View this email in your browser

Januari
Saamhorigheid, creativiteit en innovatie

‘Een nieuw jaar vol zeker- én onzekerheden is begonnen. Een jaar vol kansen, ondanks alle beperkingen’. Directeur-bestuurder Hedwig Verhoeven blijft positief in deze tijd en schrijft over wat kunst en cultuur brengt en nog gaat brengen. Met een verhoogd subsidiebudget gaat het Fonds aan de slag om de komende jaren cultuureducatie en –participatie in het hele Koninkrijk te ondersteunen.

De enorme saamhorigheid, creativiteit en innovatie die wij dagelijks in de sector ervaren maakt ook ons trots: jullie zelf bewijzen de kracht van cultuur. Met dat gevoel gaan we 2021 in. Laten we in verbinding blijven.

Regeling Erfgoedeductie weer open

Breng erfgoededucatie in praktijk

 
Onze subsidieregeling Mediakunst- en erfgoededucatie is weer open. Vanaf nu kan er alleen nog worden aangevraagd voor het erfgoeddeel. Wil jij dus met scholen samenwerken aan onderwijs dat dicht bij de leerlingen staat? Duik samen in het verleden en vraag aan!

Van transistorradio tot zoomdisco

Cultuurmakersportret

Haar leeftijd weerhoudt Patricia Jansen er niet van te bedenken hoe ze de manier van dj'en die ze in de coronatijd ontdekte verder kan inzetten. Ze krijgt mensen weer in beweging die al lang niet meer op de dansvloer stonden. Bij het oude blijven kan altijd nog; er is nog zoveel te ontdekken.
 


Advies en tips voor goede aanvragen

Extra Spreekuren Plus Immaterieel Erfgoed

Wil jij jouw passie en kennis over immaterieel erfgoed doorgeven? Kijk je vooruit en wil je plannen maken voor een nieuw project? Meld je aan voor één van de Spreekuren Plus op 27 feb en 11 maart. Hier krijg je inspiratie, tips en advies voor een goede aanvraag. Of lees het verhaal van Heg & Landschap: van vergeten traditie naar springlevend ambacht.
 

 

Urban arts infographic

65 talenten uit hele koninkrijk

Onze regeling Urban arts talent is op 18 december gesloten. De komende weken komen er dus weer allerlei inspirerende talenten bij op onze projectenpagina. Maar wat ondersteunen we eigenlijk met deze regeling? We hebben een uitgebreide blik geworpen op de aanvragen uit 2018 en 2019 en deze in een toffe infographic gegoten.
 


Spoor 2 en 3 Cultuurmaken gesloten

Spoor 1 bijna dicht

De regeling Samen Cultuurmaken lijkt aan een grote behoefte te voldoen. Op 19 januari sloten Spoor 2 en 3 met resp.133 en 49 aanvragen. Ook bij Spoor 1 komen veel aanvragen binnen. Hier verwachten we ook snel het budgetplafond voor deze ronde te gaan bereiken. De komende drie maanden zijn wij en de commissies druk bezig om alle aanvragen te beoordelen.

   

Eerste projecten CMK bekend

In heel Nederland goede cultuureducatie

Met de meerjarige regeling Cultuureducatie met Kwaliteit steunen we door heel Nederland instellingen die cultuureducatie in hun regio mogelijk maken. Dat doen we ook in de periode 2021-2024 weer. De eerste 11 honoreringen zijn ondertussen bekend! Dus alvast van harte aan o.a. Zwolle, Utrecht en Heerlen. Binnenkort staan alle gehonoreerden op onze site.
 


Plannen maken voor samenwerking

Subsidieregeling ‘Jonge Kunst’ opent 1 maart

Het Theaterschip Deventer en ACADEMY Berlijn moesten hun voorstelling aanpassen in coronatijd. Elke deelnemer kreeg een online tandempartner en dat werkte! Heb je een plan voor samenwerking met een Duitse partner ook al kan dat misschien niet live? Bespreek het met onze adviseurs. Vanaf 1 maart tot en met 15 april kun je een aanvraag indienen.

Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Website
Fonds voor Cultuurparticipatie 
Kromme Nieuwegracht 70 | 3512 HL Utrecht | Postbus 465, 3500 AL Utrecht
T 030 - 233 60 30 | E info@cultuurparticipatie.nl
Doorsturen / Afmelden nieuwsbrief


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fonds voor Cultuurparticipatie · Kromme Nieuwegracht 70 · Utrecht, UT 3512 HL · Netherlands