View this email in your browserNIEUWSBRIEF

Spot op bijzondere cultuurmakers

Een leegstaand pand ombouwen tot stadsmuseum, een fietstocht langs 29 bloemencorso creaties organiseren, miljoenen historische documenten verwerken; lang leve de vrijwilligers! Wie krijgt jouw stem dit jaar en wint de erfgoedvrijwilligersprijs? Ook werden deze maand de &Awards uitgereikt aan een project en professional die bijdragen aan meer diversiteit & inclusie. Mooi dat met deze prijzen hun inzet gezien en beloond wordt. 

Minister bezoekt Corpo Maquina
Wereld van kinderen vergroot

‘De minister komt vandaag kijken, omdat wij heel goed zijn.’ Zo vat de kleine Noureddine het bezoek van demissionair minister Ingrid van Engelshoven aan Corpo Máquina Society samen. We ondersteunen dit project vanuit de voorloper van de regeling Samen Cultuurmaken. We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de volgende ronde en verwachten eind maart 2022 weer open te gaan voor nieuwe aanvragen.

Lees het inspirerende verslag van het bezoek →

Kamerbrief en begrotingsdebat cultuur 

Een beetje extra budget, nog geen herstelplan  

In het begrotingsdebat cultuur van maandag 22 november kon demissionair minister van Engelshoven nog weinig toezeggen over een herstelplan. Dat is aan haar opvolger. Wel zijn er extra gelden beschikbaar via het Fonds voor de B12-instellingen, de regeling Samen Cultuurmaken en ondersteuning van de amateurkunst. Dit mocht op bijval in het debat rekenen. De woordvoerders vroegen daarnaast o.a. aandacht voor bibliotheken, muziekscholen en cultuur in de regio. Wij zien hierin kansen om bij de woordvoerders op terug te komen in de geplande gesprekken en hen te voorzien van informatie die aansluit bij hun eigen aandachtgebieden. 

Lees meer over de kamerbrief →

Als vmbo-school cultuureducatie versterken

Regeling cultuureducatie vmbo vso pro  


Wat wil je als school de leerlingen met het onderwijs meegeven en wat kunnen kunst en cultuur daaraan bijdragen? Cultuureducatie vervult een belangrijke functie – juist in deze tijden- bij de ontwikkeling van jongeren. Binnen de regeling cultuureducatie vmbo, vso, pro bieden we hier voor de korte en lange termijn kansen voor via samenwerking met culturele instellingen. Interesse, maar je zoekt een culturele partner? Weet dat de penvoerder in jouw regio voor je kan bemiddelen. 
Inspiratie over wat cultuureducatie oplevert →

Drie nieuwe leden raad van toezicht  

1 november door minister benoemd 


Met ingang van 1 november ’21 zijn Ama Koranteng-Kumi, Ricardo Bryson en Ruben Brave door minister van Engelshoven voor vier jaar benoemd tot lid van onze raad van toezicht. Directeur-bestuurder Hedwig Verhoeven; "Ik ben heel blij met de komst van Ama, Ricardo en Ruben en kijk uit naar onze samenwerking. Met hun komst realiseren we op specifieke kennis en ervaring een uitbreiding, die zeer bruikbaar is voor het Fonds." 
Lees meer →

Fonds vergroot bereikbaarheid in Caribisch deel Koninkrijk 

Samenwerking PBCCG en Nederlandse Rijkscultuurfondsen  


Wij en de vijf andere rijkscultuurfondsen zijn op 5 november 2021 een samenwerking gestart met het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied (PBCCG). Doel is om de toegankelijkheid en bereikbaarheid voor aanvragers in het CdK te vergroten. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied zal vanaf 1 december gedurende een pilot van 9 maanden, het aanspreekpunt zijn voor het Nederlands Caribisch Gebied en verbindend optreden tussen de fondsen en (potentiële) aanvragers.  
Lees meer →

Extra middelen voor het platform Stage Cultuur Inclusief
Hoe zorg je als culturele instelling voor de instroom van jong en divers talent? 

Cultuurinstellingen en producenten kunnen via Stage Cultuur Inclusief een beroep doen op een regeling die tegemoet komt in de stagekosten. Het platform treedt in maart 2022 in werking. Om inzicht te krijgen in wat voor talent het culturele veld zoekt, is een enquête opgesteld. Alle culturele instellingen worden van harte opgeroepen deze enquête in te vullen. De resultaten vormen de basis voor het effectief uitvoeren van de bemiddelingswerkzaamheden en de inrichting van het platform. 
Vul de enquête in →

Dokter Sarea schreef liedjes als therapie

Cultuurportret

Sarea werkt hard als arts op de afdeling chirurgie in het ziekenhuis. Als ze thuiskomt van haar werk geeft muziek maken haar ultieme rust. 

Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Website
Fonds voor Cultuurparticipatie 
Daalseplein 101 | 3511 SX Utrecht | Postbus 465, 3500 AL Utrecht
T 030 - 233 60 30 | E info@cultuurparticipatie.nl
Doorsturen / Afmelden nieuwsbrief


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fonds voor Cultuurparticipatie · Kromme Nieuwegracht 70 · Utrecht, UT 3512 HL · Netherlands