Kunt u de email niet goed lezen? Open hem dan in uw browser.
Voedingspiramide
Elke dag een eitje! 

Lekker, goed voor je gewicht, hart en bloedvaten en bomvol gezondheid!


Elke dag een ei
, dat kan toch niet gezond zijn. Dat eigeel staan bol van de cholesterol dus niet gezond voor je hart en bloedvaten.
 
Niet waar gelukkig!
In de eidooier zit inderdaad cholesterol. Maar cholesterol maken we ook in ons lichaam aan. Als cholesterol uit het ei wordt opgenomen en in ons bloed komt merkt het lichaam dit en gaat het zelf minder cholesterol aanmaken. Het eten van eieren heeft dus helemaal geen invloed op het cholesterolgehalte van ons bloed.
 
Ei daar zit wat in!
Een ei zit barstensvol vitamines zoals A, D, E en B12, mineralen zoals ijzer en selenium en er zit ook luteïne in dat goed is voor het netvlies van je ogen.
Daarnaast zitten in het ei  onverzadigde vetten en lecithine die goed zijn voor je cholesterol. Eieren zijn dus van nature cholesterolverlagend.
 
Slank met ei
1 ei levert je maar 80 calorieën en je zit er ook nog eens goed vol van ook. Dat komt doordat er naast vetten ook eiwitten in het ei zitten. Onderzoekers vonden dat mensen die een ei bij de maaltijd aten hierna minder trek hadden en later op de dag minder calorieën aten.
 
Elke dag een ei
We hebben altijd gehoord dat we voor onze gezondheid maximaal 2-3 eieren per week mochten eten. Eindelijk kunnen we nu zeggen, elke dag een ei: geen probleem, geniet ervan
 
Bio: beste ei voor mens en dier
Er zijn in de supermarkt een oneindige sortering eieren te koop, welke kun je nou het beste kiezen? Een buitenei, scharrelei, granenei, maïsei, vrijeuitloopei? Kies voor biologisch, dan heeft de kip de meeste ruimte gehad, buiten mogen lopen en biologisch voer gekregen. Op het ei staat een code, het cijfer waarmee deze code begint geeft aan wat voor soort ei het is. Een biologisch ei heeft het cijfer 0.
 
 
 


U ontvangt deze email, omdat u zich heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief van voedingspiramide.nl

Schrijf <<Emailadres>> uit van deze lijst | Stuur naar een vriend | Bewerk je profiel

Ons adres is:
Voedingspiramide
Groot Hertoginnelaan 228
Den Haag, Z-Holland 2517EX
Netherlands

Add us to your address book


Copyright (C) 2012 Voedingspiramide All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp