Kunt u de email niet goed lezen? Open hem dan in uw browser.
Voedingspiramide

Herfst, herfst, wat heb je te koop?
Negen van de tien mensen willen graag groenten en fruit van het seizoen en uit de regio kiezen. Ze vinden het beter voor het milieu en het is goedkoper. Omdat veel mensen niet weten wat een duurzame keus is heeft milieucentraal een groenten en fruitkalender ontwikkeld. Hierin kun je zien waar je groente vandaan komt, wat de teeltmethode is en hoe hij vervoerd wordt. Je kunt per maand maar ook op groentesoort zoeken en zien welk energielabel aan je keus wordt toegekend.
http://groentefruit.milieucentraal.nl/Groente-en-Fruit-Kalender/groente-en-fruit-kalender/zoeken/formulier
Om je alvast op weg te helpen geven we je in deze nieuwsbrief een superlekker herfst stoofpotje, met energielabel A groenten! 

Herfst, winter, lente en zomer in Voedingspiramide
Wil ook jij graag eten volgens de seizoenen, in het boek voedingspiramide vindt je voor elk seizoen een weekmenu met recepten. hierin is zoveel mogelijk rekening gehouden met groenten en fruitsoorten van het seizoen. Een voorbeeld van een dagmenu van de herfst vind je op de site http://www.voedingspiramide.nl/dagmenu

Witte bonen stoofpotje
bijgerecht, 4 personen
Dit gerecht met Energielabel A groenten is echt een gerecht uit de slow-food keuken, heb jij wat meer haast gebruik dan in plaats van de gedroogde witte bonen bonen uit pot of blik. Serveer er voor een hoodfmaaltijd volkorenbrood bij en leg er een gebakken eitje op!

100 g grote witte gedroogde bonen
2 grote winterpenen
1 kleine knolselderij
i grote ui
3 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 groente bouillonblokje
2 takjes rozemarijn
1 blikje tomatenblokjes
1 dl rode wijn

Week de bonen minimaal 8 uur in koud water. Kook de bonen daarna in ruim water volgens de gbruiksaanwijzing gaar. Maak de groenten schoon. Snij de wortel in plakjes, de knolselderij in blokjes en de ui in ringen. Verhit de olijfolie en bak de groenten al omscheppend. Pel de knoflook en hak hem fijn, schep hem door de groenten in de pan. Schenk er 1 dl water bij, verkruimel het bouillonblokje erboven en leg de rozemarijn in de pan. Schep de gekookte bonen erdoor en kook de groenten gaar. Doe de tomatenblokjes erbij en schenk de wijn erin. Verhit het geheel onafgedekt nog ca 5 minuten op hoog vuur. Breng het gerecht indien nodig op smaak met zout en peper.

Veel eetplezier en hartelijk dank voor je interesse in de Voedingspiramide, http://www.voedingspiramide.nl/  

U ontvangt deze email, omdat u zich heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief van voedingspiramide.nl

Schrijf <<Emailadres>> uit van deze lijst | Stuur naar een vriend | Bewerk je profiel

Ons adres is:
Voedingspiramide
Groot Hertoginnelaan 228
Den Haag, Z-Holland 2517EX
Netherlands

Add us to your address book


Copyright (C) 2010 Voedingspiramide All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp