Ook zulke nieuwsbrieven ontvangen? Inschrijven kan hier.
Per Saldo
Beste <<Voornaam>> <<Tussenvoegsel>> <<Achternaam>>,

In deze nieuwsbrief brengen wij jou op de hoogte van de actualiteiten en ontwikkelingen rond het pgb. Wil je je gegevens wijzigen of afmelden? Kijk onderaan deze nieuwsbrief.

Vergelijker verkiezingsprogramma's 2021

17 maart mogen we weer stemmen. Wil je weten wat partijen in hun verkiezingsprogramma zeggen over het pgb en andere belangrijke punten voor jou? Bekijk dan onze vergelijker verkiezingsprogramma’s 2021.

Ga naar vergelijker verkiezingsprogramma’s 2021 

Uitkomsten meldactie Zvw

Het laatste anderhalf jaar krijgen we steeds vaker signalen over het Zvw-pgb. We hebben je eind vorig jaar gevraagd je ervaringen met het Zvw-pgb met ons te delen. De uitkomsten en het rapport erover lees je in ons bericht.
Lees verder

Wanneer kunnen jouw zorgverleners een vaccinatie krijgen?

Vanaf deze maand kunnen jouw zorgverleners een vaccinatie krijgen.  Heb je een pgb uit de Wlz of Wmo? Dan krijg je deze maand bericht over de uitnodiging voor vaccinatie voor jouw zorgverleners.  Heb je een pgb uit de Zorgverzekeringswet (Zvw)? Dan krijg je bericht van je zorgverzekeraar. Wanneer is nog onduidelijk.
Lees verder

Antwoord van minister op vragen over vaccinatie in ouder- en wooninitiatieven

Na overleg van ons met Carla Dik-Faber (ChristenUnie) zijn in februari 8 vragen opgesteld voor minister Hugo de Jonge. De antwoorden op deze vragen lees je in ons nieuwsbericht.

Naar nieuwsbericht

Deel je ervaring met hulpmiddelen

Hoe gaat het met het aanvragen, verstrekken en het onderhoud van hulpmiddelen? Wat gaat goed en wat kan beter? Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de VNG laten hier onderzoek naar doen. Ze willen weten wat goed gaat en wat beter kan. Ieder(in) en wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk ervaringen daarin meegenomen worden. Het anoniem delen van jouw ervaring kan helpen om hier zo een goed mogelijk beeld van te krijgen.
Meer informatie of ervaring delen

Landelijke Dag Wonen, aanmelden kan nu

Al is het coronatijd onze landelijke dag wonen gaat gewoon door. Online, dat wel, op zaterdag 17 april 2021 van 10.00 tot 12.30 uur. Met als thema van deze dag: ‘De kunst van het gewone leven in jouw initiatief’. Natuurlijk is het jammer dat we elkaar niet in het echt kunnen ontmoeten. Toch denken we dat door ons programma het persoonlijke onderlinge contact er wel degelijk kan zijn. Naast het plenaire gedeelte kun je met elkaar praten in themacafés. Meld je zo snel mogelijk aan. 
Aanmelden

Zorgbonus aanvragen kan nog tot en met 12 april 2021

Heb je een arbeidsovereenkomst of een overeenkomst van opdracht met je zorgverlener(s)? En heb je een pgb van de gemeente of uit de wet langdurige zorg? Dan heb je een brief van de SVB ontvangen waarin staat hoe je de zorgbonus voor jouw zorgverleners kunt aanvragen. Doe dit op tijd want je kunt deze bonus tot en met 12 april 2021 aanvragen.

Lees verder 

Cursussen

Ben je (aanstaand) budgethouder, zorgverlener, cliëntondersteuner, bewindvoerder, mentor, mantelzorgmakelaar of betrokken bij een ouder-/wooninitiatief? Onze cursussen helpen je om alles rond het persoonsgebonden budget (pgb) te begrijpen en het in de praktijk toe te passen.

~ Advertentie ~
Mindset Wonen in Nijmegen-Lent zoekt bewoner!

Mindset Wonen is een uniek bewonersinitiatief voor jongvolwassenen met een lichamelijke beperking. Mindset Wonen staat voor zelfstandig wonen in een eigen appartement, ruimte voor ontmoeting en samen regie over de zorg! Bewoners regelen de zorg zoveel mogelijk zelf, zo houd je regie over je eigen leven.

Wij zijn op zoek naar een nieuwe bewoner voor een vrijgekomen appartement.

De oplevering zal zijn in augustus 2021. Meld je dus gauw aan, ook op de wachtlijst hebben wij plek!

Voor meer informatie kijk op onze website www.mindsetwonen.nl of neem contact op via ons e-mailadres mindsetwonen@gmail.com

                                                                      ~Advertentie~
Woonplekken vrij bij het Jagerhuis in Ede en Veenendaal

In het landelijke buitengebied van Ede is een vrijstaand woonhuis voor 7 bewoners met een matig verstandelijke beperking, al dan niet in combinatie met autisme. Er is hier een woonplek vrij voor een jongvolwassen (VG 4 of VG 5)
In Veenendaal is op de Munnikenschans een ruim appartement vrij voor een (jong)volwassen bewoner met een licht verstandelijke beperking en/of autisme (VG 3,4 of 5, GGZ 1, GGZ 2)
 
Bij het Jagerhuis bieden wij zorg op maat binnen een warme en professionele setting.
 
Voor meer informatie:
Tel.: 0318-517285
Mail: info@hetjagerhuis.nl of denisehuisintveld@hetjagerhuis.nl
Website: www.hetjagerhuis.nl
Deel onze nieuwsbrief:
Volg ons op sociale media:
Facebook
Twitter