View this email in your browser
Binnen het Netwerk Duurzaam Fysiek Werk delen bedrijven kennis en ervaringen. In deze nieuwsbrief informeren we u 4x per jaar over goede voorbeelden uit de praktijk en activiteiten. We besteden dit jaar extra aandacht aan het thema cultuur- en gedragsverandering.
Heeft u een goed voorbeeld of juist een dilemma? Laat het ons weten! 
Terugblik Pay It Forward Bijeenkomst

Binder Groenprojecten
Op donderdag 16 juni vond de tweede Pay It Forward bijeenkomst van dit jaar plaats, bij Binder Groenprojecten te Poortugaal. Binder Groenprojecten is een innovatieve hovenier. In 2015 won het bedrijf de Gezond en Vitaal Werken Prijs van Stigas. Binder heeft circa 50 medewerkers en is gespecialiseerd in het aanleggen van nieuwbouwtuinen, het renoveren van bestaande tuinen en het onderhoud van openbaar groen. Kortom, werk dat fysiek belastend is.
Lees hier het volledige verslag >>
Kennisuitwisseling Philips Lighting en VDL Nederland 
Op 12 april troffen Philips Lighting en VDL Nederland, twee bedrijven uit het Netwerk Duurzaam Fysiek Werk, elkaar om te leren van elkaars aanpak. Na de workshops op de landelijke bijeenkomst van het Netwerk (5 nov. jl.) werd de afspraak gemaakt om te zien hoe de aanpak van Philips in de praktijk vorm heeft gekregen. Een verslag van een mini Pay it Forward. 
Lees verder >>
Metaalbedrijf Heweco bouwt kantine om tot fitnessruimte 
Heweco is een toeleverancier op het gebied van draaien en frezen. De medewerkers staan veel en doen fysiek zwaar werk met herhalende bewegingen. Het team bestaat uit relatief veel oudere medewerkers die soms te maken hebben met fysieke klachten. Jan Hekman, managing director en zoon van één van de oprichters, vertelt over de aanpak binnen het bedrijf, een combinatie van preventie en fitness op het werk!
Lees verder >>
Oproep landelijke middag Duurzaam Fysiek Werk 1 november 
Begin november organiseren we voor de derde keer een landelijke middag. De middag is speciaal voor bedrijven vanuit verschillende sectoren die van elkaar willen leren. Heeft u een bijzondere aanpak? Inspireer anderen en deel uw aanpak! Er is een beperkt aantal plekken, dus meld uw bedrijf snel aan! U kunt hiervoor contact opnemen met duurzameinzetbaarheid@bkb.nl.
 
Het Netwerk Duurzaam Fysiek Werk is een initiatief van het Programma Duurzame Inzetbaarheid (door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ), TNO en Buro voor Fysieke Arbeid.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.