Copy
Nieuwsbrief december 2014 E-mail niet leesbaar? Klik dan hier

 
Dit is de Samen op reis nieuwsbrief van december. Kijk hier voor een volledig overzicht van het nieuws van het afgelopen jaar. Vanaf nu zal het nieuws rondom Samen op reis ook te volgen zijn en verspreid worden via Twitter. Volg ons via @samenopreisOV.  
 

Samen op reis lanceert verkiezing beste OV-bestek

Op 26 maart 2015 zal een vakkundige jury onder leiding van Marijke van Haaren (voorzitter Stichting Zero Emissie Busvervoer) op het Nationaal Congres Openbaar Vervoer een prijs uitreiken aan de makers van het beste OV-bestek. Doel van de verkiezing is innovatie in het OV te stimuleren door meer bekendheid te geven aan vernieuwende concepten binnen aanbestedingstrajecten.

Lees verder

 

100 bedrijven reizen 38% goedkoper - Low Car Diet

Tijdens het Low Car Diet 2014 hebben bedrijven gemiddeld 38% bespaard op hun mobiliteitskosten, 30% schoner gereisd en medewerkers 16% meer bewogen. Meer dan 100 bedrijven en een recordaantal van 1150 deelnemers, onder wie 100 directeuren, deden hier een maand lang aan mee. Met de mobiliteitskaart ontdekten zij dat de dagelijkse reis van A naar B goedkoper, schoner en gezonder kan.
 
Lees verder
 

Facts & figures op samenopreis.nu

Op de website samenopreis.nu zijn sinds kort facts & figures rondom het openbaar vervoer te vinden. Regelmatig verschijnen er onderzoeksrapporten en datasets over het openbaar vervoer, maar deze informatie wordt op verschillende plaatsen gepubliceerd. Om deze kennis makkelijker toegankelijk te maken, is in het kader van Samen op reis een publiek toegankelijk OV-dossier gemaakt met ‘facts & figures’ over mobiliteit in het algemeen en de rol van het openbaar vervoer in het bijzonder.
 
Lees verder
 

Het nut van toegankelijke onderzoeksresultaten
Column door Maarten Veraart, adviseur bij AEF

"Voor degenen die op een of andere manier betrokken zijn bij het openbaar vervoer is het belangrijk om de beschikking te hebben over onderzoeksresultaten als dit. Helaas ontbreekt het aan een toegankelijk overzicht van rapporten die zijn verschenen over mobiliteit in het algemeen en OV in het bijzonder. Hierdoor mist de OV-sector kansen, zie bijvoorbeeld de invulling van de mobiliteitsparagraaf in het energieakkoord."

Lees verder
 
Kijk voor meer informatie over Samen op reis op
www.samenopreis.nu
Wilt u zich uitschrijven voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier