View this email in your browser
Binnen het Netwerk Duurzaam Fysiek Werk delen bedrijven kennis en ervaringen. In deze nieuwsbrief informeren we u 4x per jaar over goede voorbeelden uit de praktijk en activiteiten. We besteden dit jaar extra aandacht aan het thema cultuur- en gedragsverandering.
Heeft u een goed voorbeeld of juist een dilemma? Laat het ons weten! 
Zet uw Goede Praktijk op de kaart!

Goede Praktijken Competitie
Is uw organisatie bezig met duurzaam fysiek werk? Doe dan mee aan de Goede Praktijken Competitie. Het Nederlands Focal Point zoekt goede voorbeelden uit heel Nederland. Vertel hoe u uw medewerkers opgeleid, gezond en betrokken houdt. Inspireer andere bedrijven en laat zien dat een goede aanpak niet altijd moeilijk hoeft te zijn. Doe mee en maak kans op een ticket voor de Europese finale op Malta en 2.000 euro. De uitreiking vindt plaats op 1 november tijdens onze landelijke bijeenkomst. Aanmelden kan t/m 13 september. 
Landelijke dag: 'Kan het niet anders?'
Voor bedrijven organiseert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met TNO en Buro voor Fysieke Arbeid de bijeenkomst 'Kan het niet anders?' over cultuur- en gedragsverandering. De bijeenkomst vindt op 1 november 's middags plaats bij Technische Unie in Alphen aan den Rijn. Met bijdragen van Ap Dijksterhuis, Marijke Roskam en diverse goede voorbeelden. 
Meld u gratis aan >>
Gouda Vuurvast Services B.V. werkt aan gezondheid medewerkers
Gouda Vuurvast Services B.V. is gespecialiseerd in de vuurvaste bekleding van o.a. ovens. Vormen van belasting zijn het tillen van materialen (gereedschap en steen) en het werken in ongemakkelijke houdingen. Directeur Arie van Vliet vertelt over hun aanpak. "Zorg voor fysieke belasting is iets wat continu aandacht vraagt."
Lees verder >>
Het Netwerk Duurzaam Fysiek Werk is een initiatief van het Programma Duurzame Inzetbaarheid (door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ), TNO en Buro voor Fysieke Arbeid.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.