Copy

Persbericht                                  

View this email in your browser
Gisteren, vrijdag 19 september, is de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord officieel geopend door Kajsa Ollongren, wethouder Kunst en Cultuur.  Met een nieuwe compositie 'IJ-signaal' werd de opening voltooid door jazztrompettist Loet van der Lee. De Tolhuistuin heeft nu officieel al haar deuren geopend voor iedereen. De gehele week kon het publiek al genieten van een uitgebreid programma met een veelvoud aan muziek, beeldende kunst, eten, drinken, literatuur, theater, dans, DJ’s en films. De openingsweek zal aanstaande zondag, 21 september, dansend worden afgesloten. 
 
 
Weekend programma
Gedurende de openingsweek staan alle deuren open en wordt er op elke millimeter doorlopend geprogrammeerd. Zo kan je vandaag kijken en luisteren naar theatermaker Bram Graafland, De Gillende Keukenprins, die met veel lawaai gaat koken, drummen en orgelspelen!  De legendarische DJ en smaakmaker Erol Alkan gaat samen met Ghost Culture, Joost van Bellen en Riptide de clubnacht RAUW verzorgen. Terwijl Paradiso Noord Blonde Redhead presenteert, culthelden en pioniers van de Amerikaanse underground Indierock. Zondag staat in het teken van de jazzy muziekzondag met onder andere Yuri Honing, Kapok, Splendor Presents en het Allessandro Fongaro Quintet. De openingsweek wordt afgesloten in de IJzaal met een heerlijke set groovy beats van DJ Ir. Vendermeulen (bekend van Amsterdam BeatClub).
 
Uitgedanst? Bezoek de tentoonstelling 'Maydan' van Emeric Lhuisset, georganiseerd door Framer Framed, luister naar 'Vergeet-me-liedjes' of kom naar het Park om de film 'De Bankroet Jazz’ te kijken. Voor eten en drinken kan je terecht in Café-Restaurant THT.
 
Behoefte aan rust dit weekend? Ga naar het pas geopende Leeshuis op de Noordkop en blader door een van de vele gratis boeken die geschonken zijn door buurtbewoners. Of loop langs Rhizzo de Supermarkt in de Schommeltuin of het Schrijvershuis in het park.
 

Zie voor het volledige programma: www.tolhuistuin.nl

Noot voor de redactie:
Voor perskaarten, foto’s, interview aanvragen en extra informatie kunt contact opnemen met Petri Rouwenhorst, 06 24 77 84 76 /  publiciteit@tolhuistuin.nl / www.tolhuistuin.nl

Beeld: Bart Heemskerk
 BUIKSLOTERWEG 5C  â€“  1031 CL AMSTERDAM  â€“  WWW.TOLHUISTUIN.NL


unsubscribe from this list    update subscription preferences