Copy

Hi <<Voornaam>>,

Vorige week woensdag waren we op bezoek in Amsterdam bij de Amsterdamse Aanpak Statushouders. Een interactief werkbezoek waarin we werden meegenomen in de successen en lessen van deze aanpak.

De twee belangrijkste lessen uit Amsterdam
Wat de Amsterdamse Aanpak Statushouders bijzonder maakt, is dat het begeleidingstraject al begint wanneer de statushouders nog in een asielzoekerscentrum verblijven. Gedurende drie jaar worden statushouders door klantmanagers en jobhunters intensief begeleid naar werk of opleiding, gelijktijdig aan de inburgering. Teammanager Cindy Brijde benadrukt hierin dat maatwerk centraal staat. Bij elke statushouder wordt er gekeken wat hij/zij persoonlijk nodig heeft om verder te komen. Van aanvullende taalcursussen tot het opbouwen van een netwerk binnen het werkgebied.
'Hard waar moet, zacht waar kan. Met hart voor de zaak, zacht voor de persoon.'
Naast deze praktische tips geeft Safoan Moktari (ambassadeur Amsterdamse Aanpak) tijdens zijn inspirerende spoken word optreden aan dat het vooral gaat om menselijkheid in de begeleiding: 'hard waar moet, zacht waar kan. Met hart voor de zaak, zacht voor de persoon.’

Wil je weten welke kennis nog meer is gedeeld tijdens het werkbezoek?
Lees het volledige verslag op de website.
Het werkbezoek in Amsterdam gemist? Niet getreurd..
Dinsdagochtend 7 mei gaan we weer een inspirerende bijeenkomst tegemoet en dit keer in Breda waar we inzicht krijgen in de Bredase Aanpak. Wat doet Breda om statushouders te begeleiden op weg naar werk en huisvesting?

Tijdens dit werkbezoek gaan we op zoek naar een eerlijk en actief gesprek tussen jou en collega klantmanagers uit diverse regio’s en leidinggevenden: waar loop je tegen aan in de begeleiding van statushouders en welke tips kun jij collega’s meegeven?

Ben je klantmanager, jobcoach, accounthouder of leidinggevende en wil je meepraten over bovenstaande uitdagingen? 
Meld je dan snel aan voor dit werkbezoek, er is beperkt plek. Door het beperkt aantal plaatsen kunnen er twee medewerkers per gemeente/organisatie worden aangemeld.
Welke uitdagingen kom jij tegen in de begeleiding van statushouders?
Bespreek het dinsdagochtend 7 mei in Breda met collega's.
Het verhaal van Dera
Je zou iemand van middelbare leeftijd misschien niet direct verwachten in een jongerencentrum voor aanstormend hiphoptalent, maar Dera voelt zich goed bij Stichting Aight. Lees hier wat key was voor de totstandkoming van deze leuke match!
--

We hopen je snel te zien bij een van onze activiteiten en werk ze vandaag!

Radia & Yasmine van team Durf, doe, divers
PS Wil jij iets met ons delen of heb je een andere vraag? Stuur ons een mail.
www.durfdoedivers.nl


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid · Rijnstraat 50 · Den Haag, Zuid-Holland 2515 XP · Netherlands