Copy
Als Brabantse mediarelatie van Urgenda ontvangt u dit persbericht
Gezocht: Duurzaamste wethouder van Noord-Brabant 

Welke Brabantse wethouders durven de uitdaging aan om thuis zoveel mogelijk energie te besparen in 3 weken tijd?
In het kader van de Urgenda Regiotour Noord-Brabant is Urgenda op zoek naar wethouders die willen laten zien dat iedereen eenvoudig kan bijdragen aan een duurzame toekomst door het eigen energieverbruik onder de loep te nemen. Deelnemende wethouders, Berend de Vries van Tilburg doet al mee, gaan thuis aan de slag met de Wattcher, een energie monitor, die elk moment toont hoeveel stroom er in huis wordt verbruikt.

 
Wattcher
In 3 weken tijd gaan wethouders in een team meedoen aan de Dutch Tree Challenge, ontvangen zij een Wattcher en krijgen ze themaspecifieke tips en opdrachten om te besparen. Bekijk hier het filmpje. Eerdere energiebesparingswedstrijden tonen, met een gemiddelde totale besparing van 17%, aan dat een flinke besparing goed haalbaar is. Online zie je hoeveel je zelf bespaart en hoeveel besparing het hele team bijdraagt. Wethouder Jannes Janssen van de Gemeente Hardenberg over een eerdere besparingswedstrijd: “Een Energy Battle is een mooi initiatief omdat het kijkt naar mensen en hun gedrag en daar een handelingsperspectief aan koppelt. Dat werkt veel beter dan hier en daar een losse maatregel nemen”. 

Urgenda Regiotour Noord-Brabant
Urgenda zal van 24 t/m 26 april door de provincie Noord-Brabant touren. Tijdens de Urgenda Regiotour worden 3 dagen lang verschillende duurzame initiatieven in Noord-Brabant bezocht. Ons doel is om de duurzaamheidsbeweging zichtbaar en steeds groter te maken! Half maart staat het programma op www.urgenda.nl/regiotour. Een team van energiebesparende wethouders is een mooi voorbeeld om te laten zien dat we, op een simpele manier, samen een groot verschil kunnen maken.
 
Doe mee!
Ken jij een wethouder die zeker mee moet doen? Of ben jij die wethouder die jouw gemeente wil vertegenwoordigen? Mail dan je gegevens naar annelies.bol@urgenda.nl, dit kan t/m woensdag 27 maart. Het team gaat op maandag 1 april van start en op woensdagavond 24 april wordt de meest duurzame wethouder van Brabant bekend gemaakt tijdens de Urgenda Regiotour!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de pers
Neem voor meer informatie contact op met Annelies Bol van Urgenda annelies.bol@urgenda.nl (06-41252087) of Wouter Schoonebeek van Wattcher wouter@wattcher.nl (020-3868702).