Copy
Als relatie ontvangt u deze mail
Duurzame mode in de spotlight tijdens Dutch Sustainable Fashion Week

Tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) wordt via talloze events en in meer dan 400 gerenommeerde winkels door heel Nederland aandacht gevraagd voor duurzame mode. Ontwerpers, merken en retailers vertellen van 7 t/m 16 oktober de inspirerende verhalen achter hun duurzame kledingstukken. De week wordt officieel geopend tijdens de Circular Fashion Show op 7 oktober in het WTC te Amsterdam. Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, vinden de Streetwear en Dutch Design Fashion Shows plaats in De Hallen te Amsterdam.

De Dutch Sustainable Fashion Week is een initiatief van Goodbrandz, in samenwerking met Urgenda, Kiesduurzamemode, InspiringStories, Euretco, InRetail en Marie Claire. Deze week staat in het teken van het op een positieve manier bewust worden van duurzame fashion. Veel consumenten willen namelijk graag duurzame kleding kopen, maar vinden het soms nog lastig deze goed te vinden. Fabels zoals ‘duurzame kleding is veel duurder en niet fashionable’ worden van de baan geveegd. Duurzame mode is hot and happening!  

Fashion events
De gehele week vinden er door heel Nederland events plaats, zoals modeshows, exposities, swap markets, lezingen, de Awearness Fashion shoppingtour in Arnhem en activiteiten in het Textielmuseum in Tilburg. Consumenten kunnen meedoen treasure hunts in Eindhoven, discussies en workshops in Den Haag, het Fair Fashion Festival in Utrecht en de shoppingroutes door 27 steden, in samenwerking met Eerlijk Winkelen. Een overzicht van alle events staat op dsfw.nl.

What if this sweater could talk? 
De inspirerende achtergrondverhalen van de kledingstukken en de makers worden uitgelicht met de slogan What if this … could talk?. Retailers gebruiken hangtags voor de duurzame kledingstukken, showcards met informatie bij de deelnemende merken en een hanger in de paskamer met tips om je garderobe te verduurzamen. Het doel van deze campagne is de consumenten zo goed mogelijk te informeren over de herkomst van duurzame mode en uit te leggen waar zij op moeten letten tijdens het shoppen. Ons samen sterk maken om duurzame mode zo herkenbaar mogelijk te maken voor de consument, om enthousiasme op te wekken en vraag te creëren, met als gevolg dat fabrikanten hun processen gaan verduurzamen, dat is waar het om draait. Op de website www.dsfw.nl worden de deelnemende merken en stores vermeld.
  
Ambassadeurs
Diverse bekende Nederlanders zoals Katja Schuurman, Sanne Vogel, Hans Ubbink, Helga van Leur, Froukje Jansen, Loes Haverkort, Dolf Jansen en Milouska Meulens ondersteunen de Dutch Sustainable Fashion Week en vertellen hun eigen inspirerende verhalen achter hun keuze voor duurzame mode. 
 
Consument heeft de macht
“Nog veel merken zijn terughoudend in het verduurzamen van hun productie, omdat de concurrentie moordend is en de waarde van kleding in de ogen van consumenten door de komst van Fast Fashion enorm gedevalueerd is. De groeiende groep bewuste consumenten loopt daarnaast vast omdat zij niet weten waar ze op moeten letten, en hoe zij duurzame mode kunnen herkennen. Met de Dutch Sustainable Fashion Week hopen wij deze consumenten handvatten te bieden en te laten zien wat er allemaal verkrijgbaar is”, aldus Goodbrandz directeur Cécile Scheele.

Omgekeerde wereld
“Tijdens DSFW wordt duidelijk hoeveel duurzame modemerken er al bestaan en waar je deze online en in de winkelstraten precies kan kopen. Het is belangrijk dat de consument het echte verhaal achter een kledingstuk kent en het hierdoor logisch wordt om voor een fashionable item te kiezen dat met respect voor mens, dier en milieu is gemaakt. Eigenlijk is het de omgekeerde wereld dat we de eerlijke artikelen moeten labelen in plaats van de oneerlijke”, aldus Matthijs Kettelerij, communicatiemanager Urgenda en projectleider bij Kiesduurzamemode.
 
#DSFW
Volg de Dutch Sustainable Fashion Week via #DSFW op Instagram, Snapchat, Twitter en Facebook.
Kijk voor meer informatie en alle events en deelnemende winkels op www.dsfw.nl
 

Noot voor de pers (niet voor publicatie)

Pers is van harte welkom bij alle events en met name de grote fashion shows:
- Vrijdag 7 oktober 19.00 uur WTC Amsterdam - Circular Fashion Show Met aanwezigheid van Kamerlid Carla Dik Faber
- Maandag 10 oktober 16.00 uur De Hallen Amsterdam -  Streetwear fashion show
- Maandag 10 oktober 19.00 uur De Hallen Dutch Design Fashion Show Met aanwezigheid van actrice Sanne Vogel
 

Voor aanvullende informatie, interviews en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Cecile Scheele
Directeur Goodbrandz | 020-2100134 | 06-14660299 | cecile@goodbrandz.nl

Matthijs Kettelerij
Communicatiemanager Urgenda | Projectleider Kiesduurzamemode | 06 – 18 51 28 91 matthijs.kettelerij@urgenda.nl

www.DSFW.nl