View this email in your browserNIEUWSBRIEF

Blik vooruit 

Hoe lang kan de cultuursector deze klappen nog opvangen? Wij maken ons zorgen, vooral omdat we weten hoe belangrijk cultuurparticipatie is als het gaat over het welbevinden van mensen. Klein lichtpuntje is dat we nog wel veerkracht en creativiteit zien waardoor projecten overeind blijven en ondanks alles uitgevoerd worden. We werken hard aan nieuwe subsidieregelingen die begin 2022 eraan komen. Maar van 27 december tot en met 2 januari 2022 staan we even stil en is het Fonds gesloten. Vanaf 3 januari zijn we weer bereikbaar en helpen je graag verder. We wensen iedereen goede dagen en tot in het nieuwe jaar!

Column van onze directeur Hedwig Verhoeven
Onderschat, juist in deze tijden, de positieve effecten van cultuurparticipatie niet

“Ik maak me zorgen over het effect ervan op de lichamelijke en geestelijke gezondheid voor de lange termijn. Het bewijs dat actieve cultuurparticipatie een positieve invloed heeft op ons welbevinden en inzetbaar is voor veel maatschappelijke vraagstukken groeit hard.”

Lees de column →

Blik vooruit – nieuwe regelingen  

Welke subsidiemogelijkheden komen er allemaal aan? 


In de eerste maanden van het nieuwe jaar openen er verschillende nieuwe regelingen voor Participatie, Talentontwikkeling, Erfgoed en Internationale Samenwerking. Genoeg om naar uit te kijken!

Bekijk de infographic →

Samenwerking met Duitsland?
Stel vragen tijdens open online spreekuren 

Ga je in 2022 een samenwerkingsproject opzetten met een Duitse partner en heb je vragen over de subsidieregeling Nederland-Duitsland Jonge Kunst? Sluit je dan 18 januari of 16 februari aan bij de open online spreekuren. Wij helpen je, samen met Fonds Soziokultur en Duitsland expert Inez Boogaarts, graag verder. 

Meer informatie →

Blijvend aandacht voor erfgoed
300 projecten ontvingen bijdrage

De afgelopen drie jaar heeft het Fonds zo'n 300 verschillende erfgoedprojecten ondersteund. Erfgoed werd gedeeld, er werd geleerd, kreeg nieuwe betekenis en bracht verbinding. We gaan door met ‘erfgoed maken’ en werken aan een nieuwe, brede erfgoedregeling. In maart 2022 verwachten we open te gaan.
Meer over Erfgoed →

Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht 
Per 1 januari 2022 is Mardjan Seighali de nieuwe voorzitter van de rvt

Mardjan Seighali is een ervaren bestuurder die zich inzet voor mensenrechten en vluchtelingen. Momenteel is ze directeur-bestuurder van de Stichting Vluchtelingen- Studenten UAF waar ze eind maart 2022 haar werkzaamheden na negen succesvolle jaren zal beëindigen.
Lees meer →

Toegankelijkheid en bereikbaarheid Cariben
Samenwerking PBCCG en Nederlandse Rijkscultuurfondsen  


Maandagmiddag 8 december was een bijzonder moment, directeuren, inhoudelijk betrokkenen en communicatiemedewerkers van alle Rijkscultuurfondsen ontmoetten voorzitter Halder Lam en chef de bureau Melanie Sloot van het private Prins Bernhard Culltuurfonds Caribisch Gebied (PBCCG) in een online meeting. Doel van deze pilot is om de toegankelijkheid en bereikbaarheid voor aanvragers in het Caribisch deel van het Koninkrijk (CdK ) te vergroten. 
Lees meer →

Corpo Máquina Society
Projectportret

Corpo Máquina Society ontstond uit een spontane ontmoeting tussen acteurs, dansers, straatvoetballers en kinderen uit de wijk. Uit deze samenwerkingen komen bijzondere creaties voort. Guilherme Miotto, Nasser el Jackson en Seppe Bauters vertellen over de impact die dit project heeft op hen en op de kinderen.

Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Website
Fonds voor Cultuurparticipatie 
Daalseplein 101 | 3511 SX Utrecht | Postbus 465, 3500 AL Utrecht
T 030 - 233 60 30 | E info@cultuurparticipatie.nl
Doorsturen / Afmelden nieuwsbrief


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fonds voor Cultuurparticipatie · Kromme Nieuwegracht 70 · Utrecht, UT 3512 HL · Netherlands