίλοι. Επίσης, μπορείτε να  ανανεώσετε τις ρυθμίσεις της εγγραφής σας.

Email Marketing Powered by Mailchimp