Copy

Beste <<Voornaam>>,

Hoe zorg je ervoor dat je als klantmanager de zware verhalen van kandidaten niet mee naar huis neemt? Wat doe je als je ziet dat je collega gebukt gaat onder emotioneel beladen cases? Dit zijn relevante vragen voor klantmanagers die werken met getraumatiseerde statushouders. Deze en andere uitdagingen in het begeleiden van statushouders werden besproken tijdens het werkbezoek van Breda afgelopen 7 mei. 
Gedurende de ochtend gingen klantmanagers met leidinggevenden en medewerkers van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om tafel om specifieke cases uit de praktijk te bespreken. Zo vertelde Mitzy van Eijk van het Werkgever Service Punt (WSP) waar zij tegenaan loopt in het begeleiden van statushouders naar werk: het ontbreken van kennis van vakjargon. Ze begeleidde een Syrische kandidaat die wel begreep wat er werd gezegd, maar zich niet goed kon uiten op de werkvloer. Het stond zijn werk en persoonlijke ontwikkeling in de weg. Om te voorkomen dat de kandidaat zijn baan kwijt zou raken, ging Mitzy met het bedrijf in gesprek. Deze wilde gelukkig meewerken en -denken aan een oplossing. Na samenwerking te hebben gevonden met een taalpartner in de stad werd er een oplossing geboren: een taalcursus met veelvoorkomende vaktaal van de sector waarin de statushouder werkt. Volgens Mitzy was dit het recept voor succes:
'Zijn taal ging supersnel vooruit. Hij heeft zijn diploma behaald en hij heeft inmiddels ook een vaste aanstelling gekregen. Zo mooi om te horen! Dit is ook een inspiratie voor andere deelnemers!’
Ben je benieuwd welke praktijkverhalen er nog meer werden gedeeld die ochtend? Lees dan hier het volledige verslag op onze website!
Reminder! Werkbezoek bij Leef- en Leercentrum in Ede
Op woensdag 29 mei gaan we in Ede op bezoek bij het Leef- en Leercentrum voor jongeren met een lichtverstandelijke beperking, psychische stoornis of multiproblematiek. We spreken hier met initiatiefnemers, begeleiders en deelnemers van het centrum over hoe jongeren kunnen worden begeleid naar hun eigen woon- en werkplek in de samenleving. Ben je klantmanager, jobscoach of leidinggevende en wil je hierover meepraten? Meld je dan nu snel nog aan!
Meld je aan!
Hoogopgeleide statushouders in Amsterdam
Klodia is afkomstig uit Syrië en heeft daar rechten gestudeerd tot ze moest vluchten vanwege de oorlog. Diane heeft een achtergrond in het Nederlands recht. Als klantmanagers maken zij samen gebruik van hun kennis en netwerk om hoogopgeleide statushouders met een juridische achtergrond op een duurzame manier naar de arbeidsmarkt te begeleiden. Klodia: 'Ik weet uit eigen ervaring dat het Syrisch recht aanzienlijk anders is dan het Nederlands recht. Toch zijn er door bijscholing en vaktaal-trainingen ook mogelijkheden voor Syrische juristen in Nederland!'

Benieuwd wat die mogelijkheden zijn? Lees dan
hier gauw verder!👈 
--

Werk ze vandaag!

Hella & Yasmine van team Durf, doe, divers
PS Wil jij iets met ons delen of heb je een andere vraag? Stuur ons een mail.
www.durfdoedivers.nl


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid · Rijnstraat 50 · Den Haag, Zuid-Holland 2515 XP · Netherlands