Copy
Ik hoop dat u een fijne meivakantie en Pinksteren heeft gehad. Deze maand ontvangt u een korte nieuwsbrief met veel informatie over de Kinderboekenweek.

Gratis digibordles onderbouw voor de
Kinderboekenweek
nu online!

Is uw school al bezig met de voorbereiding voor de Kinderboekenweek? Sommige scholen beginnen direct na de zomervakantie al met een project rond de Kinderboekenweek. Zo kunnen ze gedurende een paar weken extra aandacht besteden aan lezen, verhalen vertellen, creatief schrijven en tekenen.

Om u hierbij te helpen heb ik afgelopen maanden gewerkt aan een gratis digibordles voor de onderbouw. Bij de les hoort een werkboekje, waarin kinderen een stamboom invullen, een tekening maken van hun opa en oma, de woorden opa en oma stempelen, een kleurplaat kleuren en een diploma bedenken voor hun opa of oma. En elke dag is er natuurlijk een leuk verhaal uit Appie en opa. De les is nu gratis te downloaden!

Download de digibordles (pdf).

 

Inspiratie-bijeenkomst Kinderboekenweek

Diverse bibliotheken organiseren inspiratiebijeenkomsten voorafgaand aan de Kinderboekenweek. Daarin geef ik informatie over het thema, over geschikte kinderboeken en ik geef tips om met het thema te werken.

Agenda
8 september Schoonhoven
13 september Oosterhout
14 september Amsterdam
21 september Almelo

Zelf een lezing of schoolbezoek boeken kan via Stichting Schrijvers School Samenleving.


Schrijfopdracht
Kinderboekenweek

Voor groep 4 t/m 8 zal er een schrijfopdracht komen, waarmee leerkrachten hun leerlingen geïnspireerd aan de slag laten gaan. Zo kan de Kinderboekenweek gebruikt worden voor leesbevordering én schrijfplezier. In deze les komen schrijftips bij diverse leesboeken van verschillende auteurs. Houd daarvoor deze nieuwsbrief in de gaten.


Tips en inspiratie

Lesideeën. Aan de slag met technologie in de klas - www.lucht.school


Tussen kunst en kids lessen | Originele beeldende opdrachten en tips voor docenten in het basisonderwijs.


Leesmonitor - Het Magazine. Digitaal lezen, anders lezen? Stichting Lezen


Woutertje Pieterse Prijs voor Edward van de Vendel en Martijn van der Linden


De beste 'recepten' voor een geweldige schoolwebsite...