View this email in your browser
Binnen het Netwerk Duurzaam Fysiek Werk delen bedrijven kennis en ervaringen. In deze nieuwsbrief informeren we u 4x per jaar over goede voorbeelden uit de praktijk en activiteiten. We besteden extra aandacht aan het thema cultuur- en gedragsverandering.
Heeft u een goed voorbeeld of juist een dilemma? Of wilt u de deuren van uw organisatie een keer openen?
 Laat het ons weten! 
Save the date: Pay It Forward 
Engie Centrale Prefabricage Dordrecht
Op donderdag 9 maart opent ENGIE Centrale Prefabricage te Dordrecht haar deuren voor de eerste Pay it Forward van 2017. Dit keer is het thema ‘Een bronaanpak in de werkplaats’. Ze stonden voor de uitdaging om de relatief oudere werknemerspopulatie gezond aan het werk te houden. Met diverse aanpassingen op de werkplek, aangevuld met cursussen en wekelijkse aandacht geven ze invulling aan het motto: ‘Gezond op het werk, Gezond weer thuis’. Wilt u weten hoe ENGIE Centrale Prefabricage dit heeft aangepakt? 
Terugblik Pay It Forward Veldhuis Advies
Bij Veldhuis Advies werken ca. 60 medewerkers. Inherent aan kantoor werk is veel zitten. Fysieke onderbelasting, ook wel sedentair gedrag genoemd, kan leiden tot allerlei gezondheidsklachten (lees de feiten op de rij in de nieuwe TNO factsheet). Veldhuis pakt dit actief aan als onderdeel van hun missie: “Een duurzame bijdrage leveren aan het geluk en de gezondheid van mensen en ondernemingen."
GGZ-organisatie Antes zet in op een betrokken cultuur
Antes is een GGZ-organisatie met zo´n 2.200 medewerkers. Ze behandelen en begeleiden mensen met psychische problemen. Dit is mooi werk, maar brengt ook verschillende risico’s met zich mee. Zoals psychosociale belasting, veiligheidsrisico’s en fysieke belasting. We spraken Anneke du Pree-van der Slik, directeur P&O en Alex van Gent, adviseur P&O over hoe Antes het probleemoplossend vermogen van medewerkers versterkt. 
Lees verder >>
Terugblik Landelijke bijeenkomst:
'Duurzaam fysiek werk: Kan het niet anders?' 
Het is belangrijk om medewerkers nauw te betrekken. Alleen dan worden initiatieven op het gebied van duurzame inzetbaarheid succesvol. Continue communicatie over o.a. het belang van goede arbeidsomstandigheden is cruciaal. Dat was de rode draad in de gesprekken en presentaties tijdens de bijeenkomst bij Technische Unie in Alphen aan den Rijn.
Het Netwerk Duurzaam Fysiek Werk is een initiatief van het Programma Duurzame Inzetbaarheid (door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ), TNO en Buro voor Fysieke Arbeid.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.