Email not displaying correctly? View it in your browser.
Lue lisää MKY:stä
Viikkoraportti 15, huhtikuu 2013
 

Egyptinen kaoottinen tilanne jatkuu – lue mitä mieltä MKY:n puheenjohtaja on tilanteesta
 

Hyvä ystävä ja lukija!
 
Tämänkertainen viikkoraportti on hieman erilainen, sillä olemme saaneet haastattelun Marttyyrikirkon ystävien puheenjohtajan Johan Candelinin kanssa. Rukoilemme myös Uzbekistanilaisten veljiemme ja siskojemme puolesta.
 
EGYPTI / JOHAN CANDELININ HAASTATTELU
 
Olet äskettäin vieraillut Egyptissä, miten kuvailisit maan tämänhetkistä tilannetta ja egyptiläisten olosuhteita nykyisen johdon alaisina?
- On selvää että maa on kaatumassa. Köyhyys kasvaa, hinnat nousevat, turvallisuustilanne pahenee päivä päivältä, egyptiläinen valuutta heikkenee ja maa on jakautunut syvältä kahtia muslimiveljeskuntaa tukeviin sekä vastustaviin. Muslimiveljeskunta ei tiedä miten tilannetta tulisi käsitellä ja yrittävät sen sijaan estää ihmisiä puhumasta ongelmista.
 
Tapasit myös paikallisia kristittyjä ja kristittyjä johtajia, miltä heidän arkensa vähemmistönä, entistä enemmän muslimimaaksi profiloituvassa Egyptissä, näyttää? Eroaako kristityiden nykyinen tilanne siitä, mitä se oli vuosikymmeniä ennen Arabikevättä?
- Tilanne on todella vaikea ja monimutkainen. Länsimaiden media kuvailee tilannetta konfliktina kristityiden ja muslimien välillä, mutta ongelmat ovat syvemmällä. Tässä väkivaltaisessa konfliktissa on kolme tasoa: muslimit vastaan kristityt, muslimit vastaan kristityt ja muslimit yhdessä (esimerkkinä rikollisten hyökkäys koptilaiseen kirkkoon hautausseremonian jälkeen, kun tuhannet muslimit olivat kirkkorakennuksessa ja osoittivat tukeaan kristityille), sekä muslimit vastaan muslimit. Tuhannet muslimit ovat muuttaneet Yhdysvaltoihin ja hakeneet pakolaisstatusta, koska toiset muslimit vainoavat heitä! Suuret määrät koptilaisia ovat muuttaneet Georgiaan ja Ukrainaan, koska nämä maat antavat heille kansalaisuuden muutaman kuukauden sisällä. Osa Egyptin kristityistä toivovat armeijan ottavan ohjat haltuunsa, toiset eivät tiedä mitä toivoa, sillä he eivät luota armeijaankaan ja suuri osa maan kristityistä jättävät kotimaansa.
 
Olet keskustellut sekä johtavien muslimipoliitikoiden että seurakunta- ja kirkkojohtajien kanssa, kuten myös tavallisten ihmisten kanssa, mitä ajatuksia sinulla on Egyptin tulevaisuudesta ja mitä meidän erityisesti tulisi rukoilla tässä tilanteessa?
- Näyttää olevan kolme mahdollisuutta jatkaa tästä tilanteesta: tämänhetkinen kaoottinen tilanne jatkuu tuottaen lisää väkivaltaa ja verta, tai syksyllä pidetään parlamenttivaalit joissa Muslimiveljeskunta olisi suuri häviäjä (joidenkin lähteiden mukaan jopa –30%). Kolmannessa vaihtoehdossa armeija ottaa vallan itselleen ja perustaa siviilihallituksen mutta kontrolloi kuitenkin itse tilannetta ”takapenkiltä”. Monet pastorit kertovat muslimien olevan väsyneitä islamiin ja tämän tilanteen voivan olla alku uudelle herätykselle. Rukoilkaamme sitä!
 


Siunattua rukousviikkoa!
 


Marttyyrikirkon ystävät
 

 
 
Viikon rukousaiheet

Egypti
Rukoilemme kaikkien egyptiläisten, kristityiden ja muslimien, puolesta, joita tämänhetkinen kaoottinen tilanne on koskettanut, että Herran parantava käsi saisi koskea heidän sydäntään, mieltään ja kehoaan. Rukoilemme totuuden paljastumista kaikkien poliittisten juonittelujen taustalta ja Pyhän Hengen johdatusta kaikille kristityille tänä vaikeana aikana. Rukoilemme, että vaikeuksien kautta monet saisivat kohdata Kristuksen ja herätyksen puhkeavan Egyptin muslimien joukossa.
 
Uzbekistan
Rukoilemme maan protestanttisten kristityiden puolesta, koska uskonnonlakeja käytetään näiden ryhmien vainoamiseen, jotka viranomaisten mukaan uhkaavat yhteiskunnan yhteenkuuluvuutta. Rukoilemme myös niiden pienten kotiseurakuntien puolesta, joihin vihamielinen turvallisuuspoliisi rutiininomaisesti tekee ratsioita. Protestanttien syytetään rikkovan uskonnonlakeja heidän omistaessaan kristittyä kirjallisuutta, todistavat tai viettävät jumalanpalvelusta ilman lupaa ja tästä hyvästä heidät voidaan tuomita 50 tai 100 kertaa minimikuukausipalkkaa vastaaviin sakkoihin. Vainoista huolimatta Uzbekistanin protestanttiset ja itsenäiset seurakunnat kasvavat. Rukoilemme Pyhän Hengen saavan rakentaa yhtenäisyyttä ja solidaarisuutta uskovien kesken jotta heidän tukensa ja rakkautensa toisiaan kohtaan saisi olla todistuksena muille. Rukoilemme myös Kristuksen rakentavan kirkkoaan Uzbekistanissa, nostavan esiin hengellä täytettyjä johtajia, joista huokuu armeliaisuus, kypsyys ja viisaus, jotta he voivat johtaa laumaansa läpi vaikeiden aikojen.
(Lähde: http://rlprayerbulletin.blogspot.com)
 
HUOMIO – APUA TARVITAAN!
Tarvitsemme jonkun suomenkielisen tai kaksikielisen, joka mielellään auttaisi Marttyyrikirkon ystäviä! Oscar, joka tähän mennessä on kääntänyt Viikkoraporttia suomen kielelle ja tehnyt suomenkielisen tiivistelmän uutiskirjeestämme, ei tule enää jatkaman tehtävissään kesän jälkeen. Haemmekin nyt henkilöä, joka aidosti haluaisi auttaa yhdistystä näissä tehtävissä. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä: info@martyrkyrkansvanner.net!

Tweettauksia

Martyred Church

167 followers
1,014 tweets
following 7 people
follow


Käytätkö FB:tä?
 facebook.com/martyredchurch
Marttyyrikirkon ystävät ry
PL 182, 67101 Kokkola 

Puh. (06) 822 0848
Faksi (06) 831 6495
Sähköposti
 info@marttyyrikirkonystavat.fi
 
Pysy ajan tasalla
marttyyrikirkonystavat.fi

 
 Twitter