Copy
View this email in your browser

KÆRE LÆSER

Lys over retsopgøret efter 2. verdenskrig


Så er der igen dugfriske nyheder fra Viborg Museum. Her kan du blandt andet læse og høre om nogle af vores store fremtidsplaner for det nye bymuseum. Vi løfter i en lille film længere nede i denne mail en flig af vores arbejde med historien om retsopgøret efter 2. verdenskrig, der delvist fandt sted i selvsamme bygning, som i fremtiden vil huse det nye museum.

Åbningen af det nye museum ligger stadig et stykke ude i horisonten. Vi er derfor glade for, at vi henover det kommende efterår og vinter kan byde på så utroligt mange spændende arrangementer. Du kan vælge mellem 19 meget forskellige kulturoplevelser i vores nye program til at forsøde dit efterår og vinter med.

Hvad siger du til at høre historien om en mordbrænders bekendelser eller at få et anmelderrost portræt af Christian 2.? Du kan også komme på en byvandring med barnevogn og baby eller høre om D-dagen set med danske øjne. Eller hvad med at følge i sporet af Erik den Rødes efterkommere? For slet ikke at tale om at høre historien om den danske  "One Dollar Man"?  

Vi er i denne sæson lykkedes med at skrue endnu en tand op for kvalitetsniveauet i både byvandringer og i foredragsrækken, så husk at sætte krydser i kalenderen. 

Historien kan man ikke løbe fra, så tag imod med åbne arme, når vi bringer den ud. 
 

Venlig hilsen
Brian Wiborg 

 

FILM: Foretræde for Folketingets Kulturudvalg
Museumschef Brian Wiborg trådte på Kulturmødet på Mors op på scenen foran Folketingets Kulturudvalg. Her fremlagde han visionen om en ny, statsstøttet udstilling om retsopgøret efter 2. verdenskrig. 
Udgravningen på Arnbjerg er slut
Den sidste af de tre brandgrave, der er fundet på Arnbjerg, gemmer på en sjældenhed. Her fandt vi en øskenring. I selve ringen, der plejer at være hul, gemte der sig et interessant symbol.
FILM: Vi tømmer museumshaven
Inde i museets gård på Hjultorvet har der siden 1980 ligget en lille oase. I daglig tale kaldet museumshaven. Museet skal flytte, så i denne tid er alle genstande ved at blive kørt ud af haven. Hør om det tunge arbejde i denne film.
Karetmageren fra Viborg
To projektansatte historikere har i løbet af foråret haft fingrene i en stor samling genstande fra karetmager Jens Løgstrup Pedersens værksted. Men hvordan foregår arbejdet med registrering af samlingen egentlig?
Flotte anmeldelser af bog nummer to i bogserien Viborg Studier. "Det midtjyske Rigshospital" er skrevet af museumsinspektør Peter H. Iversen.
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2019 Viborg Museum, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp