Email not displaying correctly? View it in your browser.
Lue lisää MKY:stä
Viikkoraportti 19, toukokuu 2013
 

Väkivaltaisia hyökkäyksiä kristityitä kohtaan Tansaniassa, Nigeriassa ja Turkissa

 


Hyvä ystävä ja lukija!
 
Tällä viikolla rukoilemme Tansaniassa, Nigeriassa ja Turkissa asuvien siskojemme ja veljiemme puolesta. Näissä maissa kristittynä eläminen vaikeutuu päivä päivältä.
 
TANSANIA
 
Yksi nainen kuoli ja 44 ihmistä loukkaantui vakavasti pommin räjähtäessä roomalais-katolilaisessa kirkossa Pohjois-Tansaniassa, kertoo paikallinen poliisi. Nainen menehtyi sairaalassa räjähdyksessä saamiinsa vammoihin. Pommi räjähti juuri ennen messun alkamista ja messuun osallistui myös Paavalin tansanialainen edustaja, kertoi Magesa Mulogo Arushan paikallispoliisista. Mulogo kertoo silminnäkijöiden raportoineen pommin heitettävän kirkkoon moottoripyörän selästä ja moottoripyöräkuski on nyt vangittu. Vatikaanin suurlähettiläs Tansaniassa, arkkipiispa Montecillo Padilla, osallistui kirkon virallisiin avajaisiin räjähdyksen sattuessa, mutta hän ei loukkaantunut. Hyökkäyksen syy on selvittämättä, mutta maa on viime aikoina saanut kokea kovaa vihanpitoa kristittyjen ja muslimien välillä.
(Lähde: www.huffingtonpost.com)
 
NIGERIA
 
Väkivalta kristittyjä yhteiskuntia vastaan yleistyy Nigerian pohjoisosissa. Viime viikolla epäillyt Boko Haram-islamistit hyökkäsivät keskiyöllä kristittyyn kylään nimeltä Zangan, joka sijaitsee Etelä-Kadunassa ja tappoivat näin toistaiseksi tuntemattoman määrän ihmisiä. Kyläläiset pakenevat suurissa määrin väkivaltaa. Paikalliset lähteet raportoivat Boko Haramin vannoneen tuhoavansa kristityt yhteiskunnat Etelä-Kadunassa. Samantapainen hyökkäys sattui alueella kuukausi sitten.
 
Runsas viikko sitten pastori Faye Pama Musa ammuttiin lähietäisyydeltä kahden epäillyn Boko Haram-jäsenen toimesta. Murha sattui isänsä henkiin jättämistä anoneen pastorin tytön silmien alla. Paikalliset johtajat ovat tuominneet pastorin murhan ja kuuluttaneet tiukempaa turvallisuutta, sen jälkeen kun Boko Haramin raportoidaan olevan ottamassa osavaltiota kontrolliinsa.
 
Presidentti Goodluck Jonathan on julistanut koillisiin osavaltioihin Bornoon Adamawaan ja Yobeen poikkeustilan. Armeijan joukkoja on lähetetty näille alueille islamistihyökkäysten jälkeen, mutta raporttien mukaan väkivalta on edelleen kontrolloimatonta ja levottomuudet laajalle levinneitä. 14. toukokuuta vähintään 53 ihmistä ja kuoli ja 13 kylää poltettiin Benuen osavaltiossa Nigerian keskiosissa.
(Lähde: www.opendoorsuk.org)
 
TURKKI
 
Äskettäin saimme raportin, jonka mukaan 27. huhtikuuta noin 40 ihmisen ryhmä oli hyökännyt Atasehir New Hope Churchiin Istanbulissa. Tietojen mukaan hyökkääjät heittivät kiviä ja raakoja kananmunia kirkkoa kohti. Ainoa tänä ajankohtana kirkossa ollut seurakuntalainen ei loukkaantunut. Ihmisjoukko rikkoi ikkunoita, tuhosi sisäänkäynnin koristelut ja poistivat kirkon nimikyltin. Kirkko on Atasehirin ensimmäinen kristitty kirkko ja seurakuntaan kuuluu noin 15 jäsentä.
(Lähde: WEA Religious Liberty Prayer News)
 


Siunattua rukousviikkoa!
 Marttyyrikirkon ystävät
 

 
 
Viikon rukousaiheet

Tansania
Rukoilemme Jumalan lohdutusta ja rauhaa viime hyökkäyksessä menehtynyttä naista sureville. Rukoilemme myös kristittyjen hälyttävän tilanteen puolesta, tässä tavallisesti rauhallisessa maassa, että eri uskontoihin kuuluvat ihmiset voisivat jatkaa elämistä vierekkäin ja ettei uskonnon vaihtaminen johtaisi rangaistuksiin ympäröivältä yhteiskunnalta.
 
Nigeria
Rukoilemme Jumalan armoa ja lohdutusta pastori Musan perheelle, ystäville ja kollegoille. Rukoilemme väkivallan loppumista koillisissa osavaltioissa ja rukoilemme viisautta ja uskallusta presidentti Goodluck Jonathanille ja hänen hallitukselleen.
 
Turkki
Rukoilemme Jumalan antavan Atasehir New Hope Church-seurakunnalle tarvittavat varat kirkon remontointiin ja rukoilemme Jumalan suojelusta seurakunnalle, sen omaisuudelle ja jäsenille. Rukoilemme myös hyökkääjien katuvan tekojaan ja kääntyvän väkivaltaisista teoistaan. Rukoilemme, että tämä uusi kirkko saisi loistaa kirkkaana tässä yhteiskunnassa.
 
HUOMIO – APUA TARVITAAN!
Tarvitsemme jonkun suomenkielisen tai kaksikielisen, joka mielellään auttaisi Marttyyrikirkon ystäviä! Oscar, joka tähän mennessä on kääntänyt Viikkoraporttia suomen kielelle ja tehnyt suomenkielisen tiivistelmän uutiskirjeestämme, ei tule enää jatkaman tehtävissään kesän jälkeen. Haemmekin nyt henkilöä, joka aidosti haluaisi auttaa yhdistystä näissä tehtävissä. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä: info@martyrkyrkansvanner.net!
 

Tweettauksia

Martyred Church

167 followers
1,014 tweets
following 7 people
follow


Käytätkö FB:tä?
 facebook.com/martyredchurch
Marttyyrikirkon ystävät ry
PL 182, 67101 Kokkola 

Puh. (06) 822 0848
Faksi (06) 831 6495
Sähköposti
 info@marttyyrikirkonystavat.fi
 
Pysy ajan tasalla
marttyyrikirkonystavat.fi

 
 Twitter