Οι κρυμμένοι θησαυροί του ΑρχιπελάγουςΗ θαλασσινή οικογένεια του Αιγαίου πελάγους κρύβει στη γαλάζια της αγκάλη μια πλωτή πολιτεία διάσπαρτη από πάλλευκες νησιωτικές συστάδες, αλλά και μικροσκοπικά νησάκια,  πραγματικές καρτ – ποστάλ!
Στους κυανόχρωμους βυθούς κρυμμένοι θησαυροί: πεντανόστιμα οστρακοειδή – σπάνια εδέσματα που κλείνουν όλη τη θάλασσα στη γεύση τους - δυσεύρετα σφουγγάρια ψαρεμένα από τους βουτηχτάδες της Καλύμνου, αλλά και εντυπωσιακά ναυάγια, αιώνιοι μάρτυρες της πανάρχαιας ιστορίας του.

Η Ομάδα του Visitgreece 
 

Οι βουτηχτάδες της Καλύμνου

Αγέρωχοι, λεβέντες, θαλασσόλυκοι… Οι ξακουστοί σφουγγαράδες της Καλύμνου -  με μοναδικό εφόδιό τους, στην αρχή, την αντοχή της αναπνοής τους – αιώνες τώρα  κουρσεύουν  τους σκοτεινούς βυθούς  για να ψαρέψουν σφουγγάρια.
Ας βουτήξουμε μαζί τους…

Τα «φρούτα» της θάλασσας


Στρείδια, μύδια, γυαλιστερές, καλόγνωμες, αχινοί, χτένια, πίνες, φούσκες… Πεντανόστιμα εδέσματα γεμάτα από τα αρώματα της θάλασσας∙τροφή υγιεινή για απαιτητικούς ουρανίσκους!
 Δοκιμάστε τα…
 

Μικρή αλλά ξεχωριστή

 

Στολίδι της Δωδεκανήσου. Αριστούργημα αρχιτεκτονικής. Πολύχρωμο πετράδι μέσα στο μαγευτικό γαλάζιο του Αιγαίου. Αν τη γνωρίσετε μια φορά, σύντομα θα επιστρέψετε στην αγκαλιά της!

Ξεκινήστε την εξερεύνηση…

Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων

 
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας ξεναγεί στο σύνολο σχεδόν των αρχαιοτήτων, που ανασύρθηκαν από τον χώρο του περίφημου «Ναυαγίου», η ανέλκυση του οποίου συνιστά την πρώτη μεγάλης έκτασης ενάλια έρευνα παγκοσμίως!
 

Μας είπατε στο Twitter:

#ff Because Greece is the only holiday destination in the world:))
Astrid Hellas40 on Apr 27

Βρείτε μας...


Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα

Like Μάιος 2012: Κρυμμένοι θησαυροί του Αρχιπελάγους on Facebook     share on Twitter     Google Plus One Button

Το site μας: