Copy
Hivern 2022

#WeWereThereToo

Dia de la Dona i la Nena a la Ciència 2022

 

L'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) llança la campanya per xarxes socials "We Were There Too" amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. La iniciativa, liderada per la Unitat de Comunicació Divulgació i el Comitè de Diversitat de l'IBE, té com a objectiu denunciar la infrarepresentació de la dona a l'imaginari de l'evolució humana. 

També entre l'#11F i el #8M (Dia Internacional de la Dona) les investigadores de l'IBE visitaran centres escolars per compartir-hi la seva experiència personal com a científiques i la seva recerca actual.

El catàleg complet de seqüències d’ADN de la Terra, més a prop de ser una realitat

El projecte The Earth BioGenome Project (EBP), amb què es pretén obtenir la seqüència del genoma de les plantes, animals, fongs i formes de vida microbiana de la Terra, té per objectiu seqüenciar aquest any 3.000 genomes.

El projecte amb participació de l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE), té el suport d’equips interdisciplinaris de tot el món, i inclou una iniciativa catalana impulsada per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN). Més informació.

L'ADN de la rata gegant de Tenerife revela la seva història evolutiva

L'extinta Canariomys bravoi va evolucionar ràpidament fins a assolir un pes 14 vegades superior al dels seus ancestres. La recerca s'ha basat en l'anàlisi de l'ADN de 12 exemplars fòssils. Més informació.

Una nova guia de rèptils d'Oman


La nova guia d'accés obert ampliarà el coneixement sobre els rèptils del territori omaní i permetrà a les administracions desenvolupar accions concretes per a la seva conservació. Més informació.
Més Notícies

Aprèn amb l'IBE


Coneix el projecte BioBanc

L'IBE (CSIC-UPF) participa al #BioBanc de la Fundació Barcelona Zoo per la conservació, el banc de teixits i de cèl·lules animals del sud d’Europa. 

El projecte BioBanc persegueix facilitar l'ús responsable i sostenible de mostres biològiques per contribuir a la investigació i la conservació de la biodiversitat, especialment d'espècies en perill d'extinció. Més informació. 
 
#WeChangeSkin

Cinc reconeguts equips d’arquitectura competiran per construir l'edifici de l'IBE al Mercat del Peix

 

Cinc equips d’arquitectura han estat seleccionats com a finalistes per a la 2a fase entre les 41 candidatures internacionals presentades al concurs

A l'IBE us volem fer partícips del nostre nou projecte d'edificació a l'antic Mercat del Peix.
Allà es crearà un nou complex de recerca i innovació, amb tres edificis principals centrats en la biomedicina (BIST), la biodiversitat (IBE) i el benestar planetari (UPF).

Sota el paraigües #WeChangeSkin, us informarem sobre el progrés del projecte de nou edifici per a la comunitat IBE. 
Més informació.
Volem destacar...
 
Aquest mes la biologia evolutiva té molt a recordar:

11 de febrer
Es celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència amb moltes activitats arreu del territori. A l'IBE, enguany ens hi hem sumat amb la campanya #WeWereThereToo. Pots recuperar les nostres campanyes d'anys enrere aquí. 

12 de febrer
Es celebra l'aniversari de Charles Darwin (Shrewsbury, 12 de febrer de 1809), naturalista que va revolucionar el món de la biologia. 
#DarwinDay

 
IBE Agenda
Reviu l'esdeveniment EvoKE BCN 2021
Pensar l'evolució avui

 
Gaudeix de les activitats que es van celebrar als espais del CCCB dins la programació del Barcelona Evolution Day i en el marc de la trobada internacional EvoKE BCN 21, Evolution everywhere, que ha rebut l'impuls de l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) entre d'altres.

El microbioma urbà - Elizabeth Hénaffi i Núria Conde 
Compartint notes - Leslea Hlusko, Carola Ortiz i Toni Pou 
Aprendre de les papallones - Gerard Talavera 
Dibujar historias, explicar la evolución 
 

Maternity in Science

15 febrer, 12:30h; sessió virtual, en anglès
Amb la participació de l'IBE


L'IBE participa a la taula rodona online organitzada pel PRBB i l'IDIBAPS sobre maternitat i ciència
El debat serà moderat per Isabel Torres, fundadora de l’associació sense ànim de lucre “Mothers in science”, i hi participaran Gemma Moncunill (ISGlobal), Giuliana Magri (IMIM), Joaquim Raduà (IDIBAPS), Itziar Salaverria (IDIBAPS) i José Luis Maestro, investigador principal del grup de Senyals nutricionals en insectes de l'IBE.

Agenda Completa
La Pregunta de la temporada

Endevines quin és l'avantpassat de la balena?

Michelle Leger @freejakoba, investigadora de l'IBE experta en l'emergència de la multicel·lularitat, ens ho explica durant l'activitat [R]evoluciona la vida als oceans SS21que es va celebrar en el marc de la Setmana de la Ciència 2021.  

Més informació i link als materials per a fer l'activitat a l'escola o a casa aquí.
Tens preguntes sobre Biologia Evolutiva? Fes-les aquí
L'IBE es mou
Coneix a les #Sheroes de la biologia evolutiva.
Documental: L'increïble viatge de la Vanessa cardui 
Enllaços d'interès
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Flickr
Website
Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF)
Dr. Aiguader, 88, 08003 Barcelona
Passeig Marítim de la Barceloneta, 39 - 47, 08003 Barcelona
http://ibe.upf-csic.es | +34 932 309 645 | comunicacio@ibe.upf-csic.es  






This email was sent to <<Correu electrònic / Correo electrónico / Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) · Passeig Maritim De La Barceloneta 37-49 · BARCELONA, Cataluna 08003 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp