Copy

porcupine letter 1 Δε φαίνεται σωστά το email αυτό; Δείτε το σε ένα browser

 

Μια σύντομη σκέψη: οι υπολογιστές και η πληροφορική στα σχολεία - όχι, όχι, όχι
 
Βούηξε ο τόπος από τη διαφαινόμενη υποβάθμιση του μαθήματος της πληροφορικής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σχολείων. Τα οποία σχολεία είναι ούτως ή άλλως κατακαημένα και θλιβερά. Νομίζω ότι πρόκειται για μια έξυπνη κίνηση. Τι να την κάνουμε την πληροφορική; Κι αυτοί οι παλιοϋπολογιστές όλο χαλάνε. Εξάλλου, ποιος να διδάξει πληροφορική; Οι καθηγητές της είναι ακόμα πιο θλιβεροί.

Να σου πω την αλήθεια λυπάμαι μόνο για την απομάκρυνση της νεολαίας από την πασιέντζα. Το καλό είναι ότι τα παιδιά κουβαλάνε τις τράπουλες στις τσάντες κι έτσι υπάρχει μια ελπίδα.

Δεν ξέρω τι είναι όλο αυτό… Πραγματικά με υπερβαίνει. Είναι ανοησία (έλλειψη νόησης); Είναι λαμογιά; Είναι κάτι στα πλαίσια της γενικότερης αποχαύνωσης;

Είμαι σίγουρος ότι αν ένας μέσος πολιτικός είχε μπροστά του έναν άνθρωπο που βγάζει το 100% των εισοδημάτων του μέσω του Internet θα τον κοιτούσε σαν alien. Δεν ξέρω ποιος από τους δυο μας είναι alien κύριέ μου. Όμως… όμως κεραίες σαν αυτές που έχετε στο κεφάλι σας δεν τις έχω ξαναδεί.
 

Links
 • ads with a purpose
  H IMB και η Oglivy δημιουργούν μια διαφορετική διαφήμιση. Μια διαφήμιση που ωφελεί την καθημερνότητα. Πολύ έξυπνο.

   
 
 • WTF Visualizations
  Σε όλους μας αρέσουν τα infographics. Αλλά μερικές φορές μπορούν να γίνουν πολύ γελοία.   
 • 22 κανόνες για να πεις ωραία μια ιστορία. Από την Pixar.
  Ποιος δεν έχει δει τουλάχιστον μία ταινία της Pixar; Πώς όμως καταφέρνει και μας λέει τόσο ωραίες ιστορίες; Αυτό το infographic (που δεν έχει καμία σχέση με τα χαζά που προηγήθηκαν στο προηγούμενο link) το εξηγεί πολύ ωραία.


   
 • Isolated vocals
  Οι φωνές χωρίς τη μουσική. Μια μεγάλη συλλογή από πολύ διάσημα κομμάτια, στα οποία ακούς μόνο τη φωνή. A capella που λένε. Πάρα πολύ ωραίο.
  Παραδείγματα:
  Pearl Jam - Alive
  Dire Straits - Sultans of Swing
  The Beatles - Here comes the sun
  Michael Jackson - Smooth Criminal

   
 • Διαστημικός ύπνος
  Οι αστροναύτες, το γνωρίζουν όλοι, πάντα στο τέλος νικάνε. Αφήστε τους άλλους να κοιμούνται συμβατικά. (Φυσικά και δεν είναι μόνο για παιδιά όπως δείχνει καθαρά η εικόνα.)Φωτογραφία
 
Ένας περίεργος ιστός. Μοιάζει σαν ιστός αράχνης, αλλά ακόμα κανείς δε γνωρίζει τι ακριβώς είναι. Φανταστικό, έτσι;

 


 
Video
 
The Serengeti Lion
Απίθανο video από το National Geographic για το λιοντάρι του Serengeti. Πώς ζούνε, πώς μεγαλώνουν τα μικρά τους, οι δομές της κοινωνίας τους και γενικά μια (πολύ κοντινή κυριολεκτικά) ματιά στη ζωή αυτού του εκπληκτικού ζώου.
Nightvision
Μερικά από τα πιο όμορφα εντυπωσιακά δείγματα της αρχιτεκτονικής της Ευρώπης σε ένα video. Είναι απίστευτο τι μπορεί να πετύχει ο ανθρώπινος νους όταν δεν ασχολείται με βλακείες. (Στο τελικό video θα υπάρχει και δείγμα από την Ελλάδα, που σαφώς λείπει από αυτό το μικρό promo.)
 Στο νησί της Barcelona
Αυτό φαντάζομαι θα το εκτιμήσουν περισσότερο οι άντρες. Ένα νησί όλο Barcelona. Μα όλο όμως.
 
 

 
Shameless self promotion

Από το διάσημο Journal του porcupine colors:
 • Ο ρόλος του lead designer σε ένα startup
  Κάθε μέρα μιλάμε για τα startups, αλλά ποτέ στο ελληνικό Web, απ' όσο τουλάχιστον γνωρίζω, δεν τα είδαμε με το μάτι του designer. Πιστεύω ότι σε ένα startup ότι ο lead designer παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία ή στην αποτυχία του. Στο κείμενο αυτό προσπαθώ να εξηγήσω γιατί.
   
 • Βρες το λάθος στο design
  Τις προάλλες είδα ένα αυτοκίνητο στο δρόμο κι ανακάλυψα ένα λάθος στο σχεδιασμό στο πίσω μέρος του. Ποιο είναι;

Super προσφορά: Προωθήστε αυτό το email σε ένα φίλο σας και κερδίστε το επόμενο δωρεάν!
(Όχι ότι είναι πολύ έξυπνο αυτό που έγραψα... ούτως ή άλλως δωρεάν θα λάβετε και το επόμενο. Παρ' όλα αυτά, εσείς προωθήστε το email, αν σας άρεσε.)

Μην ξεχνάτε ότι λάβατε το porcupine letter γιατί εσείς εγγραφήκατε σε αυτό. Αλλά πάλι... πάντοτε μπορείτε να διαγραφείτε από τη λίστα και να συνεχίσουμε να είμαστε φίλοι.

Δε βλέπω το λόγο, αλλά μπορείτε να διαγραφείτε από τη λίστα παραληπτών του newsletter όποτε θέλετε. Αλήθεια.
Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της εγγραφής σας.

Email Marketing Powered by Mailchimp *