View this email in your browserNIEUWSBRIEF

Langzamerhand zien we weer meer cultuur 

We zijn blij met veel, goede erfgoedparticipatie-aanvragen. Er gaan voorzichtig ook weer deuren open van podia. Zo fijn om weer te kunnen meemaken en gevoed te worden door cultuur. Laat de creativiteit maar lekker stromen. Zoals in het onderwijs met de nieuwe wegen die de 44 CmK penvoerders gaan bewandelen in '21-'24. En laten we bruggen blijven bouwen tussen het sociaal en cultureel domein. En voor talenten die zo het kunstvakonderwijs weten te vinden. We zeggen tegen alle cultuurmakers: laat je zien. Met de hashtag #weblijvenbezig en/of doe in juni mee met de challenge van iktoon, kunst van iedereen.


Jaarverslag 2020 online 

Terugblik op een bewogen jaar 


Er is in de afgelopen beleidsperiode en het afsluitende jaar ongelooflijk veel gebeurd. In ons jaarverslag lees je er alles over terug. We hebben weer vele bijzondere projecten mogen ondersteunen met een groeiend en bevlogen team professionals. 
Lees verder →

Inspirerende online slotmanifestatie 

Zeven steden in race om age friendly titel


Hoe zet je ouderen en cultuurparticipatie binnen je gemeente op de kaart? De zeven deelnemende steden aan ons programma Age Friendly Cultural Cities vertellen enthousiast hoe zij met partners hieraan werken. Op maandagmiddag 31 mei ontvangt een van hen, uit handen van juryvoorzitter Hedy d’Ancona, de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs. Kijk je live mee?
Aanmelden →

Budget erfgoedvrijwilligersregeling op

64 projecten en hun vrijwilligers ondersteund 


Door de vele, goede aanvragen is het budget van de subsidieregeling erfgoedvrijwilligers op. We ondersteunen 64 projecten en hun erfgoedvrijwilligers. Zoals bijvoorbeeld het project van Dieselgemaal in Alkmaar waar weer nieuw leven in geblazen wordt en vrijwilligers het enthousiast uitdragen. Kijk eens hoe VMBO-leerlingen reageren op dit enthousiasme.
Lees verder →

CmK 2021-2024 van start 

Alle penvoerders bekend 


Het meerjarige programma Cultuureducatie met Kwaliteit gaat haar derde vierjarige periode in. We werken als Fonds dus al 8 jaar nauw samen met het culturele veld om goede cultuureducatie in heel Nederland toegankelijk en vanzelfsprekend te maken. Deze periode zijn er 44 culturele instellingen, door heel Europees Nederland verspreid, die deze mooie taak gaan uitvoeren. Benieuwd wie dat zijn? 
Lees verder →

Nieuwe beleidsperiode, nieuwe programma's 

Nieuwe gezichten per 1 april 


Op 1 april zijn twee nieuwe programmaleiders gestart op onze nieuwe programmalijnen: Jaap van Royen (Vind elkaar in cultuur) en Saskia van Schaik (Maakplaats voor cultuur). Ima Boevé (Maak het grenzeloos) neemt tijdelijk de rol van de derde programmaleider waar. De programmaleiders sturen de programma's en de teams aan en zijn onderdeel van het MT. 
Lees verder →

Brug voor Talent bekend

8 projecten leggen de verbinding 


Brug voor Talent is bedoeld om de doorstroom van culturele instelling naar het kunstvakonderwijs te verbeteren. Niet elk talent ontwikkelt zich immers via een vaste route. Met deze subsidieregeling konden culturele instellingen samen met het kunstvakonderwijs investeren in hun verbinding. We hebben uiteindelijk acht projecten kunnen steunen, waarvan twee in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Acht bruggen waarover talenten met meer gemak kunnen oversteken. Dat zien we graag! 

Lees verder →

De Bibliotheek als proeftuin 

Een MeekMaakPodium vanuit de wijk gegroeid 


Openstaan, vertrouwen geven en durven werken vanuit wat zich voordoet
 – zo werd Bibliotheek Schalkwijk een MeeMaakPodium. ‘Iedereen komt weleens in de bibliotheek, het is een heel laagdrempelige plek. Ons MeeMaakPodium begon bij toeval, toen we besloten met overlastgevende jongeren in gesprek te gaan in plaats van ze, zoals gebruikelijks, te waarschuwen of weg te sturen.'
Lees verder →

De traditie van de midwinterhoorn

Projectportret


Gerrit Keuper, Michiel Wansing en Han Klein Willink van de Midwinterhoorngroep in Eibergen vertellen over de Nederlandse traditie van de midwinterhoorn en hoe deze zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. Heb jij ook een project dat gericht is op het ontwikkelen en doorgeven van immaterieel erfgoed? Check de subsidieregeling.
Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Website
Fonds voor Cultuurparticipatie 
Daalseplein 101 | 3511 SX Utrecht | Postbus 465, 3500 AL Utrecht
T 030 - 233 60 30 | E info@cultuurparticipatie.nl
Doorsturen / Afmelden nieuwsbrief


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fonds voor Cultuurparticipatie · Kromme Nieuwegracht 70 · Utrecht, UT 3512 HL · Netherlands