Kunt u de email niet goed lezen? Open hem dan in uw browser.
Voedingspiramide
Slikken van extra vitamines onzin!?
Volgens de consumentenbond is het slikken van extra vitamines en mineralen niet nodig, we krijgen voldoende binnen via onze voeding, hoe zit dat echt?
 
Tekort met Schijf van Vijf
Wie gezond en gevarieerd eet krijgt genoeg vitamines en mineralen binnen, dat is pas echt onzin. Op de site van het Voedingscentrum valt te lezen dat een gezonde basisvoeding niet geheel voorziet in de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid). Zelfs als je precies eet volgens de aanbevolen hoeveelheden. Je krijgt dan te weinig foliumzuur, vitamines A, D en mineralen, ijzer, zink en selenium binnen. Het voedingscentrum heeft namelijk gekozen voor haalbaarheid en niet voor de voorziening van de ADH.
Overigens doen kinderen het nog iets slechter dan volwassenen, zij krijgen ook te weinig vitamine E en koper binnen.

Lekker gezond
Het Voedingscentrum gaat ervan uit dat je deze vitamines en mineralen op een andere manier, met de naast de gezonde basisvoeding geconsumeerde voeding, wel binnenkrijgt.
De gemiddelde Nederlander zal, als hij keurig zijn geadviseerde bruine boterhammetjes, melk, groente, fruit, vis, vlees en margarine heeft opgegeten kiezen voor…..
Juist ja: koekjes, chocolade, broodje knakworst, chips, allen voorzien van een 'ik kies bewust’ logo. Daarmee zou je de ontbrekende vitaminen binnen moeten krijgen. Niet dus!

Even slikken
Voor iedereen die daaraan twijfelt: een vitamine pil kan uitkomst bieden! En wil je echt gezond eten: eet dan volgens een andere voedingsrichtlijn, de Voedingspiramide, niet voor niets de richtlijn van 65 dietisten in Nederland! http://www.voedingspiramide.nl/


Nalezen?
http://www.voedingscentrum.nl/Assets/Uploads/Documents/Voedingscentrum/Professionals/090000%20Richtlijnen%20Voedselkeuze%202009.pdf  blz7/8
 
http://www.consumentenbond.nl/actueel/groepsacties/doe-mee-2011/slik-het-niet-langer-deel-een-bittere-pil-uit

U ontvangt deze email, omdat u zich heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief van voedingspiramide.nl

Schrijf <<Emailadres>> uit van deze lijst | Stuur naar een vriend | Bewerk je profiel

Ons adres is:
Voedingspiramide
Groot Hertoginnelaan 228
Den Haag, Z-Holland 2517EX
Netherlands

Add us to your address book


Copyright (C) 2011 Voedingspiramide All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp