Καλοκαιρινές διαδρομές πολιτισμού

Καλοκαιρινές διαδρομές πολιτισμού

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ρωτούνται τι σημαίνει «ελληνικός πολιτισμός» απαντούν: «η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του Δυτικού πολιτισμού», «η χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία», «εδώ σπουδαίοι φιλόσοφοι, συγγραφείς και ποιητές δημιούργησαν ανυπέρβλητα έργα», «η ελληνική γλώσσα διακρίνεται από τη μοναδική της συνέχεια στους αιώνες» και άλλα πολλά.

Ναι, η Ελλάδα και ο πολιτισμός της είναι όλα αυτά. Είναι όμως και τα τοπία που δημιουργούν οι Έλληνες όταν χτίζουν με φόντο την άγρια μπλε θάλασσα• όταν με μια ματιά μπορούν να θαυμάσουν την εξέλιξη της ιστορίας χιλιάδων χρόνων, καθώς κάνουν τη βόλτα τους στο Μοναστηράκι• όταν περπατούν σε βυζαντινά λιθόστρωτα μονοπάτια. Και όταν διαβάζουν Ελύτη στο μετρό καθώς πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Αυτόν το μήνα, θυμόμαστε και πάλι τον πολιτισμό –για να μην ξεχνάμε ότι για εμάς τους Έλληνες τα σημάδια του είναι παντού γύρω μας.

Η ομάδα του Visit Greece

Γνωρίζετε τα πιο δημοφιλή μουσεία της χώρας;

Γνωρίζετε τα πιο δημοφιλή μουσεία της χώρας;Αν δεν ξέρετε την απάντηση, θα σας βοηθήσουμε εμείς. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα 5 πιο αγαπημένα μουσεία των τελευταίων 10 ετών με βάση την επισκεψιμότητά τους. Εκτός από τη γενικότερη πληροφορία για τα εισιτήρια και το ωράριο λειτουργίας τους, στο άρθρο αυτό θα μάθετε επίσης λίγα πράγματα για την ιστορία των μουσείων, θα περιηγηθείτε στα πιο αξιόλογα εκθέματά τους ενώ τα extra tips θα σας ενημερώσουν για τις πρωτότυπες δράσεις τους.
Πήγαινέ με εκεί...

Πάρος: Ένα αιγαιοπελαγίτικο στολίδι

Πάρος: Ένα αιγαιοπελαγίτικο στολίδιΗ Πάρος, τόπος κατοικίας από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων. Φημισμένο τουριστικό θέρετρο και δημοφιλής προορισμός διακοπών είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες, τους αγώνες ιστιοσανίδας, τη νυχτερινή ζωή και τα γραφικά χωριά της. Ωστόσο, και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης, μόλις ανακαλύψει το πλούσιο παρελθόν της, σίγουρα θα γοητευθεί και θα φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ελάτε στην περιήγηση...

Culture in Greece

Culture in Greece Τι είναι το YOUINGREECE: Αληθινοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο, που αναζητούν πρωτόγνωρες εμπειρίες αλλά και αληθινές ανθρώπινες αξίες προβάλλουν τη μοναδικότητα της Ελλάδας, αναδεικνύουν τις ανεξερεύνητες ακόμα ομορφιές της και διαδίδουν αυτό το μήνυμα σε όλο τον κόσμο.
Επισκέπτες όλων των ηλικιών μιλούν για τον πολιτισμό στη χώρα μας. Θέλετε να μάθετε τι λένε;
Δείτε το βίντεο...

Ειδικό αφιέρωμα: Στα θερινά σινεμά της Αθήνας

Τα Αθηναϊκά Θερινά Σινεμά Αυτόν το μήνα, οι ξεναγοί δεν μας υποδέχονται σε κάποιο αρχαιολογικό χώρο ή μουσείο αλλά σε χώρους νοσταλγίας – τουλάχιστον για τους κατοίκους της Αθήνας.
Τα θερινά σινεμά της πόλης μάς περιμένουν να απολαύσουμε παλιές αγαπημένες ταινίες ή, επιτέλους, να δούμε όσες χάσαμε κατά τη διάρκεια ενός «πολυάσχολου» χειμώνα.
Περισσότερα ...

Μουσική, θέατρο, φεστιβάλ λαμπρύνουν το καλοκαίρι

Μουσική, θέατρο, φεστιβάλ Τις ηλιόλουστες μέρες και τα γλυκά βράδια του ελληνικού καλοκαιριού, τα φεστιβάλ κάθε είδους μάς καλούν να διασκεδάσουμε αλλά και να διδαχθούμε. Οι παραστάσεις σε αρχαία θέατρα θα μας βοηθήσουν να ακούσουμε και πάλι τα λόγια του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη και του Αριστοφάνη. Τα νησιά θα πλημμυρίσουν από τις μελωδίες σπουδαίων συνθετών. Και όλα αυτά με φόντο τους θησαυρούς της χώρας μας: ανυπέρβλητα μνημεία, έναστρος ουρανός, λαμπυρίζουσες θάλασσες.
Σε ποια να πάω...

Breathtaking Athens

Every night is a good night in #Greece... and every day is a new day filled with pleasure and adventure. @Athineo on 25 Jul

Βρείτε μας...

στο Facebook

στο Twitter

στο YouTube

στο Flickr

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα

Like You in Greece, Αυγ 2011: Καλοκαιρινές διαδρομές πολιτισμού on Facebook     share on Twitter     Google Plus One Button

Το site μας: