Copy
Beste <<Voornaam>>!

Heb je de eerste training Selecteren zonder vooroordelen van het College voor de Rechten van de Mens gemist? Goed nieuws: maandag 18 november krijg je een nieuwe kans in Utrecht! Verder in deze nieuwsbrief: stemmen voor de ESF-award, nog een paar plekken vrij in de bustour en werkplaatchef Francis over vooroordelen in de bouw.

Veel leesplezier en hopelijk tot snel!

Selma & Yasmine, team Durf, doe, divers

 
PS Stuur deze mail vooral door naar je collega's.
Wil jij iets met ons delen of heb je een vraag? Stuur ons een mail.


www.durfdoedivers.nl
Trainig Selecteren zonder vooroordelen 👩🏻‍🏫 📝
18 november 2019 - Utrecht
 
Wie de eerste training Selecteren zonder vooroordelen gemist heeft, krijgt op 18 november een nieuwe kans! Onbewuste vooroordelen en discriminatie komen overal voor. Daar zitten vaak geen slechte bedoelingen achter: mensen denken van nature in stereotypen en categorieën. De belangrijkste vraag is: hoe ga je daar op een verstandige manier mee om? Daarover leer je op 18 november meer.

De training biedt:
  • inzicht en kennis over effecten van bewuste en onbewuste stereotypen;
  • kennis om discriminerende werkpraktijken te herkennen en methoden om dit bespreekbaar te maken met collega’s, klanten en werkgevers;
  • bewustwording en reflectie op eigen vooroordelen en stereotypen;
  • interactie en gesprek, o.a. aan de hand van oefeningen, filmpjes, opdrachten en testjes.
Meer info & aanmelden
Wie wint de ESF-award 2019? ✅ 🏆
Stem op jouw favoriete project

Tien inspirerende ESF-projecten wonnen een promotiefilmpje voor hun project. Zij kregen deze zomer een filmploeg over de vloer die vastlegde waarom het Europees Sociaal Fonds voor deze projecten het verschil maakt. Zij dingen mee naar de ESF-Award 2019. Tot en met 31 oktober kan het publiek online stemmen op deze promotiefilmpjes. Die vormen een mooie mix van de thema’s waarvoor het Europees Sociaal Fonds zich inzet.

Bekijk de promotiefilmpjes en breng je stem uit op jouw favoriet. De vijf projecten met de meeste stemmen gaan naar de finale tijdens het ESF-event van woensdag 6 november 2019 in Den Haag. Daar worden de vijf filmpjes vertoont en houdt ieder project een twee-minuten-pitch. Een vakjury bepaalt daarna wie de ESF-Award 2019 wint. Tamara van Ark, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid reikt de prijs uit.
 
Kijk en stem op je favoriete project
Durf, doe, divers ON TOUR 🚍
29 - 31 oktober 2019

Over iets minder dan een maand is het zover: Durf, doe, divers gaat ON TOUR! Je bent van harte uitgenodigd om je aan te sluiten: er zijn nog een paar plekken vrij in de bus!

Van 29 - 31 oktober maken we iedere dag kennis met 3 - 4 initiatieven die gelijke kansen op de arbeidsmarkt stimuleren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen. Iedere dag heeft een specifiek thema. In de agenda op de webiste vind je het programma per dag.

Programma & aanmelden
'Soms is het zoeken totdat je de juiste match hebt gevonden'
Francis vertelt hoe hij omgaat met vooroordelen bij werkgevers

Francis is werkplaats-chef bij Vizier op Werk: “Mijn werkplaats is inclusief: er werken allerlei soorten mensen. Iedereen die de ambitie heeft om in de hout- en staalbewerking te werken en die nu geen baan heeft, kan hier terecht.”

Hij merkt dat het voor vrouwen niet makkelijk om door te stromen naar een betaalde baan in de bouw: “Er werkte een vrouw bij ons die echt goed was in houtbewerking. Ze werkte met alle machines en was heel precies, maar bij vier van de vijf bedrijven kon ze niet aan de slag. Meestal wordt er geen reden gegeven waardoor het moeilijk is om bedrijven op geslachtsdiscriminatie te wijzen.”

Uiteindelijk is het wel gelukt om een plek te vinden voor de timmervrouw:
 “Het bedrijf waar zij ging starten, heeft geen enkel moment gekeken naar persoon of geslacht, maar naar de potentie en de wil om te leren. Soms is het een kwestie van zoeken tot je de juiste match hebt gevonden.”
Meer over Vizier op Werk
Copyright © 2019 Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.