Update #3 E-mail niet leesbaar? Klik dan hier
Oktober 2011

 
Beste Urgenda Nieuwsbrieflezer,

In de aanloop naar de Dag en Nacht van de Duurzaamheid op 10 en 11 november stuurt Urgenda wekelijks een korte mailing met de laatste nieuwtjes. Na deze weken ontvangt u weer eens per maand de gebruikelijke Urgenda nieuwsbrief.

Bouw mee aan de sluipende revolutie tijdens #NvdD

Laat je op 10 november tijdens de Nacht van de Duurzaamheid inspireren met voorstellen om samen een versnelling aan te brengen in het realiseren van de sluipende revolutie. Met z’n allen kunnen we onomkeerbare processen in gang zetten. Kom naar de Heineken Music Hall, laat je verrassen en doe mee!

Urgenda-oprichter prof. Jan Rotmans, Peter Bakker (voorzitter World Business Council for Sustainable Development), DJ Isis en Urgenda directeur Marjan Minnesma bouwen het verhaal op. Gevolgd door o.a. schurend 'cabaret' van Jaap Dirkmaat, een rap over elektrisch vervoer van duurzaam ondernemer Ruud Koornstra met de 15-jarige Emre en een pep-talk van het duo Willem & Drees. Speeches en cabaret worden afgewisseld door optredens van o.a. Bløf, Jungle by Night, Handsome Poets, DJ Isis en Nynke Laverman.

'Oude rotten' uit de duurzaamheidswereld komen deze avond samen met nieuwe 'overspringers'. Met 5500 andere mensen kun je deze avond voelen hoe groot en krachtig de duurzaamheidsbeweging is, hoeveel verschil we met elkaar en al onze eigen duurzame acties kunnen maken in de maatschappij! Ervaar hoeveel mensen ieder van ons, op de Dag van de Duurzaamheid (11-11-11), of daarna weer kunnen inspireren tot nog meer duurzame daden!
 
Gratis kaartjes voor dit evenement zijn te ontvangen door op 3 acties over te springen via www.ikspringover.nl 

Wil je als vrijwilliger helpen bij dit unieke event?
Mail naar info@ikspringover.nl Lees verder

Ik Spring Over...the movie

Urgenda biedt met de Ik Spring Over campagne een website met 11 duurzame acties voor een duurzamere levensstijl. Acties die direct uit te voeren zijn, met subacties zoals kortingen op duurzame kleding en LED verlichting. Eén van deze mooie acties is overspringen naar een groene energieleverancier, zoals Greenchoice, TexelEnergie of Eneco. Voor wie wil weten hoe dat er uit ziet, is er het filmpje 'De Stekker Weet Wat Hij Wil'.  Bekijk hier het filmpje

Honderden activiteiten op Dag van de Duurzaamheid

Op 11 november, de Dag van de Duurzaamheid, bruist het in Nederland van de honderden duurzame activiteiten. Samen maken we de duurzaamheidbeweging zichtbaar! Doe mee met de Voorleesactie van Mr Finney, het boek geschreven door prinses Laurentien, ga de uitdaging aan en doe mee met de No Impact Week of kom naar de ArenA Boulevard voor 24 uur duurzaamheid met diverse activiteiten. Verder zijn er diverse duurzame congressen en groene events. Diverse (web)shops geven 11% korting.  Alle kinderboerderijen Duurzaam en de Groene Giraf worden uitgereikt en de eerlijke zak van Sinterklaas wordt onthuld. Promoot je activiteit bij de (lokale) media met behulp van de downloads
Klik hier voor alle activiteiten op 11-11-11

27 okt symposium Duurzame Gebiedsontwikkeling

Met het symposium ‘The Call of the Commons’ wil het Platform DGO op donderdag 27 oktober nieuwe stappen zetten in de zoektocht naar 'gemene gronden' voor duurzame gebiedsontwikkeling.

Het Platform DGO wil circa 150 professionals inspireren met een integrale visie, enkele toonaangevende praktijkvoorbeelden en een aantal grensverleggende concepten en handvatten voor de gebiedspraktijk. Met bijdragen van onder meer Rudy Stroink, Pim Betist en Jan Rotmans. 
Bent u nauw betrokken bij duurzame gebiedsontwikkeling; kom dan 27 oktober naar Culemborg en denk met ons mee! Deelname is gratis. Meld u hier aan

Laatste inschrijving Wij Willen Zon t/m 11-11-11

Zonnepanelen 40 % goedkoper en pakket 25% goedkoper binnen een jaar
De stichting Wij Willen Zon wil de laatste partij zonnepanelen met toebehoren bestellen in het kader van de gezamenlijke inkoopactie die vorig jaar begon op 11-11-10. De inschrijving sluit definitief op 11-11-11, de Dag van de Duurzaamheid.

Spring met behulp van onze collectieve inkoopactie over en neem zonnepanelen. U krijgt het voordeel van de laagste prijzen voor A-kwaliteit panelen. Ze zijn daardoor zonder subsidie zeer betaalbaar. De systemen zelf (hardware, zonder installatiekosten) zijn bij deze prijzen al in 8,5 à 9 jaar terugverdiend, al benadrukken we liever dat zelf energie opwekken 2 à 3 keer zo veel rendement oplevert dan spaargeld op de bank zetten.

Deze laatste gezamenlijke inkoopactie vindt plaats in het kader van de Ik Spring Over campagne.Lees verder

Partners


Partners

Wilt u zich uitschrijven voor deze nieuwsbrief? Klik dan hier