Copy
porcupine letter 168 - 10/22 - Δείτε το newsletter σε έναν browser
Κάθε 2η Παρασκευή το newsletter που κάνει τα Σαββατοκύριακα λίγο πιο μεγάλα
"Αν θες κι εσύ ένα μεζέ, ελεύθερα. "
Οι καλύτερες φωτογραφίες άγριας ζωής της χρονιάς. (Έμφαση στο "άγριας".)
Ένα από τα πράγματα που μας έμαθαν όταν ήμασταν μικροί ήταν να περιμένουμε για να χαρούμε τις μεγάλες στιγμές της ζωής. (Τι σημαίνει "μεγάλη στιγμή" βέβαια, ας μην το πιάσουμε.) 

Δεν άκουσα ποτέ κανέναν μεγάλο να λέει να χαρούμε τη ζωή μας εκείνη τη στιγμή που τη ζούσαμε. Μπορεί να το έκαναν κάποιοι, αλλά ως προτροπή; Ποτέ. 


Και ακόμα χειρότερα: μας έμαθαν να μην πολυχαιρόμαστε γιατί "το κακό δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει". 

Με τέτοια μαθήματα, πώς να μη βγει κομπλεξική μια ολόκληρη κοινωνία; 

FAVORITES

Αν είναι να διαφωνήσεις με κάποιον με περισσότερη δύναμη από σένα, κάν'το σωστά
Η απλή ερώτηση "πώς αισθάνεσαι;" μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από ωραίες αλλαγές στη συμπεριφορά του ανθρώπου που δέχεται την ερώτηση. Ας ρωτάμε πιο συχνά λοιπόν. 
Το πώς τελειώνει ένας πόλεμος είναι πρακτικά κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Η γνώση αυτή μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη στην περίπτωση της Ουκρανίας
Και μια που μιλάμε για Ουκρανία: τα "ελληνικά" fake news του Πούτιν. Το καλύτερο μέχρι σήμερα του Άρη Δημοκίδη. (Αν όλο αυτό δεν ήταν τραγικό, θα ήταν πάρα πολύ αστείο.)
Το Facebook επηρεάζει σοβαρά την πνευματική υγεία των νέων σε ηλικία χρηστών του. Αυτή τη φορά με μετρήσεις. 
Κάντε τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες σας έγχρωμες. Λένε στο site τους: "Πώς είναι τα φίλτρα στο Instagram; Αλλά πιο έξυπνο." Λάθος. Αυτό είναι πραγματικά έξυπνο. 

ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ

Το λάθος με τα productivity systems είναι ότι προσπαθούν υπερβολικά. Ο άνθρωπος χρειάζεται οργάνωση, αλλά το να τακτοποιείς τα πάντα σε κουτάκια φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Καταπληκτικό κείμενο. 

VIDEO

Το Skroutz μου αρέσει περισσότερο μετά από αυτή τη συνέντευξη του ιδρυτή του, Γιώργου Χατζηγεωργίου. Μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που λες "θέλω να γνωρίσω αυτόν τον άνθρωπο". 

WEB DESIGN & DEVELOPMENT

Πόσοι από εμάς θα τολμούσαμε να φτιάξουμε ένα e-shop όπως το McMaster; Έχει ενδιαφέρον η επιχειρηματολόγια γιατί αυτό το e-shop είναι πάρα πολύ καλό.
Τα Fockups είναι τα άτυχα mockups που ξέπεσαν στην άκρη ενός πεζοδρόμιου. Κι έχουν πλάκα. 
Ένα πολύ ωραίο A/B Test για την Amazon. Πίστευα ότι το version που έχασε θα ήταν με διαφορά αυτό που θα προτιμούσαν οι επισκέπτες. Αλλά όχι. 
Το iPhone 14 έβαλε τέλος στη λογική "σχεδιάζω οθόνες για συγκεκριμένες διαστάσεις". Στην πραγματικότητα βέβαια αυτή η μάχη έχει χαθεί εδώ και χρόνια. 
Αυτό το κειμενάκι με δυσκόλεψε, αλλά το πάει κάπου: δεν αρκεί να ξέρουμε τι μετράμε, αλλά πρέπει να ιεραρχούμε έξυπνα τι είναι σημαντικό να μετράμε

ΙΔΕΑ

Συγνώμη, γιατί πάντα παίρναμε ως δεδομένο πως όταν στρίβουμε στα πλάγια στο κρεβάτι το ένα χέρι δεν έχει χώρο να βολευτεί;
Και γιατί το σκέφτηκαν αυτοί κι όχι εγώ;
Πού πληρώνουμε;
(Πολλά ερωτήματα.)

SHAMELESS SELF PROMOTION

To Upstreet είναι μια υπηρεσία μίσθωσης διαμερισμάτων στην Αθήνα. Εδώ είναι το case study για το redesign του website
Εγγραφή στο porcupine letter


Email Marketing Powered by Mailchimp