View this email in your browser

Welkom

In 2014 zijn we gestart met het Netwerk Duurzaam Fysiek Werk. Binnen dit netwerk zetten bedrijven hun deuren open voor andere bedrijven om hun kennis en ervaring te delen (het Pay-It-Forward principe). Met deze nieuwsbrief informeren we u vier keer per jaar over goede voorbeelden uit de praktijk en activiteiten. Dit jaar besteden we extra aandacht aan het thema cultuur- en gedragsverandering. Hiervoor organiseren we tenminste drie bedrijfsbezoeken en een landelijke dag in het najaar. Wilt u uw deuren een keer openen, of meedenken met de opzet van de landelijke dag? Of heeft u een goed voorbeeld of een dilemma dat u wilt delen? Laat het ons weten! Of kijk op onze website voor andere praktijkverhalen. 

Terugblik Pay It Forward Bijeenkomst

Distributiecentrum Kawasaki 
Op 3 maart bezochten meer dan 35 deelnemers uit 25 verschillende bedrijven het Europees distributiecentrum van Kawasaki te Vianen. In het magazijn van Kawasaki verzamelen circa 40 medewerkers motoronderdelen voor de dealers in Europa. Bij Kawasaki heeft er de afgelopen jaren een cultuuromslag plaatsgevonden. Tijdens het bezoek zagen de bezoekers het resultaat.
Lees hier het volledige verslag >>
Structuur en Cultuur bij Binder Groen Projecten 
Binder Groenprojecten is gespecialiseerd in de aanleg, renovatie en onderhoud van tuinen en openbaar groen en telt 50 medewerkers. Het is werk waarbij fysieke belasting komt kijken. Denk hierbij aan tillen, dragen en duwen van zware lasten en repeterende bewegingen. We spraken Rob Luyk, Adjunct directeur van Binder over hoe het bedrijf een cultuur met aandacht voor veilig en gezond werken creëerde. 
Lees verder >>
Veldhuis Advies in beweging
Veldhuis Advies geeft financieel advies aan ondernemers en particulieren en telt 60 medewerkers. Zoals op veel kantoren ‘zitten’ mensen het grootste gedeelte van de tijd. Net als fysieke overbelasting kan ook fysieke onderbelasting  leiden tot gezondheidsklachten. Bob Veldhuis, directeur, vertelt hoe zij aandacht voor geluk en bewegen in hun bedrijf handen en voeten hebben gegeven en kwamen tot een cultuurverandering.
Lees verder >>
Het Netwerk Duurzaam Fysiek Werk is een initiatief van het Programma Duurzame Inzetbaarheid (door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ), TNO en Buro voor Fysieke Arbeid.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.