View this email in your browserNIEUWSBRIEF

Plannen voor de toekomst

Vanaf zaterdag 26 juni maken de nieuwe versoepelingen het mogelijk om weer meer èn samen cultuur te beleven. Wat ga jij als eerste doen? Laat je inspireren door de projecten die genomineerd zijn voor de Gouden C. Deze vonden ondanks de maatregelen afgelopen jaar op creatieve wijze doorgang. Zelf ideeën voor een project? Bekijk via deze nieuwsbrief de infographic over de aankomende regelingen. 


Alle aanvragen Samen Cultuurmaken beoordeeld 

Niet voldoende budget voor alle positief beoordeelde aanvragen  


De eerste ronde Samen Cultuurmaken bleek een groot succes. We hebben heel veel mooie aanvragen binnengekregen. Meer dan verwacht. De kwaliteit van de aanvragen was vaak hoog. Ondanks extra budget hebben we niet alle positief beoordeelde aanvragen kunnen honoreren. Maar dit was nog maar de eerste ronde van deze beleidsperiode. Er volgen nog drie rondes in 2022, 2023 en 2024. 
Lees verder →

Nominaties Gouden C 2020 bekend

Veerkracht en creatief vermogen


Jaarlijks zetten we met de Gouden C projecten in de schijnwerpers die je ‘mee moet maken’. Maar corona had het afgelopen jaar grote invloed op het al dan niet kunnen uitvoeren van plannen Daarom kijken we dit keer naar ‘projecten die zochten naar mogelijkheden’ in deze moeilijke tijd. Bijzondere projecten met veerkracht en creatief zijn omgegaan met volkomen nieuwe situatie.
Bekijk de nominaties →

Blik vooruit – nieuwe regelingen  

Welke subsidiemogelijkheden komen er allemaal aan? 


We zijn momenteel druk bezig met het schrijven van een aantal nieuwe regelingen. Wat kan je verwachten? Er komen nieuwe regelingen aan voor Educatie, Participatie, Talentontwikkeling, Erfgoed en Internationale Samenwerking. Genoeg om naar uit te kijken dus. Meer weten over de subsidiemogelijkheden vanaf eind dit jaar? 
Bekijk de infographic →

Cultuureducatie in het Caribische deel van het Koninkrijk 

Sint Eustatius over kansengelijkheid en empowerment 


Vanaf dit jaar is ons programma Cultuureducatie met Kwaliteit ook actief in Caribisch Nederland. Op elk van de BES-eilanden krijgt één instelling subsidie om bestaande samenwerkingen en culturele instellingen te verbinden met de scholen. Maar wat maakt cultuureducatie hier uniek? Directeur Rosabel Blake vertelt over hoe Stichting Gateway to Success CmK op Sint Eustatius aanpakt. 
Lees verder →

Duurzaam cultuuraanbod voor ouderen creëren?

Tips en inzichten


Hoe creëer je een kwalitatief en duurzaam cultuuraanbod voor ouderen in je gemeente? Een stevige samenwerking tussen cultureel en sociaal domein is één van de voorwaarden om cultuurparticipatie door ouderen succesvol op de kaart te zetten. De infographic met de opbrengsten na 5 jaar Age Friendly Cultural Cities geven je tips en inzichten.
Bekijk de infographic →

Archeologie en Poëzie

Doe je mee?


De Laaglandse Archeologie-poëzieprijs bekroont het beste Nederlandstalige gedicht over archeologie en cultureel erfgoed. Inzenden kan tot 1 juli. Een mooi initiatief dat meer mensen enthousiast maakt voor poëzie én archeologie. Ben of ken jij ook een project waarbij mensen actief bezig zijn met archeologie? Check de subsidiemogelijkheden. Aanvragen kan tot en met 26 november.

Meer informatie →

De spelers van Theaterwerkplaats Tiuri

Projectportret

Samen met een choreograaf en professionele dansers en muzikanten maken de spelers van Tiuri de voorstelling No Bodies. Igor Memic vertelt over zijn ervaring als speler bij de voorstelling. Artistiek directeur Bas Roijen en choreograaf Jordy Dik vertellen over de voorstelling en het belang van de nadruk op de lijfelijkheid van de spelers. 

Lees verder →
Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Website
Fonds voor Cultuurparticipatie 
Daalseplein 101 | 3511 SX Utrecht | Postbus 465, 3500 AL Utrecht
T 030 - 233 60 30 | E info@cultuurparticipatie.nl
Doorsturen / Afmelden nieuwsbrief


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fonds voor Cultuurparticipatie · Kromme Nieuwegracht 70 · Utrecht, UT 3512 HL · Netherlands