View this email in your browserNIEUWSBRIEF

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Het nieuwe schooljaar en het culturele seizoen zijn begonnen. Per 25 september komen eindelijk de langverwachte versoepelingen die ook voor de cultuur weer meer mogelijk maken. Zo zijn vorige week nieuwe cultuureducatieregelingen geopend en organiseren we in oktober infosessies voor de nieuwe ronde voor Samen Cultuurmaken. Heb je de video over de waarde van cultuureducatie al gezien? 

Nieuwe ronde Samen Cultuurmaken
Online informatiesessies

In aanloop naar de volgende ronde van de subsidieregeling Samen Cultuurmaken organiseren we op 19, 21, 26 en 28 oktober online informatiesessies. Dit doen we om enkele mogelijke wijzigingen van de regeling toe te lichten en aanvragers uit het hele Koninkrijk nog beter op weg te helpen naar een kansrijke aanvraag. Kom je ook

Meld je hier aan voor één van de sessies →

Nieuwe regeling Cultuureducatie

Cultuureducatie in het vmbo, vso, pro en mbo


Wil jij werken aan cultuureducatie in het vmbo, vso of pro, of in het mbo? Sinds 15 september staat de nieuwe Regeling Cultuureducatie open, waarin dat allemaal mogelijk is. Er zijn drie aanvraagmogelijkheden voor het vmbo, vso en pro: uitproberen, ontwikkelen en verduurzamen. Voor het mbo kunnen culturele instellingen en mbo-instellingen aanvragen om de culturele ontwikkeling van studenten te bevorderen.

Meer informatie →

De waarde van cultuureducatie

Kunst als fundament van de samenleving?

Cultuureducatie geeft plezier en helpt kinderen zich te ontwikkelen tot kritische en weldenkende volwassenen. Hoe ziet het onderwijs en de culturele sector dat zelf? In dit filmpje staan docenten, begeleiders en leerlingen stil bij de waarde van cultuureducatie. Waar zit volgens jou de waarde?

Meer informatie →

Natasja Kensmil wint Johannes Vermeer Prijs 2021 

De Nederlandse staatsprijs voor de kunsten en bestaat uit 100.000 euro

 
De Johannes Vermeer Prijs gaat dit jaar naar beeldend kunstenaar Natasja Kensmil. De jury heeft haar unaniem voorgedragen omdat ze op haar eigen manier de verbinding weet te leggen tussen erfgoed en de actualiteit. Ze ontvangt de Nederlandse staatsprijs voor de kunsten op 1 november uit handen van demissionair minister Van Engelshoven. 
Meer informatie →

My Music Ability

Save the date!


Hoe maak je muziek met je ogen? Kun je fluitspelen zonder handen? En heb jij al muziek gevoeld? Op vrijdag 12 (online) en zaterdag 13 november (live) 2021 vindt de tweede editie plaats van My Music Ability, de conferentie waarbij (inter)nationale groepen laten zien hoe muziek maken mogelijk is voor iedereen. Inschrijven is nu nog niet mogelijk, maar noteer de datum alvast in je agenda. Op dit moment werken wij hard aan het programma. 
Meer informatie →

Lia quilt en leert met haar bee

Cultuurmakersportret

Lia besloot niet langer te wachten tot ze 'later meer tijd had' en begon tijdens een lastige periode in haar leven met quilten.

Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Website
Fonds voor Cultuurparticipatie 
Daalseplein 101 | 3511 SX Utrecht | Postbus 465, 3500 AL Utrecht
T 030 - 233 60 30 | E info@cultuurparticipatie.nl
Doorsturen / Afmelden nieuwsbrief


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fonds voor Cultuurparticipatie · Kromme Nieuwegracht 70 · Utrecht, UT 3512 HL · Netherlands