Nieuwsbrief  E-mail niet leesbaar? Klik dan hier
Juni 2012

 

Dit is de Urgenda nieuwsbrief van mei. Kijk voor een volledig overzicht van onze activiteiten op de website www.urgenda.nl. Of volg ons via onderstaande social media links.

 

Icoonproject Texel:

Duurzaam Texel

Op Texel wordt flink versneld. De eerste twee energienulwoningen zijn gereed en ontvingen steun van de gemeente. De subsidie voor energienulwoningen maakt deel uit van de gemeentelijke regeling "energiezuinig wonen". De afgelopen tien maanden zijn er voor bijna650.000,- aan subsidiebeschikkingen afgegeven. Daarnaast rijden er inmiddels 15 elektrische auto's en de volgende reeks auto's is besteld binnen de proeftuin Gastvrij Elektrisch Rijden. Texel Energie en Wij Willen Zon hebben een campagne voor zonnepanelen en staatssecretaris Atsma opende op 11 mei een nieuwe testlocatie op het Zilte Proefbedrijf voor zilte landbouw. Urgenda heeft een nieuwe medewerker op Texel, Enit Scholtens, die daar fulltime aan de slag gaat om te helpen nog meer te versnellen.
Urgenda project duurzaam voedsel:

Food Revolution Café Amersfoort
Hoe krijgen we voedsel van rond de stad weer ín de stad? Het is bijna onmogelijk geworden. De bevoorrading van winkels is er niet op ingericht. De voedselproductie evenmin. Kunnen we dat samen veranderen? Op 22 juni vindt in Amersfoort een Food Revolution Café plaats, waar die koe bij de horens wordt gevat. Lees meer

Bouwen aan de beweging:

Regiotour Utrecht 20-22 juni, doe mee

Van 20 t/m vrijdag 22 juni is Urgenda te gast in de provincie Utrecht. Met duurzame auto's toeren we door de regio en willen we op tal van plekken laten zien wat er in Utrecht gebeurt op het gebied van duurzaamheid. We ontmoeten ondernemers, gemeenten, maatschappelijke organisaties, bewoners en studenten. Wilt u een dagje mee toeren met de Urgenda karavaan? Meld u aan bij annelies.bol@urgenda.nl tel: 020- 33 00 566. Klik hier voor het programma.

Innovatie van de maand:

FLOOW2

Niet iedereen hoeft zelf een tractor of hijskraan in eigendom te hebben. Waarom niet meer delen? FLOOW2 is een online bemiddelingsservice voor bedrijfsmaterieel en brengt daarmee bedrijfskosten omlaag. Minder voertuigen en materieel per regio, die wel vaker en efficiënter worden gebruikt, betekent minder verbruik van grondstoffen. Ondernemer Will Robben ontwikkelde FLOOW2.
Lees meer

Waar wil jij laden?

Hebben we eerst meer aanbod van betaalbare elektrische auto's nodig? Of zorgen we eerst voor voldoende load locations? Met de campagne Love to load willen we  het laadnetwerk in Nederland verbeteren. Lees meer 

Fonk Festival: Master class voor HKU studenten

Urgenda werkt samen met de Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens het FONK festival toont een nieuwe generatie mediamakers van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht hun visie op duurzaamheid. Zij laten door middel van films, documentaires en installaties zien hoe je een 'duurzaam verhaal' kan vertellen dat je persoonlijk raakt. Het belooft een ware masterclass te worden. Deelname is gratis en het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelding t/m 5 juni via de site.
Wanneer: donderdagmiddag 7 juni van 14:00-17:00 uur te Hilversum.

Spark City

Urgenda is samen met de Hogeschool van Amsterdam bezig met de ontwikkeling van een website waarop duurzaamheid in een aansprekende 3D wereld wordt uitgelegd: Spark City. Spark City wordt een virtuele duurzame stad. U kunt een belangrijke bijdrage leveren door deze enquete in te vullen. 


Wilt u zich uitschrijven voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier