View this email in your browserNIEUWSBRIEF

Nieuwe energie voelbaar

Cultuurmakers laten van zich horen en projecten komen tot bloei. Nieuwe energie is voelbaar. Dit was zeker ook merkbaar tijdens de mbo-inspiratiemiddag, de bijeenkomst met de adviescommissie Samen Cultuurmaken en de grote belangstelling voor de informatiesessie Erfgoed Maken. We zijn er klaar voor om weer mooie projecten te ondersteunen.

Samen Cultuurmaken goed van start
Subsidie en kennisdeling

De subsidieaanvragen voor Samen Cultuurmaken spoor 1 en 2 stromen binnen. De eerste aanvraagperiode sluit bijna, maar de volgende start alweer op 7 juni. Ben je van plan een aanvraag te doen en kom je ergens niet uit? Neem contact op, we helpen je graag verder. Zoek je kennis en inspiratie over samenwerking tussen het sociaal en cultureel domein? Schrijf je op 12, 13, of 14 april dan in voor het landelijke kennisdelingsprogramma van het LKCA met leerzame en interactieve sessies.

Subsidie aanvragen en advies Samen Cultuurmaken →

Regeling Erfgoed Maken open
Kom naar online Spreekuur Plus

Wil jij met je organisatie, leerlingen, vrijwilligers of beoefenaars een ontwikkelstap zetten en een erfgoedproject uitvoeren waarmee je bepaalde effecten bereikt? Dan is de subsidieregeling Erfgoed Maken iets voor jou. Op 14 april a.s. organiseren we om 15.00 uur een online Spreekuur Plus. Hier kom je alles te weten over de regeling, geven we tips voor een goede aanvraag en doe je inspiratie op. Zien we je dan?

Aanmelden online spreekuur →

MeeMaken – Meedoen: hoe doe je dat?
Ervaringen en praktische tips van 31 MeeMaakPodia

Als MeeMaakPodium geef je ruimte aan je omgeving om projecten te realiseren op jouw podium. Want het ultieme meemaken is dat je niet samen bedenkt, maar dat de community ruimte voelt en krijgt om zelf te programmeren.  

Je kunt die werkwijze stapsgewijs doorvoeren: eerst nieuwe groepen bereiken, ze leren kennen, ook van hén leren wat zij willen en hoe, en hen dan begeleiden in het zelf programmeren – van regie tot uitvoering.

Lees de ervaringen en tips van de MeeMaakPodia

Uitnodiging conferentie Cultuureducatie met Kwaliteit
Op weg naar 10: we klimmen door

Zet jij je als culturele instelling, school, beleidsmaker of op een andere manier in voor cultuureducatie? Wij nodigen je met veel plezier uit voor de online conferentie van Cultuureducatie met Kwaliteit op woensdag 20 april 2022. We zijn al negen jaar samen onderweg. Daarom trekken we dit jaar onze symbolische bergschoenen aan en gaan met elkaar op pad: op weg naar 10!  Nieuwsgierig geworden? Bekijk het programma en meld je aan. We kijken uit naar je komst! 

Meld je aan →

Energieke mbo-inspiratiemiddag
Cultuureducatie op het mbo? Bekijk onze starterskit!

De mbo-inspiratiemiddag barstte van de energie. Met dank aan Fonds21, LKCA, CJP, alle sprekers en ruim 180 deelnemers! Wil je aan de slag met cultuureducatie op het mbo? Bekijk dan onze starterskit. Daar kun je ook een deel van het programma terugkijken en de volledige wrap-up van Atta de Tolk lezen.

Nieuwe subsidie voor talentontwikkeling
Voor cultuurmakers buiten de gebaande paden

Zetten jullie je in voor talenten in een informele scene of subcultuur, die gewend zijn zichzelf en elkaar dingen te leren? En hebben jullie plannen voor een groepsproject waardoor zij verder kunnen komen? Op 19 april verwachten we onze nieuwe subsidieregeling Talentontwikkeling te openen. Op ons online magazine zie je vast wat de Curaçaose theaterschool Drazans doet voor jong theatertalent. Bruggen bouwen doe je niet alleen.

Heb je al vragen over de regeling, neem dan contact op met onze programma-adviseurs Annemije of Eylem.

Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Website
Fonds voor Cultuurparticipatie 
Daalseplein 101 | 3511 SX Utrecht | Postbus 465, 3500 AL Utrecht
T 030 - 233 60 30 | E info@cultuurparticipatie.nl
Doorsturen / Afmelden nieuwsbrief


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fonds voor Cultuurparticipatie · Kromme Nieuwegracht 70 · Utrecht, UT 3512 HL · Netherlands