Kunt u de email niet goed lezen? Open hem dan in uw browser.
Voedingspiramide
Eten voor je vaten 
Met voedingsmix 90% minder aderverkalking!

Uit onderzoek van TNO blijkt dat bepaalde onderdelen van voeding samen een goede invloed hebben op de gezondheid en effectief zijn om hart en vaatziekten te voorkomen. Het gaat om visolie, resveratrol, lycopeen, cathechine en vitamine C en E.  Deze voedingsmix is volgens TNO momenteel nog niet commercieel verkrijgbaar. Maar dat hoeft toch ook niet, je kunt het namelijk allemaal gewoon vinden in je eten!
http://www.tno.nl/content.cfm?context=overtno&content=persbericht&laag1=37&item_id=201103300016

Waar zit het in?
De genoemde stoffen zitten van nature al in de voeding, zo zit visolie in vette vis zoals in haring, zalm en makreel en is cathechine de gezondheids bevorderende stof in groene thee. Deze stof heeft een antioxidant werking en kan je lichaam  tegen bepaalde schadelijke stoffen, vrije radicalen, beschermen.
Druiven Blauw [500 gram]
Resveratrol komt voor in verschillende planten maar vooral in de schil van blauwe druiven, een rijke bron van resveratrol is rode wijn! 
Lycopeen kennen we uit tomaten, als ze verhit zijn geweest; zoals in tomatensaus,  is de lycopeen beter op te nemen. Vitamine E zit in olie en vetten van plantaardige afkomst, denk aan olijfolie, zaden en noten. En vitamine C zit natuurlijk in groenten, fruit en aardappel.
Hoezo het is nog niet te koop, zeker wel met gevarieerd en gezond eten krijg je het allemaal binnen en is het nog lekker ook, probeer het volgende recept maar eens!

 
Egyptische Vis schotel 
Dit gerecht zit boordevol lycopeen, visolie, en vitamine E. Eet er bij voor de vitamine C gestoomde broccoli bij en een drink het met een lekker glas rode wijn voor de resveratrol. Neem na de maaltijd een kopje groene (Japanse) thee voor de cathechines.

Voor 4 personen
2 el olijfolie
1 teen knoflook
1 blikje tomatenblokjes op sap
600 g verse makreelfilets
2 el citroensap
1 grote ui, in ringen
2 el rozijnen
2 el pijnboompitten
2 takjes peterselie, fijngeknipt
 
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 1 el olie in een pan, pers de knoflook erboven uit en bak dit enkele seconden. Doe de tomatenblokjes met het sap erbij en laat dit zonder deksel op laag vuur in ca. 20 minuten indikken. Vet intussen een lage ovenschaal in met olie. Leg de visfilets met de velkant naar beneden naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Besprenkel ze het citroensap, strooi er zout en peper over. Bak de vis 15 minuten in de oven net gaar. Verhit intussen de laatste el. olijfolie in een koekenpan en bak de uiringen ca. 10 minuten. Roer de rozijnen en pijnboompitten erdoor. Haal de vis uit de oven, schenk de tomatensaus erover, leg de uiringen met de rozijnen en pijnboompitten erop en garneer met de peterselie. Lekker met broccoli.

Meer lekkere en natuurlijk gezonde recepten zijn te vinden in het boek Voedingspiramide: http://www.voedingspiramide.nl/

U ontvangt deze email, omdat u zich heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief van voedingspiramide.nl

Schrijf <<Emailadres>> uit van deze lijst | Stuur naar een vriend | Bewerk je profiel

Ons adres is:
Voedingspiramide
Groot Hertoginnelaan 228
Den Haag, Z-Holland 2517EX
Netherlands

Add us to your address book


Copyright (C) 2011 Voedingspiramide All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp