Copy
133 - 05/21 * Δείτε το σε έναν browser
Tο newsletter που έρχεται κάθε 2η Παρασκευή και κάνει τα Σαββατοκύριακα να είναι λίγο πιο μεγάλα.

Mega εμβολιαστικό κέντρο. Πηγαίνεις λίγο πριν το ραντεβού. Ευγενέστατα σου λένε πού να σταθείς. 

Συμπληρώνεις ένα έγγραφο με το ιατρικό ιστορικό σου. Μιλάς με έναν γιατρό που σου μιλάει ήρεμα και γλυκά.

Δεν περνάνε 5 λεπτά και πηγαίνεις μέσα. Μια επίσης τέρμα ευγενική νοσηλεύτρια σού κάνει το εμβόλιο και σου δίνει οδηγίες αν εμφανίσεις κάποια αντίδραση. 

Περιμένεις άλλα 10 λεπτά να δεις αν είσαι ΟΚ. Φεύγεις.
Κοιτάς το ρολόι και βλέπεις ότι έχεις τελειώσει νωρίτερα απ' όσο υπολόγιζες. 

Είδες πόσο εύκολα στα κάνουν όταν είναι να βάλουν στο σώμα σου τον Covid και το 5G και να σου πάρουν το DNA; Εντάξει, το δικό μου δεν πιάνει πολλά, ευτυχώς ο κόσμος με το καλό DNA φυλάγεται...

Η επιστήμη έχει ένα κοινό με την άνοιξη: ακόμα κι αν αργήσουν να εμφανιστούν, στο τέλος πάντα νικάνε. Αυτή τη φορά όμως η επιστήμη θέλουμε να νικήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται την ανοησία γιατί χάνονται ζωές.
Είναι στο χέρι μας. Κυριολεκτικά.
FAVORITES
City Guesser
Διαλέγεις περιοχή στον κόσμο και μετά βλέπεις ένα video από μια πόλη. Πρέπει να μαντέψεις ποια πόλη είναι. Super εθιστικό.

The Art in the Oval Office Tells a Story
Ο κάθε Πρόεδρος της Αμερικής συνηθίζει να διακοσμεί διαφορετικά το διάσημο γραφείο του. Και κάθε διακόσμηση έχει κάτι να μας πει.

Mars Sucks
Εκεί έχει -117 βαθμούς. Ζακέτα να πάρεις.

99 Additional Bits of Unsolicited Advice
O Kevin Kelly είχε γενέθλια κι αποφάσισε να μοιραστεί πέντε πράγματα. Βασικά 99 πράγματα.

Millions Are Saying No to the Vaccines. What Are They Thinking?
Γιατί ο κόσμος αρνείται να εμβολιαστεί και τι μπορούμε να κάνουμε για να τον πείσουμε.
VIDEO
Παρκάροντας 

Πιστεύετε ότι ξέρετε να παρκάρετε καλά; Σίγουρα;
5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ...
Δημήτρη Φακίνο
Ο Δημήτρης Φακίνος σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Διοίκηση Ανθρώπινου Παράγοντα (MSc) στο University of Strathclyde της Γλασκώβης. Η επαγγελματική του πορεία τον κατέστησε κεντρικό παράγοντα και καταλύτη για την πρόοδο και την προώθηση του design αρχικά στην Ελλάδα και εν συνεχεία και σε διεθνές επίπεδο.
Το 1998 εξέδωσε το περιοδικό +DESIGN, το 2002 διοργάνωσε τα πρώτα ΕΒΓΕ (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης), της διοργάνωσης που συγκεντρώνει, αξιολογεί και προβάλει τα καλύτερα της ετήσιας ελληνικής παραγωγής του χώρου. Διοργανώνει (ή συνδιοργανώνει) κάθε χρόνο τρία συνέδρια που καλύπτουν τους χώρους της γραφιστικής (DesignAthens), της αρχιτεκτονικής και του interior design (ΕΣΩ) και του ψηφιακού σχεδιασμού (Digitized). Από το 2007 διευθύνει τα European Design Awards και το περί αυτών ετήσιο φεστιβάλ.
 1. Ένα Instagram/Twitter/Facebook account να ακολουθήσουμε
  Eδώ θα μου επιτρέψετε να κάνω ξεδιάντροπη αυτοδιαφήμιση. Είναι η σχετικά καινούργια μας σελίδα στο instagram, όπου και πριν λίγες μέρες ξεκινήσαμε μια πρωτοβουλία με το hashtag GreekDesignGallery για την προβολή της ελληνικής δημιουργικότητας
 2. Μια ατάκα
  Αυτή την ερώτηση την σκέφτηκα πολύ, γιατί δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω. Τελικά θα προτείνω κάτι που είχε πει ο Albert Einstein επειδή μου έκανε κάπως αισιόδοξο και νομίζω ότι τη χρειαζόμαστε την αισιοδοξία αυτή την εποχή: "Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση. Η γνώση είναι πεπερασμένη. Η φαντασία περικλείει τον κόσμο ολόκληρο."
 3. Ένα βιβλίο για να διαβάσουμε
  Πρόκειται για ένα βίβλο ντιζάιν (τόσο σε μορφή όσο και σε περιεχόμενο), έργο ζωής ενός πολύ σημαντικού ανθρώπου, του Alan Fletcher. Λέγεται The Art of Looking Sideways και λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης. Δεν είναι ένα βιβλίο με γραμμική δομή. Το ανοίγεις σε οποιαδήποτε σελίδα κι αφήνεσαι να σε παρασύρει όσο πάει με την σοφία της εικόνας του.
 4. Ένα δίσκο για να ακούσουμε
  Πιστεύω ότι η μουσική είναι εξαιρετικά σημαντική στη ζωή μας. Γι’ αυτό ήθελα να φτιάξω και να επιλέξω αυτή την ερώτηση από μόνος μου και μάλιστα να προτείνω και κάτι φετινό, κάτι από το 2021. Το Collapsed in Sunbeams της Arlo Parks. Είναι ολόφρεσκο, αλλά ταυτόχρονα παλαιομοδίτικο και διαχρονικό. Νομίζω θα αρέσει σε πολλούς.
 5. Μια ιδέα που αξίζει να παρακολουθήσουμε
  Πριν λίγες ημέρες συμμετείχα ως μέλος στην κριτική επιτροπή μιας πρωτοβουλίας με τίτλο No Waste Challenge (διοργανώνεται από τον οργανισμό What Design Can Do). Στόχος του διαγωνισμού είναι να προσκαλέσει τους δημιουργικούς επαγγελματίες να αντιμετωπίσουν τον τεράστιο αντίκτυπο των αποβλήτων και του καταναλωτισμού στην αλλαγή του κλίματος, προτείνοντας ιδέες και λύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν είδα πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες και σήμερα θα διαλέξω μία από αυτές, που έχει σχέση με την διάθεση του εμφιαλωμένου νερού με τρόπο που είναι οικονομικότερος, αποθαρρύνει την χρήση πλαστικών συσκευασιών και ταυτόχρονα χρηματοδοτεί την παροχή καθαρού νερού σε περιοχές του πλανήτη μας που την χρειάζονται.
ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ
Efficiency is the Enemy
Χρειάζεσαι περισσότερη χαλάρωση απ' όση πιστεύεις. Αυτό είναι καταπληκτικό, all star άρθρο.

Focus on what you can be good at
Ξεκινάς από αυτό που κάνεις καλά ώστε να μπορέσεις κάποια στιγμή να το κάνεις καλύτερα και πιο μετά πάρα πολύ καλά.
DESIGN & DEVELOPMENT
Component-level art direction with CSS Container Queries
Τα Container Queries είναι φρέσκο πράγμα στον κόσμο του CSS. Ένας ωραίος τρόπος να αλλάζει το styling των elements ανάλογα με τις ιδιότητες του container τους.

In Praise of the Unambiguous Click Menu
Το click/tap στα μενού πλοήγησης είναι καλύτερο από το hover, δεν είναι;

My current HTML boilerplate
Πολύ πλήρες και χρήσιμο για την εκκίνηση του HTML document.
ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ
Get Pumped: 8 Filling Stations Fueled By Great Design

Αυτά είναι μερικά ωραία βενζινάδικα.
SHAMELESS SELF PROMOTION
Apple εναντίον Facebook: εκεί που πολεμάνε οι ταύροι

Έγραψα για το Inside Story μια ιστορία με καουμπόηζ, πιστολίδι κι αίμα.