View this email in your browserNIEUWSBRIEF

Inspireren met bezig blijven

We kijken uit naar de ruimte die we hopelijk vanaf 5 juni weer hebben om meer samen cultuur te beleven. Houd voor de laatste ontwikkelingen de website van de Rijksoverheid in de gaten, of laat je inspireren door de projecten die bezig zijn gebleven via #weblijvenbezig. Om de veerkracht van de mogelijkmakers in het zonnetje te zetten, reiken we in juli de Gouden C uit aan een project dat op inspirerende wijze doorgang heeft kunnen vinden. 

Hedy d’Ancona reikt prijs uit

Afronding Age Friendly Cultural Cities 


Op maandagmiddag 31 mei reikt Hedy d’Ancona de laatste BNG Bank Lang Leve Kunstprijs uit aan één van de 7 Age Friendly Cultural Cities en we ronden ons programma af. Dit doen we online met een terug- en vooruitblik, optredens en de 7 steden die het belang van ouderen en cultuurparticipatie laten zien. De presentatie is in handen van Martine van Os. De livestream start vanaf 15.00 uur. Kijk je mee
Lees meer →

Impulsregeling ambachtpraktijk 

De lijnen sluiten bijna


Ken je onze regeling voor traditionele ambacht beoefenaars? Binnen deze regeling is nog geld voor zzp'ers in ambachtsbeoefening om zich te ontwikkelen. Aanvragen kan nog tot en met 31 mei. Hou er wel rekening mee dat een account aanvragen een paar dagen duurt. Heb je nog vragen? Mail je vraag en we bellen je tijdens ons spreekuur terug. 
Lees meer →

Each One Teach One

Alle projecten bekend 


Veel urban makers zijn de fase van talent of startend kunstenaar al tijden voorbij en zetten zich al jaren in voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie. Wij ondersteunen deze coachende makers via de regeling Each One Teach One. Zodat zij op hun beurt weer de nieuwe urban talenten vooruithelpen. Zo investeren we in de urban sector en versterken we de spelers. Benieuwd wie deze helden zijn? Belijk alle projecten op onze site 
Lees verder →

Nieuwe leden raad van toezicht 

Door Minister benoemd 


Met ingang van 1 mei ’21 zijn - op voordracht van onze raad van toezicht - Anne-Marie Bruggert en Robert Quarles door minister van Engelshoven voor vier jaar benoemd tot lid van onze raad van toezicht. Hedwig Verhoeven (directeur-bestuurder): "Ik ben blij met hun komst. Beiden nemen specifieke kennis en ervaring mee die zeer bruikbaar is voor het Fonds én nog niet binnen de raad van toezicht geborgd werden." 
Lees verder →

Subsidiemogelijkheden erfgoed

Erfgoedregelingen succesvol


Onze erfgoedregelingen zijn succesvol. Bij drie van de zeven subsidieregelingen is het budget inmiddels op. We hebben totaal 106 projecten ondersteund. Voor de regelingen Archeologieparticipatie, Immaterieel erfgoed, Creatief gebruik digitaal erfgoed en Erfgoededucatie kun je nog aanvragen. Heb je plannen op dat gebied? Check de mogelijkheden. 
Lees verder →

Uitreiking Gouden C

In het teken van coronaveerkracht 


Jaarlijks reiken we als Fonds een prijs uit voor een project ''dat je gezien moet hebben''. Vanuit de ondersteunde projecten van het voorgaande jaar stellen we een shortlist van bijzondere projecten samen waar een jury een keuze uit maakt. Dit jaar, vanwege het bijzondere coronajaar gaat de prijs naar een project dat ondanks Covid 19 de veerkracht en creativiteit heeft gevonden om op een of andere wijze toch door te gaan.  

Lees verder →

Brug over de oceaan verbindt werelden

Curaçaose talenten


Soms komt alles samen: duidelijke behoeften, partijen die elkaar aanvullen, enthousiaste kartrekkers en subsidie. Dan kun je iets opzetten dat echt verschil maakt in het leven van jongeren. Maaike Kempers vertelt hoe Drazans Jeugd Theaterschool een brug bouwt tussen Curaçaos theatertalent en een vervolgopleiding in Nederland aan de HKU | Theater.
Lees verder →

Vincent maakt een podcast over het leven

Cultuurportret


Een podcast over de uiteenlopende elementen van het leven. Dat wil Vincent in de gesprekken met zijn gasten toevoegen aan het huidige aanbod podcasts. Juist omdat hij zelf een balans zoekt tussen de diepzinnige thema's van het leven en het alledaagse leven in de maatschappij.

Campagnes in de spotlight

Steun voor de sector


Met verschillende campagnes wordt de sector ondersteund. Een hart onder de riem voor iedereen die zich inzet om cultuurmaken te stimuleren. Zoals #Erfgoedisvanonsallemaal en erfgoedvrijwilliger.nl. Ook wij vragen weer aandacht voor onze campagne #weblijvenbezig. En de Cultuur Connectie met ‘Open Up’, tevens de slogan van #iktoon, die sinds dit jaar bij hen is ondergebracht. Zo zetten we met elkaar kleine stappen om weer cultuur te maken!
Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Website
Fonds voor Cultuurparticipatie 
Daalseplein 101 | 3511 SX Utrecht | Postbus 465, 3500 AL Utrecht
T 030 - 233 60 30 | E info@cultuurparticipatie.nl
Doorsturen / Afmelden nieuwsbrief


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fonds voor Cultuurparticipatie · Kromme Nieuwegracht 70 · Utrecht, UT 3512 HL · Netherlands