View this email in your browser

Februari
Cultuur meer maatschappelijk partner  

Wij zijn heel blij met het kabinetsbesluit voor een extra maatschappelijk steunpakket. We zien de behoefte om kunst en cultuur in te brengen bij de bestrijding van grote maatschappelijke vraagstukken zoals eenzaamheid groeien. Mensen die drempels ervaren in onze samenleving hebben juist nu écht support nodig, manieren om zich te uiten en te ontwikkelen, contact te hebben met anderen. We vinden het bijzonder om te zien dat deze noden en mogelijke oplossingen in samenwerking met cultuur ook vanuit het ministerie van VWS  en andere departementen gezien wordt en dat ze hier met dit steunpakket samen in optrekken.
Daarnaast kijk ik met trots terug op een bijzondere CMK-conferentie en staat er al weer een nieuwe regeling voor zzp'ers in de steigers. 

Hedwig Verhoeven 


Extra geld voor cultuurparticipatie

Nieuw steunpakket sociaal en mentaal welzijn en leefstijl

Vrijdag 12 februari kondigde het kabinet een extra maatschappelijk steunpakket aan met hierin ook aandacht voor de rol van cultuur. Wij worden hierin mede aangewezen als uitvoerende partij ter intensivering initiatieven kwetsbare groepen via de bestaande regeling Samen Cultuurmaken. We zijn in overleg hoe de aangewezen 10 miljoen hiervoor te gebruiken. Zo verwachten we een aanzienlijk aantal meer aangevraagde projecten te kunnen honoreren.

 

CmK: Kijk eens wat er kan!

Conferentie, Publicatie, Honoreringen

Veel nieuws rond CmK! Begin februari vond de jaarlijkse conferentie plaats. Met bijna 1000 (online) bezoekers een groot succes. Alle sessies zijn terug te kijken via het platform. Tijdens de conferentie werd ook de publicatie ‘Kijk eens wat er kan. Terugblik op 4 jaar CmK’ gepresenteerd. Wil jij die ook? Lees of bestel hem hier. De komende weken verschijnen ook alle nieuwe penvoerders voor CmK3 op onze site. 
 


Internationale samenwerking 

Nieuwe batch projecten op site 

Reizen is niet heel vanzelfsprekend in deze tijden. Dat heeft natuurlijk ook effect op onze internationale regeling. Gelukkig zijn er nog genoeg mooie creatieve projectideeën van voor en tijdens corona die we kunnen steunen. Benieuwd welke internationale initiatieven we allemaal ondersteunen? Er staat weer een nieuwe lijst projecten op de site. 

  
Impulsregeling culturele zzp’ers in aantocht

Versterk je werkpraktijk

In het tweede steunpakket is er geld vrijgemaakt om makers en creatieve professionals te ondersteunen. Een deel hiervan loopt via ons Fonds. We hebben hiervoor een Impulsregeling  voor ZZP’ers  werkzaam in cultuurparticipatie of –educatie, ambachtslieden en erfgoedvrijwilligers ontwikkeld. Je kunt geld aanvragen voor je persoonlijke, inhoudelijke ontwikkeling als impuls voor je werkpraktijk in tijden van en na corona. Op 18 februari is deze gepubliceerd en 1 maart gaat hij open. Houd onze website en socials in de gaten voor meer informatie

Culturele alleseter

Medewerkersportret Elgar 

 
Onze communicatieadviseur Elgar Snelders is een culturele alleseter. En hij smult niet alleen van cultuur, hij staat ook graag zelf in de keuken, zogezegd. Zowel privé als in zijn werk laat hij zich graag inspireren door de culturele rijkdom die overal om ons heen te vinden is. Van theater, tot film, tot DJ’en en van grafische vormgeving tot hedendaagse kunst tot pubquizzen, hij lust het allemaal. 

 

Inheems-Surinaams erfgoed

Oude verhalen met nieuwe stemmen

Benieuwd naar wat je kunt doen met een ontwikkelsubsidie van de regeling Vind elkaar in erfgoed. Verken de Faro-werkwijze? Inheems-Surinaams erfgoed op grotere schaal laten herleven en mensen zo bijeenbrengen daar werkt AMIK aan samen met partners en de gemeenschap: een bijzondere zoektocht. De werkvorm die ontstond kan voor de nazaten van veel meer oorspronkelijke volkeren in Suriname interessant zijn.
 


Cultuurmakers van nu – Vraag aan! 

Nog budget beschikbaar 

Onze laagdrempelige regeling Cultuurmakers van nu staat opnieuw open! Je kan tot €5000,- aanvragen. De regeling is  gericht op cultuurmakers. Je maakt cultuur in de vrije tijd en niet onder schooltijd of als professional. Je kan wel professionals betrekken bij je project. Ben jij een cultuurmaker en barst je van de toffe ideeën? Dan is deze regeling vast iets voor jou! 

Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Website
Fonds voor Cultuurparticipatie 
Kromme Nieuwegracht 70 | 3512 HL Utrecht | Postbus 465, 3500 AL Utrecht
T 030 - 233 60 30 | E info@cultuurparticipatie.nl
Doorsturen / Afmelden nieuwsbrief


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fonds voor Cultuurparticipatie · Kromme Nieuwegracht 70 · Utrecht, UT 3512 HL · Netherlands