Copy

Manifest uitgereikt aan CDA fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma 
 

Beste Grootouder,

Aansluitend op de bijeenkomst op het Plein in Den Haag is afgelopen donderdag het manifest Een leefbare wereld voor onze kleinkinderen aan CDA fractievoorzitter van Haersma Buma aangeboden. Het manifest roept alle politieke partijen op om klimaatverandering hoog op de agenda te zetten en klimaatbeleid vast te stellen voor de toekomstige generaties. 

Samen willen we laten zien dat er in Nederland vele opa’s en oma’s zijn die zich zorgen maken over de wereld waarin hun kinderen en kleinkinderen opgroeien. Wij zullen het manifest aan meerdere politieke leiders aanbieden en roepen iedereen op het te ondertekenen.

Lees en teken het manifest op www.grootoudersvoorhetklimaat.nl/manifest
Bekijk hier de video van de uitreiking  


'In 2035 moeten alle huizen energieneutraal zijn'.
Van Haersma Buma had grote bewondering voor de Grootouders die twee keer per maand samenkomen op het Plein in Den Haag en namens velen hun stem laten horen. "Jullie demonstreren voor iets in plaats van tegen iets. 'Doe meer', is de boodschap en die handschoen pak ik graag op. Onze campagneslogan is 'Als je het niet meer aan je (klein)kinderen kunt uitleggen dan is het tijd voor verandering. Het CDA, voor het land dat je door wilt geven.' Dit sluit aan bij dit manifest. Klimaatverandering is misschien een gevaar dat je niet direct ziet, maar de dreiging is groot en handelen acuut nodig. Ik voel mij verantwoordelijkheid. Het is tijd om duurzaamheidsbeleid van papier om te zetten in beleid in de praktijk. Uiterlijk in 2035 moeten alle huizen energieneutraal zijn, de baten van windmolens moeten ook in de buurt terecht komen en een nationale investeringsbank zorgt ervoor dat we sneller richting een duurzame toekomst gaan. We moeten elkaar nationaal en internationaal scherp houdend want papier is geduldig, maar het klimaat niet."

Ondertekenaars
Iedereen kan op de website www.grootoudersvoorhetklimaat.nl/manifest het manifest lezen, ondertekenen en delen. Het manifest wordt ondersteund door bekende grootouders , van zowel linkse als rechtse politieke partijen, waaronder  Jan Terlouw, Herman Wijffels, Jan Pronk, Job Cohen, Bram van Oijk, Jacqueline Cramer, Jan de Wit, Theo Bouman, Leen van Dijke  en Joos Ockels.

In de media
Lees hier het artikel in Trouw, de Vlaamse krant De Morgen en het radio-item op SublimeFM en Radio 5

Data Grootouders op het Plein
Goed om te zien dat er steeds meer grootouders naar het Plein komen.
De eerstvolgende donderdagen dat we op het Plein in Den Haag verzamelen van 15.00 tot 15.45 uur zijn: 2 februari,16 februari en 2 maart 2017.

27 februari breien in Eindhoven
Zin om oorwarmers te breien voor het Klimaat? In Eindhoven starten twee brei-bijeenkomsten. Klik hier voor meer informatie.


Vragen of suggesties? deze kunt u sturen naar info@grootoudersvoorhetklimaat.nl 

  Like ook de Grootouders pagina op Facebook.

Vriendelijke groet, 

Team Grootouders voor het Klimaat