View this email in your browserNIEUWSBRIEF

Nieuwe fase, nieuwe regelingen

We zijn helemaal ‘open’, eindelijk!  Instellingen, cultuurmakers, professionals kunnen weer met datgene bezig zijn waarvan ze houden: kunst, cultuur en erfgoed in volle breedte. Met onze gloednieuwe subsidieregelingen hopen we weer veel mogelijk te maken. Fijn dat we weer met positieve energie actief kunnen zijn met cultuur. We hebben er naar uitgekeken!

Subsidie aanvragen kan weer volop 
Nieuwe regelingen open! 

Zit jij vol met ideeën? Neem dan snel een kijkje op onze website. Er zijn deze maand vier nieuwe regelingen open gegaan die een boost aan jouw project kunnen geven: 

Er voor ieder wat wils. Van kleine tot grote projecten en voor amateurs, zzp’ers en organisaties. In maart verwachten we ook de nieuwe subsidieregelingen Samen Cultuurmaken en Erfgoed Maken te openen. 

Lees meer →

Wijzigingen subsidieregeling Samen Cultuurmaken 
Aanvraagmogelijkheden en kansen verbeteren

Cultuur voor iedereen toegankelijk maken; dat doen organisaties in het cultureel en sociaal domein samen in de subsidieregeling Samen Cultuurmaken. We zijn bijna zover met de nieuwe regeling en verwachten deze in maart te openen. Maar zo’n regeling wás er toch al? Klopt, maar we hebben, op basis van opgedane ervaringen, enkele wijzigingen aangebracht. We willen zo de mogelijkheden en kansen voor een aanvraag verbeteren en verspreiden. 

Lees meer →

Erfgoed maken doe je samen 
Nieuwe brede subsidieregeling

In maart verwachten we de nieuwe subsidieregeling Erfgoed Maken te openen. Hiermee stimuleren we erfgoedparticipatie- en -educatieprojecten met een positief effect op de deelnemers, de leerlingen en de eigen organisatie. Het project Shared History of the World is een mooi voorbeeldproject. Jongeren onderzochten hun afkomst en maakten nieuw erfgoedmateriaal voor volgende generaties. Heb je een plan voor erfgoed? Contact gerust vast één van de adviseurs.

Meer over Erfgoed Maken en contact met adviseurs →

Door de lens de wereld leren kennen
Wat doet cultuureducatie met vmbo-leerlingen?

Ter gelegenheid van onze subsidieregelingen voor cultuureducatie in het vmbo, vso & pro en voor cultuureducatie in het mbo maakten we een publicatie met verhalen uit de bijna 200 mooie projecten die we tussen 2013 en 2020 ondersteunden. Zoals filmeducatieproject Cultuurreporters. 
Lees het verhaal →

MBO Inspiratiemiddag: de kracht van cultuureducatie
Dit wil je niet missen

Wat goed om te zien dat de aanmeldingen binnenstromen voor de MBO Inspiratiemiddag. Kom je ook? Aanmelden kan nog steeds! Bekijk het programma en meld je aan. De talkshow met studenten, docenten en professionals uit het mbo en de cultuursector wordt begeleid door moderator Karim Amghar. Daarna is er ruime keuze van inspirerende dates en workshops. Kortom: dit wil je niet missen! We kijken uit naar je komst.  

Meld je aan →

Marie-Anne danst vurig flamenco

Marie-Anne danst vurig flamenco

Onze collega Marie-Anne Eij ontdekte op 30-jarige leeftijd de flamenco-scene in Utrecht. Ze begon zelf met de uitdagende dans en dat leverde haar veel meer op dan een hobby. 

Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
YouTube
Website
Fonds voor Cultuurparticipatie 
Daalseplein 101 | 3511 SX Utrecht | Postbus 465, 3500 AL Utrecht
T 030 - 233 60 30 | E info@cultuurparticipatie.nl
Doorsturen / Afmelden nieuwsbrief


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fonds voor Cultuurparticipatie · Kromme Nieuwegracht 70 · Utrecht, UT 3512 HL · Netherlands