Kunt u de email niet goed lezen? Open hem dan in uw browser.
Voedingspiramide

Liever echt dan nep?
Aardbeienyoghurt smaakt naar aardbei, maar er zit amper een aardbei in. Hoe dat kan? Door het gebruik van hulpstoffen zoals aroma’s, ook wel aangeduid met E nummers.
 
E nummers, we lijken niet zonder te kunnen, bijna alle verpakte levensmiddelen bevatten E nummers. Tegelijkertijd verfoeien we ze, de helft van de Nederlanders maakt zich zorgen over al die toevoegingen in hun eten. Fabrikanten spelen hier handig op in door het gebruik van toevoegingen te beperken. Zo zie je op verpakkingen vaak de kreet: bevat geen kunstmatige kleurstoffen of aroma’s.
 
Verbieden? In de EU moeten voedingsstoffen met bepaalde synthetische kleurstoffen, de zogenaamde azo-kleurstoffen, een waarschuwing op het etiket hebben dat de kleurstof  'de activiteit of oplettendheid van kinderen nadelig kan beïnvloeden'.
In de Verenigde Staten wil men deze kleurstoffen het liefst helemaal verbieden.
Overigens zijn er ook hulpstoffen van natuurlijke afkomst, zoals vitamine C, als hulpstof in voedingsmiddelen heeft het een E nummer: E300!
Meer informatie over door de Europese Unie goedgekeurde hulpstoffen is te vinden op de site food-info, door de universiteit van Wageningen:
http://www.food-info.net/nl/e/e000.htm.

Echt, lekker en gezond:
Wist je dat als je zelf iets maakt je het eenvoudig zonder hulpstoffen kunt maken: om even terug te komen op vruchtenyoghurt:
 Echt: beter kan het niet! 
Sinaasappelyoghurt, ongelofelijk lekker en boordevol fruit en vezels: je raadt het al, schil een sinaasappel, snij hem in blokjes en schep hem door een schaaltje naturel yoghurt. 

Lekker natuurlijk
In het boek: voedingspiramide wordt geadviseerd gebruik te maken van onbewerkte voedingsmiddelen, echt en heel lekker!
www.voedingspiramide.nl
 
 
 
 
 
U ontvangt deze email, omdat u zich heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief van voedingspiramide.nl

Schrijf <<Emailadres>> uit van deze lijst | Stuur naar een vriend | Bewerk je profiel

Ons adres is:
Voedingspiramide
Groot Hertoginnelaan 228
Den Haag, Z-Holland 2517EX
Netherlands

Add us to your address book


Copyright (C) 2011 Voedingspiramide All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp