Copy

Nieuwsbrief  augustus 2022

Beste lezers!
 
Hoewel de laatste nieuwsbrief al van enige tijd geleden is, gaat de ontwikkeling van Code Oranje in een gestaag tempo door. Nieuwe leden blijven zich aanmelden (van harte welkom!!) en maar liefst 30 (dertig!) leden van Code Oranje hebben sinds de verkiezingen van maart zitting in de gemeenteraden en colleges van circa 25 gemeenten in Nederland! Van die 30 is een handvol afkomstig van ons jongerennetwerk: de Jonge Co-Democraten. Kortom, het Code Oranje geluid verspreidt zich door de Nederlandse lokale democratie, van Den Helder tot Helmond en van Vlissingen tot Almelo. En dat is hard nodig: op steeds meer fronten piept en kraakt het in onze democratie. De co-democratie van Code Oranje heeft daarop een fundamenteel antwoord. De genoemde 30 Code Oranje volksvertegenwoordigers, allen actief binnen lokale partijen, laten in de praktijk zien dat het anders kan!
 
Nu de formatieperiode in de meeste gemeenten achter de rug is, dienen zich de volgende verkiezingen aan: die van Provinciale Staten. Vier jaar geleden deed Code Oranje in vier provincies mee. In de provincies Noord-Holland en Gelderland werd op een haar na een zetel bereikt. Nu staat Code Oranje in alle provincies steviger in de schoenen. We zien dat in minimaal vijf, maar misschien wel acht of zelfs negen provincies kerngroepen gevormd worden om de regie voor hun provincie op te pakken. Uiteraard wordt dit landelijk gefaciliteerd, met een pagina op de Code Oranje website, met berichten op de landelijke Code Oranje sociale media, maar uiteraard ook door onderlinge uitwisseling en coördinatie. Maar de nadruk ligt uiteraard op het initiatief van onderop. Lokale partijen, raadsleden en wethouders vinden elkaar en bouwen samen aan een provinciale lijst, een provinciale campagne en programma. Dus als je mee wilt doen, schroom dan niet om contact op te nemen via info@wijzijncodeoranje.nl . We brengen je dan in contact met de contactpersoon in jouw provincie. Hierdoor wordt het broodnodige geluid van transparante co-democratie in onze vastlopende democratie steeds verder verspreid.
 
Op de website vindt u deze en vorige nieuwsbrieven terug op de pagina ‘organisatie informatie’. Verspreid u deze website en nieuwsbrief gerust onder vrienden, kennissen en collega lokale raadsleden!
 
Succes en hartelijke groeten!
 
Bert Blase
Voorzitter

Trots op de boer én aandacht voor onze natuur!

De regering scheert de boeren over één kam.

Net als bij het drama van de toeslagen affaire wordt hier ook alles over gelaten aan het algoritme.  Er zijn te veel lokale variabelen om dit met hetzelfde landelijk beleid aan te pakken. Duidelijk is dat het stikstofplaatje van het kabinet een politiek compromis is. Het kaartje is niet in samenhang gemaakt met de rest van de stikstofmaatregelen, laat staan in samenspraak met onze maatschappij.

Kortom: pas op de plaats en eerst de echte dialoog! Samen met sectoren, samen met provincies, waterschappen en alle betrokkenen haalbare plannen maken.
 
Wij zijn Code Oranje. Niet over de boeren maar samen met de boeren.

Wat kunnen mensen doen die meer willen weten of zich willen aansluiten?

Wilt u uitgedaagd worden en meedoen in het Code Oranje netwerk van lokale partijen? U krijgt van ons steun bij het opzetten en uitbouwen van uw lokale initiatief of lokale partij. De mensen zijn aan het woord, de volksvertegenwoordigers zijn er voor ons. Kleur Nederland Oranje. Stuur een mail naar info@wijzijncodeoranje.nl
Twitter
Facebook
Instagram
Website
View this email in your browser
Copyright © 2022 Wij zijn Code Oranje, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp