View this email in your browserNIEUWSBRIEF
Foto: Ruben van Vliet

Samen cultuur maken

Met een aantal vrije dagen of vakantie in het vooruitzicht is kunst en erfgoed beleven of er zelf aan meedoen, iets om naar uit te zien. Want wat is er mooier om samen cultuur te maken, te laten zien of te horen. Het geeft een positieve injectie!

Benieuwd naar de resultaten van de regelingen?
Lees ons jaarverslag van 2021

Hier maken we werk van! We maken mogelijk dat een grotere diversiteit aan cultuurmakers op hún manier aan de slag kan. We richten ons op alle delen van het Koninkrijk. En we stimuleren onze aanvragers om in hun projecten de culturele codes na te leven. Hoe wij dit realiseren? Het staat in ons jaarverslag van 2021.

Lees het jaarverslag →
Foto: Ribal@rk_pho

‘Als we niet dansen gaat alles mis’
Fonds in het wild

We zijn niet altijd te vinden op het kantoor in Utrecht. Soms tref je ons ook in het wild. Bij een voorstelling of presentatie van projecten die het Fonds ondersteunt. In deze rubriek delen Vicky Serao en Ingrid Henzen, programma-adviseurs bij de regeling Samen Cultuurmaken, hun belevenissen bij Future Citizens van New Dutch Connections. Een theaterserie met live muziek waarin je nieuwe Nederlanders en hun talenten en dromen ontmoet. 

Lees hun verhaal →

Samenwerken loont
Rodens Erfgoed op de kaart

Met de subsidieregeling Erfgoed Maken willen we o.a. erfgoedvrijwilligers en -organisaties versterken en meer en nieuwe mensen laten kennismaken met erfgoed. Vijf erfgoedpartners in Roden sloegen de handen ineen en werden samen sterker. 'Alleen al door het delen van kennis worden we professioneler’.

Lees het interview →
Foto: Dox | Project: Project: If This, Then That

Regeling Talentontwikkeling geopend
Voor doorontwikkeling van talentvolle cultuurmakers die informeel leren

Veel talentvolle cultuurmakers leren van elkaar en ontwikkelen zich in informele netwerken. Je kunt dat alleen of met een groep doen, binnen elke kunstvorm die er is. Binnen de regeling Talentontwikkeling kan je subsidie aanvragen als/voor: 

  • Urban arts-talent
  • Urban arts-coach
  • Talentontwikkeling in informele netwerken
  • Versterking talentketen
Heb je vragen over welk subsidieonderdeel geschikt is voor jou? Neem contact op met een adviseur die je verder kan helpen.  
Lees meer over de regeling Talentontwikkeling →

Filmmaker Stephan begon als breaker
Een mooi voorbeeld uit het talentontwikkeltraject

Vanuit zijn achtergrond als breaker in de hardcore hiphopscene ging hij aan de slag ging als filmmaker. Hij wilde het gevoel overbrengen van een danser, aan iemand die niet danst. Voor Stephan was dit de reden om de film te gaan maken.

Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Website
Fonds voor Cultuurparticipatie 
Daalseplein 101 | 3511 SX Utrecht | Postbus 465, 3500 AL Utrecht
T 030 - 233 60 30 | E info@cultuurparticipatie.nl
Doorsturen / Afmelden nieuwsbrief


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fonds voor Cultuurparticipatie · Kromme Nieuwegracht 70 · Utrecht, UT 3512 HL · Netherlands